Veszprém–FTC: hasonló cipőben járnak

A futsal NB I 7. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a veszprémiek a Ferencváros gárdáját látják vendégül hétfőn (18.30) a Március 15. utcai csarnokban.

A válogatott programja (melyről cikkünk alján olvashat bővebben) miatt két hét szünet után folytatódik az élvonalbeli bajnokság a futsalosoknál. A 1. FC Veszprémnek továbbra sem megy idegenben, a gárda az előző körben a Nyírgyulaj otthonában is alul maradt.

– A nyírségiek ellen is beigazolódott a sportág közhelye, vagyis hogy a helyzeteket gólra kell váltani. Nem tudtam haragudni a fiúkra, mert a mezőnyben jó teljesítményt nyújtottak, a kapu előtt azonban már nem voltak kellően határozottak. Ellenfelünk kapusa is kiválóan védett, amikor pedig már ő sem tudott segíteni az övéin, az üres kaput sem tudtuk eltalálni – pillantott vissza az 5-3-ra elveszett ütközetre a mieink vezetőedzője, Madarász János.

Hazai pályán azonban még veretlen az idényben a Veszprém, amely sorrendben a Debrecen, a Nyírgyulaj, a Dunaferr és az Aramis ellen is otthon tartotta a pontokat, legutóbb pedig a Haladással játszott 5-5-ös döntetlent.

A Fradi rosszul kezdte a pontvadászatot, hiszen az első öt fordulóban négyszer is kikapott. Később azonban bravúros eredményeket is szállított a társaság: legyőzte például a Berettyóújfalut, s „ikszelt” Győrben.

Eddig megszerzett tizenhat pontjukkal a hatodik helyről várják a fordulót Schmidmajerék, akiket éppen az FTC követ egyetlen egységgel lemaradva.

– A ferencvárosiak is ugyanabban a cipőben járnak, mint mi: véghezvisznek egy bravúrt, aztán pontot veszítenek egy gyengébb ellenféllel szemben. Tehát hozzánk hasonlóan ők is kiszámíthatatlanok. Remélem, hogy a hazai pálya varázsa ki fog tartani számunkra. Izgalmas, jó mérkőzésre számítok. A sikerhez az kell, hogy a kapu előtt határozottak legyünk, s jó döntéseket hozzunk – fogalmazott a tréner, aki hozzátette: sérülések, betegségek nehezítik együttese felkészülését.

Mint megtudtuk, Püspök Péter betegsége miatt egész héten nem edzhetett, Boromisza Dániel pedig éppen a hétvégre dőlt ki. Fivérének, Boromisza Gábornak február 5-én műtik a térdét porcelválás miatt. Utóbbira tehát még jó ideig nem számíthat a stáb.

Visszatérve a fővárosiakra: információink szerint a nemrégiben Győrből igazolt válogatott kapus, Tóth Gyula a mienk ellen még nem léphet pályára.

„Krízisben a magyar futsal”

A magyar futsalválogatott a hét első felében a Visegrádi Négyek Tornáján szerepelt Debrecenben. Sito Rivera szövetségi kapitány csapata a hétfői nyitókörben a csehektől 6-0-ra, míg a kedden a második fordulóban a szlovákoktól 5-0-ra kapott ki, szerdán pedig 1-1-es döntetlent ért el a horvátok ellen. A magyar együttesnek a veszprémi Tatai József – aki már tizenkilenc gólnál jár az NB I idei kiírásában – is tagja volt.

– Egyértelműen látszik, hogy a magyar futsal elképesztő krízisben van. Nagyon gyorsan ki kell találni valamit, mert már a középmezőnytől is kezdünk leszakadni. Sürgősen tenni kell a sportágért, hiszen lassanként felhozó csapat leszünk – húzta alá Madarász János. A szakember rámutatott, hogy a magyar együttes az európai középmezőny elejéhez tartozó horvát, szlovák és cseh gárdához képest is lemaradt.

Forrás: vehirsport.huBecenév Kötelező
Hozzászólás Hozzászólásommal elfoagom a futsalveszprem.hu szabályzatát.