nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Véget értek az utánpótlás bajnokságok

Mind a három - U15, U17,U19-es - bajnokság befejeződött.

Apró hiányérzetünk van, amikor a szezon végén visszatekintünk utánpótláscsapataink 2013-2014-es szereplésére. Csapataink elérték a minimális célt, amit kitűztünk eléjük a szezon kezdetkor, de az U17-es csapatunk hajszállal maradt csak le a középdöntőről. A bajnokság során volt részünk óriási sikerben és kudarcban egyaránt. Ez az év összekovácsolta csapatainkat, rengeteg élményt szereztünk és sok barátság született nem csak csapatársakkal, hanem az ellenfél játékosaival is.

Kezdjük az értékelést U19-es csapatunkkal, aki a 4. helyen végeztek. Rengeteg sok dolog nehezítette a bajnokságot, hiszen érettségire való felkészülés nem csak az edzésekre járást, de még a bajnoki mérkőzéseket is befolyásolta. Volt olyan torna ahol minden mérkőzésüket megnyerték, de akadt olyan sorozat is ahol egyet sem sikerült. Sok hiányzót az U17-es csapatból pótoltuk és jó volt látni, hogy az egy vagy két évvel fiatalabbak is felnőttek a feladathoz és kimondottan jól teljesítettek.

U17-es csapatunk a 3. helyen szerezte meg a riválisok mögött, hiszen az Aramis, és a Rába ETO előzött meg minket. Mind a két ellenféllel jó mérkőzéseket játszottunk. A második hely sorsa is csak az utolsó tornán az ETO ellen dőlt el, sajnos az ő javukra, hiszen egy szerencsés góllal 1-0 arányban alul maradtunk. Így nem sikerült bejutni az ország legjobb csapati közé.  Ki kell emelnem, hogy két fiatal tehetségünk Erdősi Xavér és Sándor Dániel felkerült a felnőtt csapat keretéhez és felkészülési mérkőzésen már pályára is léptek. Sok munka vár még rájuk, de jó példák lehetnek arra, hogy a felnőtt csapat kapuja nyitva áll bárki számára, aki rendesen dolgozik. Nekik külön gratulálunk.

U15-ös csapatunknak volt talán a legnehezebb dolgunk, hiszen újra kellett építeni a csapatot (alsóbb korosztályok hiánya miatt – ezt tervezi a klub orvosolni), ami nehezen akart összeállni. A többi csapat régebb ideje futsalozik mint mi, valamivel előrébb is tartanak, de ennek ellenére ebben a csoportban is értünk el szép győzelmeket illetve döntetleneket. A csoportunkban az 5. helyen végeztünk a Jánossomorját megelőzve. Jövőre még több munkával, szebb sikerek várnak ránk.
Összességében csapataink fejlődtek, de látható volt, hogy rengeteg munka vár még ránk. Külön hangsúlyozni szeretném az edzésre járás fontosságát, hiszen csak sok gyakorlással tudunk előre lépni ehhez pedig mindenkinek (aki komolyan gondolja) ott a helye az edzéseken!

Köszönöm az edzőtársaim, a segítők és a szülők egész éves munkáját. Gratulálok mindenkinek a szezonban nyújtott teljesítményéért és bízok benne, hogy a további közösen végzett munkával szép eredmények várnak a veszprémi futsalra.

         Finta Péter
Utánpótlás Szakmai Vezető

Rajki Tamás

További cikkek

Ajánlatkérés A Szilágyi Diák Sportegyesület (székhely: 8200 Veszprém, Iskola u. 6., adószáma: 18937844-1-19, képviselője: Varga Tünde elnök), az MLSZ Sportfejlesztési programjának keretein belül a be/SFP-72040/2022/MLSZ határozat alapján felhívást intéz a Veszprém, Kádár utca 1. sz. alatti Szilágyi Általános Iskola Sportcsarnok felújítási munkálatainak ajánlattételére. elolvasom Ajánlatkérés világítás-korszerűsítésre A Szilágyi Diák Sportegyesület (székhely: 8200 Veszprém, Iskola u. 6., adószáma: 18937844-1-19, képviselője: Varga Tünde elnök), az MLSZ Sportfejlesztési programjának keretein belül a be/SFP-62040/2022/MLSZ határozat alapján felhívást intéz a Veszprém Március 15. u. 5. sz. alatti sportcsarnok világítás-korszerűsítési munkálatainak ajánlattételére. elolvasom Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása Országos szinten is kimagasló eredményt ért el a veszprémi futsalcsapat U17-es és U20-as csapata az élvonalban. Előbbi veretlenül nyerte meg a bajnokságot, míg utóbbi ezüstérmet szerzett. Mindkét korosztályban a kék-fehérek adták a gólkirályokat is, többen pedig a válogatottba is bekerültek. elolvasom Izgalmasan alakult a „Sulifutsal” idei kiírása A Balaton Bútor FCV, a Szilágyi DSE és a Szilágyi Keresztény Iskola közös szervezésű „Sulifutsal” megmérettetésén a II. korcsoportban a Báthory, míg az idősebbek között a házigazda Szilágyi diadalmaskodott. elolvasom Sikeres decemberi hadjárat A Németh Gábor vezette U20-as csapatunk mindhárom decemberi mérkőzésén diadalt aratott a kiemelt bajnokságban. elolvasom
2014. május 22. 7:57
UP