nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Pápa Kupa

Nemzetközi Tornán a fiatalok Pápán

Pápa Kupa 2014


Pápán vendégszerepeltünk egy meghívásos nemzetközi tornán. A 24. alkalommal megrendezett Pápa Kupán idén is két csoportban nyolc alakulat mérkőzött meg egymással. Voltak új résztvevők is, hiszen a testvérvárosok mellett a nyári Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság pápai elődöntőjének csapatait csapatát is meghívták a tornára, így a Sportcsarnokban üdvözölhettük Nyárádszereda és Dunaszerdahely serdülő korú labdarúgóit. Az előzetes nevezéstől eltérően a németországi Leinefelde végül nem tudta vállalni a játékot, helyette a B csoportban az Üstökös FC Győr mérkőzött meg a házigazda Pápai Egyesített Labdarúgó Club, Dunaszerdahely és Barót legjobb U-16-os játékosaival. Az A csoportban a legutóbbi három kiírás bajnoka Losonc, az I. Futsal Club Veszprém, Nyárádszereda és Kovászna játszott körmérkőzéses csoportmeccseket. A torna nyitómeccsén a rekordbajnok losonciak ellen  kétgólos vereséget szenvedtünk, majd a győriek ellen a házigazdák is bemutatkoztak. A pápaiak egygólos hátrányt ledolgozva több ziccert is elpuskáztak, így 1-1-es döntetlennel ért véget a mérkőzés. Következő két mérkőzésünket sikerült megnyernünk magabiztos játékkal Nyárszereda és Kovászna ellen.
Így a harmadik helyért játszhattunk a győri Üstökös ellen. Jól kezdődött a mérkőzés hisz 25 másodperc alatt gólt rúgtunk de sajnos egy percre már egalizáltak, ezután egyenlő erők küzdelme folyt a pályán, mind a két oldalon akadtak helyzetek de rendre kimaradtak. A lefujás előtt 10 másodperccel a vége előtt egy kosz lövés sajnos utat talált a kapunkba így az előkelő negyedik helyen végzett csapatunk.

Úgy gondolom, hogy nem lehetünk elégedetlenek, hiszen a gyerekek jól játszottak, mindent megtettek azért, hogy minél jobb helyezést érjünk el. Sajnáltam őket  végén becsúszott gólért.
Ezúton is köszönjük a meghívást. – fogalmazott Korcsmár István a csapat edzője.

 

Eredmények:
Losonc – Veszprém 2-0
Nyárádszereda – Kovászna 0-0
Üstökös FC Győr – PELC 1-1
Dunaszerdahely – Barót 4-0
Nyárádszereda – Losonc 0-2
Kovászna – Veszprém 0-4
Dunaszerdahely – Üstökös FC Győr 0-0
Barót – PELC 1-2
Losonc – Kovászna 2-1
Veszprém – Nyárádszereda 2-1
Üstökös FC Győr – Barót 3-0
PELC – Dunaszerdahely 0-1
Az ‘A’ csoport végeredménye:
1. Losonc 9 pont
2. Veszprém 6 pont
3. Nyárádszereda 1 pont
4. Kovászna 1 pont
A ‘B’ csoport végeredménye:
1. Dunaszerdahely 7 pont
2. Üstökös FC Győr 5 pont
3. Pápai Egyesített Labdarúgó Club 4 pont
4. Barót 0 pont
Helyosztók:
7. helyért: Kovászna – Barót 2-1
5. helyért: Nyárádszereda – PELC 1-2
3. helyért: Veszprém – Üstökös FC Győr 1-2
Döntő: Losonc – Dunaszerdahely 1-1 (b.: 2-1)
A torna legjobb játékosa Kelemen Gergő (Losonc) lett, a legjobb kapusnak Halász Dominikot (Dunaszerdahely) választották, a gólkirályi címet szétlövést követően Bognár Kristóf (Üstökös FC Győr) érdemelte ki. A legjobb hazai játékos megtisztelő címét Dékány Rolandnak ítélték oda.
A XXIV. Pápa Kupa végeredménye:
1. Losonc
2. Dunaszerdahely
3. Üstökös FC Győr
4. I. Futsal Club Veszprém
5. Pápai Egyesített Labdarúgó Club
6. Nyárádszereda
7. Kovászna
8. Barót
Hagyomány, hogy a tornát követően a pápai önkormányzat a csapatok edzőivel barátságos mérkőzést játszik, idén igazságos, 6-6-os döntetlennel ért véget a két félidő.
 

Finta Péter

További cikkek

Ajánlatkérés A Szilágyi Diák Sportegyesület (székhely: 8200 Veszprém, Iskola u. 6., adószáma: 18937844-1-19, képviselője: Varga Tünde elnök), az MLSZ Sportfejlesztési programjának keretein belül a be/SFP-72040/2022/MLSZ határozat alapján felhívást intéz a Veszprém, Kádár utca 1. sz. alatti Szilágyi Általános Iskola Sportcsarnok felújítási munkálatainak ajánlattételére. elolvasom Ajánlatkérés világítás-korszerűsítésre A Szilágyi Diák Sportegyesület (székhely: 8200 Veszprém, Iskola u. 6., adószáma: 18937844-1-19, képviselője: Varga Tünde elnök), az MLSZ Sportfejlesztési programjának keretein belül a be/SFP-62040/2022/MLSZ határozat alapján felhívást intéz a Veszprém Március 15. u. 5. sz. alatti sportcsarnok világítás-korszerűsítési munkálatainak ajánlattételére. elolvasom Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása Országos szinten is kimagasló eredményt ért el a veszprémi futsalcsapat U17-es és U20-as csapata az élvonalban. Előbbi veretlenül nyerte meg a bajnokságot, míg utóbbi ezüstérmet szerzett. Mindkét korosztályban a kék-fehérek adták a gólkirályokat is, többen pedig a válogatottba is bekerültek. elolvasom Izgalmasan alakult a „Sulifutsal” idei kiírása A Balaton Bútor FCV, a Szilágyi DSE és a Szilágyi Keresztény Iskola közös szervezésű „Sulifutsal” megmérettetésén a II. korcsoportban a Báthory, míg az idősebbek között a házigazda Szilágyi diadalmaskodott. elolvasom Sikeres decemberi hadjárat A Németh Gábor vezette U20-as csapatunk mindhárom decemberi mérkőzésén diadalt aratott a kiemelt bajnokságban. elolvasom
2014. január 25. 12:14
UP