nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
holnap
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

Irány a kupadöntő!

A Balaton Bútor FC Veszprém hátrányból felállva 4-1-re legyőzte a Nyírgyulajt a futsal Magyar Kupa szombati, budaörsi fináléjában. Fehér Zsolt legénysége így vasárnap (19.30) az aranyéremért küzdhet a bajnoki címvédő Berettyóújfalu ellen.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Az NB I felsőházában kiharcolt harmadik helyezése után a Magyar Kupa négyes döntőjében várt újabb embert próbáló feladat a Balaton Bútor FC Veszprém legénységére. A bakonyiak – akik 2012., 2014., 2015., 2019. és 2020. után – immáron hatodszor jutottak el a legjobb négy közé a sorozatban, azért szálltak harcba, hogy túlszárnyalják eddigi legjobb eredményüket, a 2015-ben és 2019-ben szerzett ezüstérmet.

A szombati, budaörsi elődöntőben ehhez azt a Nyírgyulajt kellett két vállra fektetni, amely bár idén csak az élvonal alsóházában szerepelt, a kupasorozat előző körében hatalmas bravúrral búcsúztatta a címvédő Haladást. A kezdő sípszót megelőzően a résztvevők egyperces gyászszünettel emlékeztek a 65 éves korában elhunyt világhírű játékvezetőre, Puhl Sándorra.

A két-két brazil és ukrán légióssal a kezdőjében felálló Nyírgyulaj rukkolt elő kezdeményezőbb játékkal. A 3. percben Vlasovics, aztán Orosz lőhetett kapura, de Spandler mindkétszer védett. Nem sokkal később Matheus iramodott meg, Spandler ismét résen volt. A játékrész második felébe lépve láthattuk az első igazán nagy veszprémi lehetőséget. Tatai és Rutai remek összjátékát követően a csapatkapitány elvitte a labdát Opre mellett, majd kisodródva az oldalhálót találta el.

A mieinknél Pál és Rutai is megszerezhette volna a vezetést, ám mindketten célt tévesztettek. A túloldalon pedig Lapa és Matheus löketét is bravúrral hatástalanította Spandler. A 16. percben aztán már a remeklő kapus sem segíthetett az övéin. Ekkor Matheus szerelte Monterót, aki Lapával az oldalán kettő az egyben vezethette a játékszert a veszprémi kapura. A brazil végül az ukránhoz passzolt, aki védhetetlenül lőtt a hálóba (0-1).

A végjátékban meglehetősen paprikássá vált a hangulat. A 19. minutum elején Nagy Bence könyökölte le Komáromit, amiért azonnali piros lapot kapott. Bár a Balaton Bútor két percig emberelőnyben futsalozhatott, mégis Luigi került helyzetbe, de Spandler ezt a bombát is kiütötte. Fél perccel a szünet előtt aztán Pál tüzelt tizenkét méterről középről, a labda pedig Opre lábai között a hálóba jutott. A slusszpoén pedig a félidő végére maradt. Öt másodperccel a lefújás előtt – közvetlenül Fehér Zsolt időkérését követően – ugyanis Komáromi végezhetett sarokrúgást, a berobbanó Pál pedig megszerezte a vezetést az övéinek (2-1).

A második felvonás elején megduplázta előnyét a Fehér-csapat: Montero forgatta be Matheust a bal oldalon, az oldalvonal mellett, a váratlan lövése pedig becsapta Oprét (3-1). A nyírségiek meddő harcot folytattak a szépítésért, ellenfelük ugyanis szervezetten védekezett. Az összecsapás háromnegyedéhez érve öt a négy elleni játékkal próbálkozott a rivális. A veszprémiek ezt is kivédekezték, majd ők is előhúzták a vészkapusos játékot a tarsolyból. A próbálkozást pedig siker koronázta: Rutai lőtt passzába a hosszú oldalon érkező Tatai ért bele a gólvonal előtt (4-1).

Lovas Norbert kitűnően felkészített együttese háromgólos hátrányban is űzte, hajtotta ellenfelét, de a taktikusan játszó bakonyiak állták a sarat. Több gól így már nem esett,

a Veszprém lesz ott a vasárnapi (19.30) fináléban a fővárosi Elek Gyula Arénában.

A mieink ellenfele a bajnoki címvédő Berettyóújfalu lesz, amely 5-0-s első játékrészt követően végül hatalmas izgalmak után, 6-5-re verte az Újpest gárdáját.

Férfi futsal Magyar Kupa, elődöntő:
Balaton Bútor FC Veszprém–Nyírgyulaj KSE 4-1 (2-1)
Budaörs, 100 néző. Vezette: Borbás, Belicza, Bereczki
Veszprém: Spandler – Tatai, Boromisza, Rutai, Bencsik Á.
Csere: Sásdi (kapus), Palvek, Fridrich, Pál, Komáromi, Montero, Ábrahám, Kiss M., Bencsik R.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Nyírgyulaj: Opre – Luigi, Matheus, Vlasovics, Lapa
Csere: Petró (kapus), Dobó, Szabó, Orosz, Nagy B., Hajdu, Harmati, Csoma, Domokos
Vezetőedző: Lovas Norbert
Gólszerzők: Pál (20., 20.), Montero (24.), Tatai (30.), ill. Lapa (16.)
Piros lap: Nagy B. (19.)

További eredmény:
Újpest RFC-220Volt–MVFC Berettyóújfalu 5-6 (0-5)

Keményen küzdöttek a veszprémiek

Úgy alakult a találkozó, ahogyan azt előzetesen vártam: kiélezett csatát vívtunk, amelyen mindkét gárda mindent egy lapra feltéve rohamozott a döntőbe jutásért. Idegesen kezdünk, érezhető volt a csapatomon a nyomás. Azt gondolom, hogy a fordítás után egyértelművé vált, hogy a veszprémi csapat behúzza a találkozót. Nagyon örülök és nagyon büszke vagyok a csapatomra, amely végig keményen küzdött

– értékelt Fehér Zsolt a lefújást követően.

futsalveszprem.hu
2021. május 22. 18:17