A remek formát mutató újoncot fogadja a Veszprém

Noha az 1. FCV vereséggel, a Szigetszentmiklós pedig kiütéses győzelemmel a háta mögött várja a két gárda hétfői (18.30) élvonalbeli csatáját, az esélyek mégis a mieink mellett szólnak.

Oda a hibátlan mérleg – a Debrecen, az Aramis és a Csömör elleni hazai sikerek után a Dunaferr otthonában 4-0-s első játékrészt követően 5-3-ra kikapott a veszprémi futsalcsapat a hét elején az NB I-ben.

– Az első félidőben nagyon feszült volt a társaság, a fiúk egymással foglalkoztak a saját feladatuk és a játék helyett. S bár ugyanannyi helyzetet alakítottunk ki, mint ellenfelünk, négygólos hátránnyal vonulhattunk a pihenőre. A szünetben megbeszéltük, hogy min kell változtatnunk. A második játékrészben ennek megfelelően már egy sokkal összeszedettebb társaság ment ki a pályára, de ekkora hátrányt nem tudtunk ledolgozni, csak kozmetikáztuk az eredményt. Kielemeztük a találkozót, nagyon tanulságos dolgokat állapítottunk meg. Remélem, hogy ezek hatása már hétfőn látszani fog – bizakodott az 1. FCV vezetőedzője, Madarász János.

Hétfőn (18.30) az újonc Szigetszentmiklóst fogadja a Veszprém a Március 15. utcai csarnokban. A Pest megyeiek az első fordulóban nagy verést kaptak a Berettyóújfalu vendégeként, aztán hazai pályán legyőzték a BME gárdáját. A Haladás otthonában mindössze két góllal maradtak alul, míg legutóbb 6-1-re kiütötték a Nyírgyulajt.

– A Szigetszentmiklós eddig csak a bajnokesélyesek ellen szenvedett vereséget, ráadásul Szombathelyen nem állt messze a bravúrtól. Óva intek mindenkit attól, hogy nagyarányú győzelmet várjon tőlünk. Olyan csapattal találkozunk, amely tele van önbizalommal, s meg akarja mutatni, hogy az eddigieknél nagyobb skalpot is tud ejteni. A felkészülés során találkoztunk velük, de azóta tovább fejlődtek. Egy kellemetlen, szervezett gárda érkezik hozzánk, amely az elsőtől az utolsó percig óriási hittel játszik. S ha elhiszi, hogy lehet keresnivalója, kellemetlen perceket okozhat nekünk – fogalmazott a bakonyiak trénere.

Kettős terhelés

Mint arról beszámoltunk, a magyar futsalválogatott szeptember végén a Visegrádi Négyek Tornáján szerepelt a csehországi Nymburkban. A Turzó József szövetségi kapitány és Madarász János másodedző által irányított együttes 5-4-re kikapott Csehországtól, majd 4-3-ra legyőzte Szlovákiát, végül pedig 2-1-re kikapott a lengyel együttestől.

A felnőtt nemzeti együttesben öt veszprémi, Bencsik Roland, Boromisza Dániel, Dávid Richárd, Komáromi Péter és Tatai József szerepelt, az U21-es gárdában pedig Bencsik Ádám jutott lehetőséghez.

– Az óriási öröm mellett kisebb hátrányt is jelent, hogy hat játékosunk is szerepelt a válogatottnál. A fiúk ugyanis három rendkívül intenzív találkozót játszottak, ami sokat kivett belőlük. A Dunaferr elleni dekoncentráltság, idegesség arra is visszavezethető, hogy mentálisan és fizikálisan is fáradtak voltak a játékosaim. A legfontosabb azonban, hogy nagyon elégedettek voltunk Csehországban a nemzeti csapattal, amely sokat fejlődött, játékban nagyot lépett előre – húzta alá Madarász.

Október 25-től Horvátországban szerepel egy tornán a Turzó-csapat, amely Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Görögország és Kuvait ellen is pályára lép majd.

Forrás: vehirsport.huBecenév Kötelező
Hozzászólás Hozzászólásommal elfoagom a futsalveszprem.hu szabályzatát.