Nagyot küzdött, de elvesztette a rangadót az FCV

A szünetben még a vendég Veszprém vezetett, légiósai vezetésével aztán fordítani tudott a továbbra is százszázalékos Berettyóújfalu a futsal NB I pénteki rangadóján.

A fordulót megelőzően a négy győzelemmel és egy vereséggel rajtoló Veszprém állt a tabella élén. Igaz, a riválisok közül többen is kevesebb mérkőzést játszottak. A bakonyiakat vendégül látó Berettyóújfalu mindössze három bajnokin szerepelt az idényben, igaz, azok mindegyikét megnyerte. A nemzetközi porondon azonban már jóval kevesebb babér termett az előző kiírás ezüstérmesének, amely a bajnok Győr megszűnése miatt a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhetett, ám ott mindhárom meccsét elvesztette, így nem jutott az elitkörbe.

A rangadót a Veszprém kezdte jobban, amely Dávid góljával a 8. percben vezetést szerzett. Több gól pedig már nem esett az első játékrészben, így a Madarász-csapat vonulhatott előnnyel pihenőre (0-1).

A spanyol Javi Sanchez a 28. percben egyenlített, majd hét perccel később vezetéshez is juttatta az övéit. A Veszprém óriásit küzdött, Dávid azonnal válaszolt, így öttel a lefújás előtt egálról folytatták a felek (2-2). A hajrában a hazaiak összpontosítottak jobban, akik a portugál Amilcar, illetve Szabó Péter góljaival megszerezték a győzelmet (4-2).

A veszprémiek legközelebb október 22-én lépnek pályára, amikor is a BME látogat majd a bakonyi megyeszékhelyre.

Futsal NB I, 6. forduló:
MVFC Berettyóújfalu–1. FC Veszprém 4-2 (0-1)
Berettyóújfalu, vezette: Futó (Tamási, Nyekita).
Berettyóújfalu: Mezei – Sanchez, Nagy I., Rábl, Amilcar. Csere: Tihanyi (kapus), Nagy S., Daróczi, Szabó P, Gál, Harmati, Trencsényi, Nagy D., Takács Z.
Vezetőedző: Mullor Cabrera Sergio.
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Tar, Komáromi, Dávid. Csere: Spandler (kapus), Márkus, Gyurcsányi, Varga Á., Bognár P., Bencsik Ádám, Bencsik R.
Vezetőedző: Madarász János.
Gólszerzők: Sanchez (28., 35.), Amilcar (37.), Szabó P. (40.), ill. Dávid (8., 35.).Becenév Kötelező
Hozzászólás Hozzászólásommal elfoagom a futsalveszprem.hu szabályzatát.