nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Az alap stabil, új szintre emelnék a veszprémi futsalt

A Magyar Kupa-címvédő Balaton Bútor FCV a jövőben szigorúan a bajnoki dobogóra fog koncentrálni. A célkitűzés eléréséhez a brazil Serginho Paulista személyében BL-győztes, Dorogi Benjamin révén pedig korosztályos válogatott futsalos segíti a veszprémieket, akiknek a kerete egyelőre még nem végleges.

A Balaton Bútor FC Veszprém idén ünnepelte fennállásának tizedik esztendejét. Az elmúlt évtized munkássága látványosan ért be a közelmúltban, hiszen a klub története során először ünnepelhetett Magyar Kupa-győzelmet a 2020/2021-es kiírásban, a megszerzett bajnoki bronzról nem is beszélve.

Mindezekre az egyesület társadalmi elnöke, Ovádi Péter is örömmel emlékezett vissza a bakonyiak csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján, ahol a keretet érintő változások mellett az újdonsült célkitűzéseik is szóba kerültek.

Ovádi Péter elmondta, a megalakulástól számított tíz igencsak tartalmas év leginkább az alap stabilizálásáról szólt. Nem feledve a futsalcsapat korábbi sikereit is, amelyekért rengeteget dolgoztak a klub kötelékében álló játékosok, edzők, stábtagok.

Ovádi Péter mellett Rajki Tamás és Felipe MatosOvádi Péter mellett Rajki Tamás és Felipe Matos

Hozzátette, Veszprémben azonban minden sportágban magasak az elvárások, így a futsal színterén is esedékessé vált a szintlépés. Ezért a jövőben a dobogó elérése kötelező feladattá válik a klub életében. Ehhez azonban játékosbeli erősítésre is szükség volt.

Rajki Tamás, a Balaton Bútor FCV ügyvezetője rá is tért a keretet illető változtatásokra. A klubvezetőtől megtudhattuk, négy játékos távozott a gárdából: a spanyol Toni Montero Romániába, Bencsik Roland Kecskemétre, Tar Tamás Tihanyba igazolt, míg Bognár Péter visszavonult a sportágtól.

Rajki Tamás elismeréssel szólt a klub összes munkatársárólRajki Tamás elismeréssel szólt a klub összes munkatársáról

A vezető érkezők tekintetében egyelőre két játékost ismertetett, akik jelen is voltak az eseményen. Elmondta, a brazil Serginho Paulista személyében BL-győztes játékos érkezett a bakonyi megyeszékhelyre. A 31 éves futsalos a spanyol sztárcsapattal, az Inter Movistarral bajnoki címet és Szuperkupát is nyert, de megfordult Oroszországban, Portugáliában, és Japánban is.

Hálás vagyok a barátságos fogadtatásért. Amióta megérkeztem Veszprémbe, mindenki úgy bánik velem, akár egy családtaggal. Jó érzés, hogy már pár nap után érezhettem, hogy ide tartozom. A bizalmat ugyanakkor szeretném viszonozni: mindent megteszek majd, hogy a klub sikeres legyen

– fogalmazott az egykori brazil válogatott, aki Kínában is bajnoki címet szerzett.

Rajki Tamás ezt követően egy fiatal magyar játékos érkezését is bejelentette. Elmondta, Dorogi Benjamin alapembernek számított a korosztályos válogatottak mezőnyében. A tizenkilenc éves futsalos egyébként Dunaújvárosból érkezett, ahol az elmúlt idényben végig a felnőtt csapatot erősítette.

Megtiszteltetés számomra, hogy az ország egyik legszínvonalasabb csapatához igazolhattam. Biztos vagyok benne, hogy rengeteget tudok majd fejlődni itt. Már alig várom a felkészülést, hiszen új csapattársakkal ismerkedhetek meg, akik sok mindent letettek már az asztalra a futsal világában.

– vetített előre Dorogi.

Rajki Tamás hozzátette, a keret még nem végleges, további játékosokkal is tárgyalásban állnak. Ígéretet tett a szurkolók felé, amint hivatalos megállapodás születik, azt tolmácsolni fogja az egyesület. Háláját fejezte ki a Matos & Prudencio menedzserirodának, amely segített a játékosigazolásban.

Dorogi Benjamin és Serginho PaulistaDorogi Benjamin és Serginho Paulista

A menedzser Felipe Matos erre ragálva méltatta a Veszprémben folyó munkát. Zárásként úgy fogalmazott, itt minden megvan ahhoz, hogy a közeljövőben a klub akár a legmagasabb szintre is eljuthasson.

A Balaton Bútor FC Veszprém felkészülése július közepén fogja kezdetét venni. Az egyesület az előttünk álló, 2021/2022-es idényben is ingyenes belépőkkel várja majd szurkolóit, akik évről-évre páratlan hangulatot varázsolnak a veszprémiek otthonába, a Március 15. utcai sportcsarnokba.

futsalveszprem.hu
2021. július 8. 16:46