Hosszabbítás után Magyar Kupa-győztes a Veszprém!

Tízéves fennállásának legnagyobb sikerét érte el a Balaton Bútor FC Veszprém, amely a futsal Magyar Kupa vasárnap esti budapesti fináléjában hosszabbítás után 7-4-re verte a top favorit Berettyóújfalu együttesét.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu, Fotók: MLSZ

Tízéves fennállásának legnagyobb sikeréért szállt harcba vasárnap este a Balaton Bútor FC Veszprém a budapesti Elek Gyula Arénában. A futsal Magyar Kupa vasárnap esti döntőjében – akárcsak a 2019-es fináléban – a korábbi kétszeres ezüstérmes (2015, 2019) bakonyiak a háromszoros kupagyőztes (2009, 2012, 2019) Berettyóújfaluval találkoztak, amely az elődöntőben 6-5-re nyert Újpest ellen.

A párharc esélyesének a minőségi légiósokkal teletűzdelt MVFC számított, amely az idei bajnokságban mind a négy alkalommal legyőzte a mieinket. Ez persze ezúttal nem számított, a bakonyiak a bravúr reményében érkeztek a fővárosba. Kiváló iramban kezdődött a kupadöntő, mindkét gárda bizonyítási vágytól fűtve vetette bele magát a küzdelembe. Az első lehetőség a rivális előtt adódott, ám Spandler védeni tudott. A Nyírgyulaj elleni szombati győztes elődöntőben (4-1) remeklő hálóőr a 7. percben is bizonyította klasszisát, amikor is Rafinha rövidre tartó löketét hatástalanította.

Kisvártatva azonban megszerezte a vezetést a bajnoki címvédő: Alvarito, Sid és Nagy gyönyörű háromszögelése után a magyar válogatott játékosa talált be közelről (0-1). Az első nagyobb lehetőség a 9. percben adódott a veszprémiek előtt, amikor is Montero tette próbára Mezei reflexeit. Néggyel később a másik kapu forgott veszélyben: Rafinha remek kiugratását követően Kártik tüzelt, ám Spandler ismét résen volt.

A folytatásban a Veszprém futsalozott aktívabban, néggyel a szünet előtt Pál előtt adódott lehetőség, de Mezei ismét jó ütemben robbant ki a kapujából. Nem sokkal később – Fehér Zsolt időkérése után – Komáromi beadását Montero fejelte védhetetlenül a hálóba (1-1). A Balaton Bútor mestere öt a négy elleni játékra váltott, a merész húzás pedig bejött. Pál szép csellel indult meg, majd Rutainak tálalt, aki Tataihoz passzalt. Az NB I góllövőlistájának vezetője pedig élt a lehetőséggel, s vezetéshez juttat az övéit (2-1). A pihenő előtt Montero és Tatai is megduplázhatta volna a különbséget, de mindkét lehetőség kimaradt.

A második felvonás is bakonyi lehetőségekkel kezdődött. Előbb Fridrichet buktatták gyanús körülmények között a hatoson belül, majd Rutai lőtt a kapu mellé egy remek befordulást követően. Kupadöntőhöz méltó játék, nyíltsisakos küzdelem jellemezte a találkozót. Spandler védett egy támadáson belül kétszer is, majd egy szabadrúgást követően blokkolt ugyancsak kétszer. A 25. percben Boromisza szerzett labdát, s iramodott meg a bal oldalon. Sajnos Tatai lemaradt a passzról, aki ráadásul csúnyán beütötte a fejét az esetet követően.

A csapatkapitány hatalmas „turbánnal” a fején tért vissza, de a játékán ez nem látszódott: a saját hatosáról tornáztatta meg Mezeit egy életerős bombával. A Veszprém koncentráltabban, motiváltabban futsalozott. A félidő derekánál Rutai lőtt kapásból, de Mezei blokkolt. Fél óra játék után aztán már kettővel ment a Fehér-csapat, miután Komáromi tetszetős gólt lőtt Alvarito mellett (3-1). Egy perccel később Montero vezethette egy az egyben a labdát Mezeire, aki ismét bravúrral hárított.

Hattal a vége előtt vészkapussal rohamoztak a Hajdú-Bihar megyeiek. A Spandler ápolása miatt beállt Sásdi kétszer is védett, Sid bombájával szemben viszont tehetetlen volt. Sergio Mullor Cabrera legénysége továbbra is öt a négy ellen rohamozott, ami kettővel a lefújás előtt újabb gólt eredményezett: Rafinha átadásából Diece mattolta Spandlert az alapvonal közeléből (3-3).

A Veszprém ekkor sem zuhant össze. Pál sarokrúgását követően Rutai lőtt, amibe Boromisza ért bele védhetetlenül (4-3). Az utolsó percben mindent egy lapra téve rohamoztak a piros mezesek, ismét Diece villant meg, ugyancsak emberfórban (4-4). A kétszer ötperces hosszabbítás első fele nem hozott újabb találatot. Fordulás után Rafinha lőtt hatalmas helyzetben a kapu mellé. A 47. minutumban remek ütemű labdaszerzést követően Tatai passzolt Rutainak, aki ismét vezetést szerzett együttesének (5-4).

Azonnal öt a négy elleni játékra váltott a bajnokaspiráns. Ezúttal Pál csent labdát, Montero iramodott meg az üres kapu irányába, majd higgadtan bepasszolta a labdát. A kupa sorsa aztán a 49. percben dőlt el végleg, amikor is Komáromi a saját térfeléről tűpontosan emelt a továbbra is üresen tátongó berettyói ketrecbe (7-4).

A futsal Magyar Kupa 2020/2021-es kiírását tehát a Veszprém nyerte meg!

Férfi futsal Magyar Kupa, döntő:
Balaton Bútor FC Veszprém–MVFC Berettyóújfalu 4-4 (2-1) – hosszabbítás után: 7-4
Budapest, Elek Gyula Aréna, 300 néző. Vezette: Zimonyi (Vass, Ibriksz)
Veszprém: Spandler – Tatai, Boromisza Rutai, Bencsik Á.
Csere: Sásdi (kapus), Palvek, Fridrich, Pál, Komáromi, Montero, Ábrahám, Kiss M., Bencsik R.
Berettyóújfalu: Mezei – Horváth N., Rézműves, Rábl, Szabó P.
Csere: Sándor (kapus), Diece, Nagy I, Kártik, Sid, Takács Z., Rafinha, Alvarito
Vezetőedző: Sergio Mullor Cabrera
Gólszerzők: Montero (16., 49.), Tatai (19.), Komáromi (31., 49.), Boromisza (39.), Rutai (47.), ill. Sid (8., 37.), Diece (38., 40.)

futsalveszprem.hu

További cikkek

Kupaaranyra bajnoki bronz! Megismételte eddig legnagyobb bajnoki sikerét, bronzérmes lett az NB I-ben a Balaton Bútor FC Veszprém. Fehér Zsolt együttese péntek este 9-1-re kiütötte a Debrecent, s 3-0-ra megnyerte a párharcot. elolvasom Idegenben is kiütöttük a DEAC-ot, egy lépés a bronzérem Immáron 2-0-ra vezet a futsal NB I bronzpárharcában a Balaton Bútor FC Veszprém, miután múlt heti hazai sikerét követően hétfőn idegenben is kiütötte a Debrecent. Fehér Zsolt együttese pénteken (18.30) hazai pályán szerezheti meg a harmadik helyet. elolvasom Tükörsima veszprémi sikerrel kezdődött a bronzpárbaj Az újdonsült Magyar Kupa-győztes Balaton Bútor FC Veszprém kiütéses, 6-1-es győzelmet aratott péntek este a vendég Debrecen felett a futsal NB I három nyert meccsig tartó bronzpárharcának első felvonásán. elolvasom Tíz év munkáját rejti a kupasiker Magyar Kupa-győzelem ide vagy oda, a Balaton Bútor FCV ügyvezetője Rajki Tamás hangsúlyozta, nem dőlhetnek hátra, nem veszíthetik szem elől a másik céljukat. Továbbra is két lábbal a földön kell járniuk, hiszen fontos mérkőzések várnak még rájuk, amelyek tétje a bajnoki bronzérem lesz. elolvasom Irány a kupadöntő! A Balaton Bútor FC Veszprém hátrányból felállva 4-1-re legyőzte a Nyírgyulajt a futsal Magyar Kupa szombati, budaörsi fináléjában. Fehér Zsolt legénysége így vasárnap (19.30) az aranyéremért küzdhet a bajnoki címvédő Berettyóújfalu ellen. elolvasom
2021. május 24. 10:59