nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
2024. április 26.
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

Időben jött a pofon – az Újpest ellen javíthatunk

Csaknem három hét szünet után folytatódik az első osztályú futsalbajnokság. Az egy győzelemmel és egy vereséggel rajtoló Balaton Bútor FC Veszprém pénteken (18.30) az Újpest csapatát fogadja a Március 15. utcai csarnokban.

Szerző: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Bravúros bajnokverés után váratlan vereség – így kezdte augusztus közepén az NB I-es idényt a veszprémi futsalcsapat. Fehér Zsolt legénysége az első fordulóban kiváló teljesítményt nyújtva 6-5-re nyert a bajnok Haladás vendéglátójaként, majd 7-5-re alulmaradt a Nyírgyulaj pályáján.

Az első mérkőzésen mindenki azt nyújtotta, amit tud, illetve ami elvárt tőle. Ismét bebizonyosodott, hogy a hazai pálya mindig plusz motivációt és előnyt jelent számunkra valamennyi riválisunkkal szemben. A győztes rajtot követően aztán mindenki azt gondolta, hogy a Nyírgyulaj ellen a kevesebb is elég lesz is a sikerhez, aminek láttuk is az eredményét. Ez pedig többet nem fordulhat elő

– nyomatékosította Fehér Zsolt, aki szerint még időben jött a pofon együttese számára.

Fehér Zsolt: A hazai pálya mindig plusz motivációt és előnyt jelent számunkraFehér Zsolt: A hazai pálya mindig plusz motivációt és előnyt jelent számunkra

A Magyar Kupa-címvédő veszprémiek vezetőedzője kérdésünkre az újoncokkal kapcsolatban külön kiemelte a brazil Serginho profi mentalitását, akinek a teljesítményével kifejezetten elégedett. Honfitársa, Henri Ward viszont nem teljesítette azt, amit elvártak tőle, így vele a napokban szerződést bontott a csapat vezetősége. A fiatal Dorogi Benjáminnal kapcsolatban a tréner megjegyezte: a Dunaújvárostól érkező tehetség jó úton jár, hogy hosszú távon meghatározó játékosa legyen a gárdának.

Az elmúlt csaknem három hétben rendezhette sorait az előző kiírás bronzérmese, a válogatott összetartása miatt ugyanis a bajnokság szünetelt. A bakonyi egyesület és a szurkolók büszkeségére Turzó József szövetségi kapitány Spandler Mátyásra, Rutai Balázsra, Pál Patrikra és Tatai Józsefre is számított a felnőttek között, míg Dorogi az U19-es gárdánál kapott szerepet. A bakonyiak ebben az időszakban fiatal játékosaikkal töltötték fel az első csapat keretét, s készültek töretlen hittel az Újpest elleni hazai folytatásra.

A fővárosi lila-fehérek két bajnoki után ugyancsak három ponttal állnak: a Kistarcsa otthonában ugyanis 2-1-re nyertek, majd ugyanilyen különbséggel kikaptak a Berettyóújfalu vendéglátójaként.

Az Újpest ellen mindig nehéz játszani, hiszen kiváló kvalitású magyar játékosok alkotják a keretet és van két extraképességű brazil játékosuk is. Veszélyes a centerjátékuk, illetve gyakran alkalmazzák az egy az egy elleni játékot a széleken, amiből emberelőnyös szituációkat tudnak kialakítani. Kiélezett, jó csatára számítok. Hazai környezetben játszunk. Nem kérdés, hogy itthon szeretnénk tartani a három pontot és ezért mindent meg is fogunk tenni

– ígérte a szakember.

Mint megtudtuk, a stáb a súlyos sérülés után lábadozó Komáromi Péter mellett Bencsik Ádám játékára sem számíthat. A veszprémiek saját nevelésű játékosára ugyanis sérvproblémái miatt műtét vár.

A pénteken 18.30-kor kezdődő találkozót – védettségi igazolvány birtokában – ingyenesen megtekintheik a drukkerek a Március 15. utcai sportcsarnokban.

futsalveszprem.hu
2021. szeptember 9. 8:57