nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
2024. április 26.
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
tegnap
#együttdobban

Fehér Zsolt: Érdekes, hogy a lenézett csapatok vezetik a bajnokságot...

Az első helyen zárhatja az NB I alapszakaszának első körét az 1. Futsal Club Veszprém, amennyiben pénteken (18.30) hazai környezetben legyőzi az éllovas Berettyóújfalu gárdáját.

Szerző: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Ha nem is könnyedén, de ismét nyerni tudott a futsal NB I-ben a Veszprém, amely az újonc Magyar Futsal Akadémia elleni hétfői sikerének köszönhetően (1-2) roppant értékes pontokkal gazdagodott.

Kapcsolódó cikk
Három gól, három piros lap – három ponttal távoztunk a fővárosból
Megerősítette második helyét a futsal NB I tabelláján a Veszprém, miután hétfőn 2-1-re nyert az újonc Magyar Futsal Akadémia vendégeként. Fehér Zsolt csapata így győzelemmel hangolt az éllovas Berettyóújfalu elleni pénteki, hazai rangadóra.

Megerősítette második helyét a futsal NB I tabelláján a Veszprém, miután hétfőn 2-1-re nyert az újonc Magyar Futsal Akadémia vendégeként. Fehér Zsolt legénysége így győzelemmel hangolt az éllovas Berettyóújfalu elleni pénteki, hazai rangadóra.

Sajnos a második félidőben 2-0-s vezetésnél elpuskáztuk a legnagyobb ziccereinket, így a végén kőkeményen kellett koncentrálnunk, hogy megnyerjük a találkozót. De sikerült és értékes három ponttal távoztunk

– tekintett vissza a találkozóra a bakonyiak vezetőedzője, Fehér Zsolt.

A veszprémiek ugyanis fővárosi győzelmükkel megerősítették második helyüket a tabellán, s két pontra megközelítették a legutóbbi nyolc bajnokiját egyaránt megnyerő, listavezető Berettyóújfalut. A sors(olás) fintora, hogy az alapszakasz első felének utolsó fordulójában, pénteken (18.30) éppen egymással találkozik a két alakulat a Március 15. utcai csarnokban.

Érdekes, hogy pont az a két csapat áll a tabella élén, amelyeket az idény előtt sokan lenéztek, kritizáltak. Jó formában van a Berettyóújfalu, amely Rafinha vezetésével sorra nyeri a meccseit. Nehéz őket hétről-hétre követni, mert nem motiváltak abban, hogy a hazai mérkőzéseiket közvetítsék, de tisztában vagyunk az erőviszonyaikkal

– válaszolta a szakember arra a kérdésünkre, hogy milyen benyomást tett rá a rivális az idény során. Hozzátette: csapatában megvan a potenciál ahhoz, hogy megfelelő helyzetkihasználással sikerrel vegye a négyszeres bajnok elleni párharcot.

Jó formában vagyunk, az idősebb játékosok hozzák azt, amit elvárunk tőlük, a fiatalok pedig meccsről meccsre fejlődnek. Nem kérdés, hogy ha javul a helyzetkihasználásunk, s semlegesíteni tudjuk a Berettyó remek formában lévő braziljait, akkor minden esélyünk megvan a győzelemre. Egyértelmű szándéka a csapatomnak, hogy hazai környezetben nyerjen péntek este.

Ha így lesz, az idény elején megfiatalított 1. FCV az élről várhatja az alapszakasz második körét, amely már a jövő héten kezdetét is veszi. Az előzmények ismeretében ez óriási fegyvertény lenne, de a gárda eddigi szereplése már így is kalaplengetést érdemel.

Fehér Zsolt ugyanakkor figyelmeztetett: a céljuk továbbra is az, hogy az alapszakaszban megszerezzék az első hat hely valamelyikét.

Mindenki számára meglepetés a csapat eddigi teljesítménye. Nagyon büszke vagyok arra, amit eddig elértünk. Még mindig az út elején járunk, ami a fiatalítást illeti. Lesznek hullámvölgyek, lesznek olyan meccsek, ahol mi számítunk esélyesnek, de nem biztos, hogy sikerrel vesszük majd az akadályt. De nagyon jó pozícióban vagyunk. A fő célunk még mindig az, hogy a legjobb hat között folytassuk majd a rájátszás küzdelmeit február közepétől

– hangsúlyozta a tréner, aki sérülés miatt továbbra sem számíthat a csapatkapitány Tatai Józsefre és helyettesére, Boromisza Dánielre. Kártik Zsombor és Gerencsér Antal viszont várhatóan teljesen felépül péntekre.  

futsalveszprem.hu
2022. november 18. 12:05