Három pont a fővárosból

A veszprémi futsalcsapat háromgólos győzelmet aratott a BME vendégeként az első osztályú bajnokság hétfői játéknapján.

Egy héttel a Berettóújfalu ellen elveszett rangadó után a tabella utolsó előtti helyén álló BME gárdájához látogatott a Veszprém a futsal NB I-ben.

Jól tartották magukat a hazaiak az első játékrész első felében, a 10. percben aztán Dávid révén vezetést szereztek a bakonyiak. Kisvártatva Márkus is betalált, majd néggyel a szünet előtt Bencsik Ádám zörgette meg a hálót (0-3). Rónaszéki révén még szépített a vendéglátó, de Tar visszaállította a háromgólos különbséget a pihenő előtt (1-4).

A térfélcsere után Fritz góljával kapaszkodtak a fővárosiak, de hiába. Hárommal felelt ugyanis a Madarász-csapat: sorrendben Márkus, Tatai és Boromisza is a betalált (2-7). A hajrában kettőt is faragott hátrányából a BME, ám a veszprémi siker egy pillanatig sem forgott veszélyben (4-7).

Győzelmével a tabella harmadik helyére lépett a Veszprém, hátránya egyetlen pont az egy találkozóval többet játszó Dunaferrel szemben. Tataiék csütörtökön az Aramishoz látogatnak Budaörsre, jövő hétfőn pedig a Haladás érkezik a Március 15. utcai csarnokba.

Futsal NB I, 16. forduló:
BME-BT FC–1. FC Veszprém 4-7 (1-4)
Budapest, MAFC Sportcsarnok. Vezette: Szilágyi (Juhász, Leél-Őssy).
BME-BT FC: Tyukász – Szigeti, Andorka, Horváth B., Fritz. Csere: Papp (kapus), Sóvári, Fazekas, Csernai, Szalmás, Rónaszéki, Palásthy, Milavecz, Bertalan. Játékos-edző: Csernai Gábor.
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Dávid, Gyurcsányi, Bognár. Csere: Simon (kapus), Tar, Márkus, Boromisza D., Bencsik Ádám. Vezetőedző: Madarász János.
Gólszerzők: Rónaszéki (18.), Fritz (23.), Fazekas (36.), Szigeti (38.), ill. Dávid (10.), Márkus (13., 28.), Bencsik (16.), Tar (20.), Tatai (32.), Boromisza (34.).

Forrás: vehirsport.huBecenév Kötelező
Hozzászólás Hozzászólásommal elfoagom a futsalveszprem.hu szabályzatát.