nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Pont nélkül távoztunk Budaörsről

Csapatunknak idei harmadik idegenbeli NB I-es mérkőzésén sem sikerült nyernie: hétfőn este az Aramis otthonában maradtunk alul 6-2-re.

A Balaton Bútor FCV hétfőn este a budaörsi Aramis otthonába látogatott a futsal NBI alapszakaszának hatodik fordulójában. A házigazda a tavalyi idény végén kiesett az I. osztályból, ám a Ferencváros visszalépését követően megkapta a szövetség engedélyét az élvonalban való maradásra.

A vendég bakonyiak célja egyértelmű volt: megszerezni első idegenbeli győzelmüket az idei kiírásban. Ugyanis míg hazai pályán hibátlan Fehér Zsolt alakulata (Haladás, Újpest, TF) addig idegenben mindeddig egy vereséget (Nyírgyulaj) és egy egált (Kecskemét) sikerült elérnie a Magyar Kupa-címvédő együttesnek.

Tűzből nem volt hiány a vendégoldalon: rögvest támadólag léptek fel a veszprémiek. Tatai fürgén elvégzett szögletét követően Boromisza bombázott a házigazda kapujába Soós lábai között (5. perc: 0-1).

Ezt követően ugyanakkor nagyot fordult a kocka a mérkőzésen. Jogosan megítélt szabadrúgáshoz jutott a vendéglátó: a bakonyiak kapusa, Klcsó Gábor viszont rosszul állította a rövid oldalra Fridrich Dávidot. Keresztury ezt kihasználva tizenkét méterről könnyedég egalizált (1-1).

Az Aramis kihasználta a vendégek megingását. Moga tizenhárom méterről könnyedén kilőtte a hosszú alsó sarkot (2-1). Fehér Zsolt azonnal időt kért, de ez sem segített csapatán. Klcsó eladott labdáját követően Keresztury újabb távoli bombát jegyzett (9. perc: 3-1).

Fehér Zsolt is érezte, hogy ez nem Klcsó napja; Spandler Mátyás érkezett a veszprémi porta elé. Úgy tűnt, a vendégek össze is szedték magukat. Ezt igazolja, hogy a félidőt jelző sípszót megelőzően Tatai oldalberugása után Bencsik Ádámnak sikerült szépítenie (félidei részeredmény: 3-2).

A fordulást követően ismét az Aramis került lépéselőnybe. Tatai taktikai szabálytalanságát követően Bognár Bence volt eredményes szabadrúgásból (27. perc: 4-2). A Balaton Bútornak pedig nem sikerült kimászni a gödörből: Bognár négy perccel később ismét betalált (5-2).

A hajrában Fehér Zsolt öt a négy elleni játékra váltott. A veszprémieknek így sem sikerült újabb gólt szerezni. A vendéglátó ekkor váratlant húzott. Hiába a tetemes előny, az Aramis is el kezdett emberelőnyben játszani. Be is jött a hazaiaknak, hiszen Keresztury újabb gól szerzett (38. perc: 6-2).

Több találat pedig nem esett már az összecsapáson. A Veszprémnek idei harmadik idegenbeli mérkőzésén sem sikerült három pontot szereznie.

Férfi futsal NB I alapszakasz, 6. forduló:
Aramis SE–Balaton Bútor FCV 6-2 (3-2)
Budaörs, Aramis Futsalcsarnok. Vezette: Szilágyi (Takács, Strehó)
Aramis: Soós – Horváth, Vattamány, Bognár, Büki
Csere: Nyerges (kapus), Németh, Klushyn, Pap, Hosszú, Moga, Lévai, Keresztury, Sámson
Vezetőedző: Moga Lorant
Veszprém: Klcsó – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai
Csere: Spandler (kapus), Firdrich, Dorogi, Serginho, Bencsik Á., Kovács, Kiss
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Kresztury (5., 9., 38.) Moga (9.), Bognár (27., 31.), ill. Boromisza (3.), Bencsik (15.)

futsalveszprem.hu
2021. október 4. 21:01