nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
2024. április 26.
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
tegnap
#együttdobban

Sorozatban harmadszor játszottunk döntetlent

A vendég kecskemétiek kétszer is vezettek, a több helyzetet kialakító veszprémiek kétszer is egyenlítettek a futsal élvonal felsőházi rájátszásának hétfői rangadóján.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

A címvédő Haladás otthonában elszenvedett vereség, valamint a Debrecen és az Aramis elleni döntetlen után első rájátszásbeli győzelme reményében lépett pályára hétfő este az ötödik helyen álló veszprémi futsalcsapat. Fehér Zsolt legénysége a tabella harmadik pozícióját elfoglaló, ám a döntőbe igyekvő Kecskemétet látta vendégül a Március 15. utcai katlanban.

A feladat tehát korántsem ígérkezett könnyűnek, az pedig tovább nehezítette, hogy Kártik Zsombor, Bognár Patrik és Molnár Raul sem játszhatott sérülés miatt. Igaz, a vendégek sem tudtak teljes kerettel kiállni: a házi gólkirály Hadnagy István, illetve az exveszprémi Bencsik Roland sérülés, Öreglaki Norbert pedig piros lapos eltiltása miatt hiányzott.

Kapkodva, sok hibával kezdtek a felek. A mieink rögtön a meccs elején labdát vesztettek, amiből kis híján vezetést szerzett a rivális. Az alföldiek is bizonytalankodtak, Gerencsér lőhetett kiváló helyzetben, de a kapufát trafálta telibe.

Újabb bakonyi hiba után Maico lőhetett, aki nem tudott túljárni Spandler eszén. A 4. percben ismét a brazil próbálkozott, aki ezúttal már sikerrel járt (0-1). Gyorsan felocsúdtak a veszprémiek. Boromisza erőszakosan szerzett labdát az alapvonal közelében, majd pontosan adott be Fridrichnek, aki kíméletlenül bevágta a labdát (1-1).

A 8. minutumban az egykori veszprémi kedvenc, Pál eresztett el egy hatalmas bombát tizenhárom méterről, amit Spandler bravúrosan kiütött a hosszú felsőből. A folytatásban is kiegyenlített mérkőzést, nyíltsisakos küzdelmet láthatott a publikum. Mindkét fél magához ragadhatta volna a vezetést, de a hálók érintetlenek maradtak a szünetig.

A második felvonás elején Ton villogott, aki kétszer is helyzetbe került, ám nem tudott túljárni Rigó eszén. A 25. minutumban centik választották el a bakonyiakat az újabb góltól, Kiss Milán remek lövése ismét a kapufán csattant. Jóval szerencsésebbek voltak a vendégek. Risztics bolondította meg a teljes veszprémi védelmet, a hatoson belül vissza is pattant hozzá a labda, amit Spandler mellett a hálóba gurított (1-2).

Továbbra is nagy elánnál rohamozott a veszprémi csapat, igaz, a nagy igyekezet mellé többször is pontatlan megoldások társultak. Záporoztak a veszprémi helyzetek – Gavrilovics és Tatai is közel járt a gólszerzéshez –, de nem sikerült egyenlíteni. Héttel a vége előtt Ton szerzett labdát a félpályánál, s egy nagy szóló után a vendég kapu előtt termett, passzolhatott is volna, ehelyett lőtt, Rigó pedig védett.

Kisvártatva még nehezebb helyzetbe került a Veszprém, Tatai ugyanis megkapta a második sárgáját, s az azzal járó pirosat. Emberelőnyben rohamozhatott a Kecskemét, Maicon löketét hatalmas bravúrral védte Spandler, s a kiállításból hátralévő időt is sikerült kihúzni. A bakonyiak mindent beleadtak a hajrában is, ami eredményre is vezetett. A 38. percben elpattant Bírótól a labda a hatoson belül, Fridrich csapott le rá, s durrantott a hálóba (2-2).

A végén Pál vezethette egy az egyben a labdát Spandlerre, ám mellé lőtt. Az állás így már nem változott, az FCV zsinórban harmadszor is döntetlent játszott a bajnokságban. Szerdán ismét összecsap a két gárda a Március 15. utcai csarnokban, ezúttal a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén.

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 4. forduló:
1. FC Veszprém–SG Kecskemét Futsal 2-2 (1-1)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Muhari (Kiss G., Mákos)
Veszprém: Spandler – Tatai, Ton, Gavrilovics, Gerencsér
Csere: Soós (kapus), Dorogi, Fridrich, Boromisza, Molnár D., Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt

Kecskemét: Rigó – Bíró, Dávid, Pál, Maico
Csere: Nyerges (kapus), Kajtár, Risztics, Haász, Mánya
Vezetőedző: Soltész Levente
Gólszerzők: Fridrich (6., 38.), ill. Maico (4.), Risztics (25.)
Piros lap: Tatai (35.)

Edzői értékelések

Fehér Zsolt: – A hozzáállással, küzdőszelemmel nem volt problémánk, nem úgy a helyzetkihasználással. Ha csak a helyzeteink felét értékesítjük, akkor is öt góllal nyerünk. Voltak nehezítő tényezői a mai találkozónak. Bosszús vagyok, mert ezek felpaprikázták a játékosaimat, akik nem tudtak megfelelően koncentrálni a feladatukra. Sajnos továbbra is várat magára az első győzelmünk a rájátszásban.

Soltész Levente: – Tudtuk, hogy remek hangulat vár ránk és egy olyan Veszprém, amely nem adja könnyen magát. Három alapemberünk hiányában a megszokottól kissé eltérő taktikai hadrendben kellett felállnunk, ami azt eredményezte, hogy a második félidőt végig kellett védekeznünk. Nagyon benyomott minket a házigazda, abszolút megérdemelt az egyenlítésük. Összességében igazságos a döntetlen. 

futsalveszprem.hu
2023. március 27. 21:37