nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
tegnap
#együttdobban

Háromgólos hátrányba kerültünk

A hazai pályán játszó veszprémi futsalcsapat 3-0-ra kikapott a Kecskeméttől a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán, így roppant nehéz helyzetből várja a jövő csütörtöki visszavágót.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Déja vu érzése lehetett szerda este a veszprémi futsalbarátoknak, hiszen akárcsak két nappal ezelőtt, ezúttal is a Kecskemét látogatott a Március 15. utcai sportcsarnokba. Hétfőn a bajnokság felsőházi rájátszásában „randevúzott” egymással a két alakulat (2-2), ezúttal pedig a Magyar Kupa negyeddöntőjében feszültek egymásnak a felek.

Kapcsolódó cikk
Sorozatban harmadszor játszottunk döntetlent
A vendég kecskemétiek kétszer is vezettek, a több helyzetet kialakító veszprémiek kétszer is egyenlítettek a futsal élvonal felsőházi rájátszásának hétfői rangadóján.

Az oda-visszavágós párharc első felvonásáról hazai oldalon Kártik Zsombor, Bognár Patrik és Molnár Raul, a vendégeknél pedig Hadnagy István és az exveszprémi Bencsik Roland hiányzott sérülés miatt.

A Veszprém kezdte aktívabban az összecsapást, az első védést a kecskeméti kapusnak, Rigónak kellett bemutatnia Fridrich lökete után. Nem maradt le mögötte Spandler sem, aki egy kontra után Maico próbálkozását hárította.

Az FCV lényegesen veszélyesebben játszott, az alföldiek nehezen találták a meccs ritmusát, mesterük, Soltész Levente már a 3. percben időt kért. Ennek ellenére újabb hazai helyzeteket jegyezhettünk fel: Gerencsér lövését Mánya a gólvonalról vágta ki, Gavrilovics szép cselek után a kapu fölé, Ton pedig mellé lőtt.

A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés. A játékrész felénél Haász emelt fölé nagy helyzetben.

A Fehér-csapat űzte, hajtotta ellenfelét, amely továbbra is szervezetten védekezett. A szünet előtti utolsó percben is akadt gólszerzési lehetősége a házigazdának, ám Bencsik közeli löketét Rigó kiütötte.

Hazai lehetőséggel indult a második félidő is, ám Tatai és Ton is kihagyta a maga helyzetét. A kék mezes rivális már jobban koncentrált. A 25. percben Risztics szerelte jó ütemben Fridrichet a félpályánál, majd hozta remek helyzetbe a jobb oldalon felfutó Öreglakit, aki éles szögből kilőtte a hosszú alsót (0-1).

Kis híján meg is duplázta előnyét a Kecskemét: egy gyors előre ívelés után Haász lőtt mellé. A bakonyiak mindent bevetettek az egyenlítésért, de rendre pontatlannak bizonyultak.

Öt perc volt már csak hátra, amikor Rigó felívelését az alapvonalnál helyezkedő Dávid lefejelte Bíró elé, aki kilőtte a hosszú alsót (0-2).

Fehér Zsolt időt kért és előrukkolt az öt a négy elleni játékkal. Sajnos ez sem vezetett eredményre. Gerencsér az utolsó percben a kapufát találta el. S ezzel még nem volt vége: Mánya a végén labdát szerzett és az üres kapuba ívelt (0-3).

Az 1. FCV tehát háromgólos hátrányból várja a jövő csütörtöki visszavágót.

Férfi futsal Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
1. FC Veszprém–SG Kecskemét Futsal 0-3 (0-0)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Vass (Kubicsek, Héra)
Veszprém: Spandler – Fridrich, Dorogi, Boromisza, Kiss M.
Csere: Soós (kapus), Tatai, Ton, Molnár D., Ábrahám, Bencsik, Gavrilovics, Fellembek, Gerencsér
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Kecskemét: Rigó – Bíró, Dávid, Pál, Maico
Csere: Nyerges (kapus), Kajtár, Risztics, Öreglaki, Haász, Mánya
Vezetőedző: Soltész Levente
Gólszerzők: Öreglaki (25.), Bíró (36.), Mánya (40.)

Edzői értékelések

Fehér Zsolt: – Az a csapat nyert, amelyik hatékonyabban értékesítette a helyzeteit. A Kecskemétnek kevesebb lehetősége volt, mégis belőtt ezek közül hármat. Négy és fél perc telt el az első félidőből, amikor mi már öt ordító ziccert kihagytunk. Ezek kimaradtak, pedig nagy sanszunk lett volna arra, hogy előnnyel várjuk a visszavágót. Így nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Azon leszünk, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat, de hatalmas lépéselőnybe került a Kecskemét. Az utóbbi hetekben a helyzetkihasználásunk kritikán aluli, be vagyunk oltva gólszerzés ellen.

Soltész Levente: – A hétfői bajnokin a Veszprém megtalálta azokat a játékelemeket, amelyekkel komoly védekezésre kényszírtett minket. A mai kupameccs is így kezdődött el. Voltak szerencsés pillanataink és hatalmas bravúrokat is láthattunk Rigótól, így döntetlennel tudtunk fordulni. A szünet után a kontráinknak köszönhetően előnybe kerültünk. A végén már egy hitehagyott Veszprémet láttam, míg a mienk csúsztak, másztak.

futsalveszprem.hu
2023. március 29. 20:35