nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Az utolsó vérünkig küzdeni fogunk a kupáért!

A Balaton Bútor FC Veszprém a futsal Magyar Kupa bravúrcsapatával, a Haladást búcsúztató Nyírgyulajjal találkozik szombaton (13.00) Budaörsön a másnapi döntőbe jutásért.

Szerző: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Rendható lebonyolítási rend mellett a hétvégén rendezik meg a futsal Magyar Kupa négyes döntőjét. A világjárvány miatt ugyanis idén a két elődöntőt más-más helyszínen, egy időben (szombat, 13.00) rendezik meg. A Veszprém a Nyírgyulajjal Budaörsön, míg a tavaly ezüstérmes Berettyóújfalu és az Újpest a fővárosi Gabányi László Sportcsarnokban csap össze.

A vasárnapi finálét pedig egy harmadik helyszínen, a szintén budapesti Elek Gyula Arénában rendezik. Bronzpárbaj ugyanakkor idén sem lesz, az elődöntő vesztesei számára tehát azonnal véget ér a sorozat.

Kapcsolódó cikk
Legyőzte a Kecskemétet, a bronzért küzdhet a Veszprém!
A négy gólt szerző Tatai József vezetésével magabiztosan nyert a vendég Kecskemét ellen a Balaton Bútor FC Veszprém, amely pályaelőnnyel kezdheti a futsal NB I három nyert meccsig tartó bronzpárharcát.

A négy gólt szerző Tatai József vezetésével magabiztosan nyert a vendég Kecskemét ellen a Balaton Bútor FC Veszprém, amely pályaelőnnyel kezdheti a futsal NB I három nyert meccsig tartó bronzpárharcát. A Balaton Bútor FC Veszprém önbizalomtól telve, bizonyítási vágytól fűtve várhatja a tornát. Fehér Zsolt legénysége ugyanis a Kecskemét hétfői legyőzésével (6-3) a harmadik helyen zárt az NB I felsőházi rájátszásában, így készülhet a Debrecen elleni három nyert mérkőzésig tartó bronzpárbajra.

Hatalmas lökést ad a csapatunk számára a Kecskemét elleni hazai találkozó, amelyen jó játékkal rukkoltunk elő, így kellő önbizalommal várjuk a hétvégi négyes döntőt. Ha ismét így játszunk, küzdünk, hatalmas esélyünk lesz, hogy kiharcoljuk a vasárnapi döntőbe jutást

– fogadkozott a Veszprém vezetőedzője, Fehér Zsolt.

A Nyírgyulaj és a Veszprém az elmúlt években rendre nagy csatákat vívott egymással. Ez azonban az idei szezonban elmaradt, a mieink hazai pályán 2-1-re, idegenben pedig 4-2-re nyertek a nyírségiek ellen, akik az utolsó helyen zárták az NB I alapszakaszát. Igaz, az alsóházi rájátszásban végül kivívták a bennmaradást.

A Nyírgyulajnál remek munka folyik. A rájátszás előtt két brazil légióst igazoltak, amivel meg is alapozták a bennmaradásukat az élvonalban. Nem mondhatom, hogy teljesen meglepett a Haladás elleni kupasikerük, hiszen a szombathelyiek rengeteg sérüléssel küszködnek. Ez persze semmit nem von le a Nyírgyulaj érdemeiből

– jegyezte meg a szakember, aki külön felhívta a figyelmet a rivális két brazil légiósára, akik csere nélkül képesek végig játszani a mérkőzéseket.

A legfontosabb, hogy ismét csapatként működjünk, s küzdjünk egymásért. Kiemelt fontosságú találkozó előtt állunk, szeretnénk döntőt játszani és elhódítani a kupát. Erre minden esélyünk megvan. Ki-ki mérkőzés vár ránk a Nyírgyulaj ellen. Mindkét csapat mindent egy lapra feltéve fog küzdeni. Egy biztos: az utolsó vérünkig küzdeni fogunk, hogy ott legyünk a vasárnapi fináléban.

Út a négyes döntőig

A bakonyiak sorrendben a Pest megyei regionális bajnokságban szereplő Lurkó Focimánia FK, az NB I-es Debrecen, majd az NB II-es Kistarcsa legyőzésével jutottak el a négyes döntőig.

A Nyírgyulaj az NB II-ben szereplő Maglód és az NB I-es Dunaferr elleni siker után a címvédő Haladással került össze a negyeddöntőben. Nyírbátorban 2-2-es, Szombathelyen pedig 3-3-as döntetlen született, így – több idegenben lőtt gúljuknak köszönhetően – meglepetésre a nyírségiek jutottak tovább.

Tíz év, hat négyes döntő

Az alapításának tizedik évfordulóját idén ünneplő Veszprém 2012., 2014., 2015., 2019. és 2020. után immáron hatodszor jutott be a Magyar Kupa négyes döntőjébe. 2015-ben és 2019-ben a döntőben is szerepelhetett, igaz, előbb a Győr, majd a Berettyóújfalu ellen is alulmaradt. A két kupaezüst – akárcsak a 2019-ben bezsebelt bajnoki bronz – a klub eddigi legfényesebb sikere.

A férfi futsal Magyar Kupa négyes döntő programja

Elődöntő – május 22., szombat, 13.00

Balaton Bútor FC Veszprém–Nyírgyulaj KSE
Helyszín: Aramis Sportcsarnok, Budaörs

Újpest RFC-220Volt–MVFC Berettyóújfalu
Helyszín: Gabányi László Sportcsarnok, Budapest

Döntő – május 23., vasárnap, 19.30
Helyszín: Elek Gyula Aréna, Budapest
A mérkőzést az M4 Sport+ csatorna élőben közvetíti.

futsalveszprem.hu
2021. május 21. 9:12