nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
tegnap
#együttdobban

Későn zárkózott, kikapott a Veszprém

A vendég Balaton Bútor FCV hétgólos hátrány után végül 7-5-re maradt alul a Nyírgyulaj ellen a futsal NB I alapszakaszának hétfő esti, második fordulójában.

A bajnoki címvédő Haladás elleni remek bajnoki rajtot követően idegenbeli összecsapásra készült hétfőn este a Balaton Bútor FC Veszprém. Tatai József és társai az első osztályú futsal-bajnokság második körében a Nyírgyulaj otthonába látogattak, amely az első fordulóban a jó erőt képviselő Berettyóújfalu ellen mindössze egyetlen góllal maradt alul. Izgalmas találkozóra volt kilátás.

Veszprémi részről igencsak fájóan vette kezdetét a találkozó: a vendégek több védekezési hibát is vétettek, amelyeket a nyírségiek játékosai könyörtelenül kihasználtak. Csoma Alpár már az első percben betalált, őt követte a sorban a légiós Matheus (4. perc: 2-0).

Továbbra sem sikerült rendeznie sorait a Balaton Bútornak. A Nyírgyulaj brazil játékosa a tizenegyedikben és a huszonharmadikban is bevette Spandler Mátyás kapuját, így már az első felvonásban mesterhármast szerzett (4-0). Több találat nem esett a játékrészben.

A fordulást követően a Nyírgyulaj ott folytatta, ahol abbahagyta: Matheus nyolc perc alatt ismét háromszor volt eredményes, így már 7-0-ra vezetett a házigazda. A veszprémiek azonban nem adták fel: Rutai és Pál találataival szépítettek a kék-fehérek (33. perc: 7-2).

Három perc volt hátra, amikor Tatai József is feliratkozott a góllövők közé. Feltámadtak a vendégek, de igencsak kevés idejük maradt a zárkózásra. Rutai nem törődött ezzel, ismét gólt szerzett (38. perc: 7-4). Az utolsó minutumban Tatainak is sikerült dupláznia, ám a Nyírgyulaj győzelme már nem forgott veszélyben (végeredmény: 7-5).

A válogatott fővárosi összetartása miatt két hétig szünetelni fog a bajnokság. Bakonyi részről öt játékos is meghívást kapott a nemzeti csapatba: a kapus Spandler Mátyás először nyerte el Turzó József szövetségi kapitány bizalmát.

Férfi futsal NB I alapszakasz, 2. forduló:
Nyírgyulaj KSE–Balaton Bútor FCV 7-5 (4-0)
Nyírbátor, Városi Sportcsarnok. Vezette: Szűcs (Forgács, Takács).
Nyírgyulaj: Dobó – Szöcs, Ferreira, Csoma, Lapa.
Csere: Petró, Opre (kapusok), Szabó, Orosz, Krajnyák, Tóth, Domokos, Tamás.
Vezetőedző: Lovas Norbert.
Balaton Bútor FCV: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai.
Csere: Klcsó (kapus), Fridrich, Ward, Dorogi, Paulista, Bencsik, Fellembek, Kiss.
Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Gólszerző: Csoma (1.), Matheus (4., 7., 11., 23., 26., 28.) ill. Rutai (30., 38.), Pál (33.), Tatai (37., 39.)

futsalveszprem.hu
2021. augusztus 24. 11:23