nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

Három gól, három piros lap – három ponttal távoztunk a fővárosból

Megerősítette második helyét a futsal NB I tabelláján a Veszprém, miután hétfőn 2-1-re nyert az újonc Magyar Futsal Akadémia vendégeként. Fehér Zsolt csapata így győzelemmel hangolt az éllovas Berettyóújfalu elleni pénteki, hazai rangadóra.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Két hét szünet után folytatódott az első osztályú futsalbajnokság – a tizedik forduló hétfő esti meccsén az újoncként kilencedik helyen álló Magyar Futsal Akadémiához látogatott a második Veszprém.

A találkozó kezdetén mindkét fél megfontolt játékot produkált, jobbára inkább a veszprémiek kezdeményeztek. A tizedik percben aztán meg is szerezték a vezetést a vendégek: a brazil Ton volt eredményes. Két perccel később a kék-fehérek másik légiósa, a szerb Gavrilovics talált be (0-2).

A folytatásban Véghelyi túlzott erőbevetéssel próbált meg szerelni, Gavrilovics buktatásáért a játékvezető piros lappal kiállította. Az emberelőnyt azonban nem tudta kihasználni a Fehér-csapat.

Ha a vártnál nehezebben is, de nyert a Veszprém az MFA ellenHa a vártnál nehezebben is, de nyert a Veszprém az MFA ellen

A második felvonás elején több ígéretes helyzet is adódott a bakonyiak előtt, de vagy a befejezéseik voltak pontatlanok, vagy Boldizsár kapus védett.

Simon piros lapja után nyolccal a vége előtt aztán ismét emberelőnybe került a Veszprém. A folytatásban mégis a hazaiak örülhettek: egy labdavesztés után kontrából szépített az MFA Boznánszky találatával szépített (1-2).

A hajrába lépve öt a négy elleni taktikára váltott a vendéglátó. Hárommal a vége előtt ráadásul Soós kapust is kiállították szabálytalan kicsúszás miatt. Szabadrúgás következett közvetlenül a hatos vonala mellől, ám Spandler hatalmas bravúrral hárított.

Az 1. FCV tehát győzelemmel hangolt a listavezető Berettyóújfalu elleni pénteki (18.30) hazai rangadóra.

Férfi futsal NB I, 10. forduló:
Magyar Futsal Akadémia–1. Futsal Club Veszprém 1-2 (0-2)
Budapest, vezette: Kubicsek (Kondákor, Róka)
MFA: Boldizsár – Módly M., Véghelyi, Simon, Boznánszky
Csere: Gaylhoffer (kapus), Madarász V., Bencsik G., Fábián, Módly D., Szabó D., Tappai, Szili, Lőrincz
Vezetőedző: Tóth Szabolcs
Veszprém: Soós – Fridrich, Kártik, Ton, Gavrilovics
Csere: Spandler (kapus), Molnár, Dorogi, Bognár, Ábrahám, Bencsik Á., Bartha, Gerencsér, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Boznánszky (34.), ill. Ton (10.), Gavrilovics (12.)
Piros lap: Véghelyi (13.), Simon (31.), ill. Soós (37.)

futsalveszprem.hu
2022. november 14. 23:12