nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Derekasan küzdött, de kikapott Szombathelyen a Veszprém

Félidei döntetlent követően 3-1-re alulmaradt az éllovas Haladás vendégeként a Balaton Bútor FC Veszprém a futsal NB I felsőházi rájátszásának hétfői rangadóján.

A válogatott Eb-selejtezői miatt csaknem egy hónap szünet után folytatta szereplését a futsal élvonal felsőházi rájátszásában a Balaton Bútor FC Veszprém. A nyitó körben a Debrecen vendéglátójaként 3-3-as döntetlennel kezdő bakonyiakra roppant nehéz feladat várt, hiszen az alapszakaszgyőztes, a felsőházban pedig két győzelemmel rajtoló Haladás gárdájához látogattak.

A hazaiak kezdték aktívabban a péntek esti találkozót. A 2. percben Simics lépett ki remek ütemben, de Sásdi is jól mozdult ki, így védeni tudott. A folytatásban is a vasiak támadtak, ám nem tudták feltörni vendégeik szervezett védekezését. A mieink erejéből támadásban csak néhány távoli löketre futotta, amelyek könnyű csemegét jelentettek Alaszticsnak. Bár mezőnyfölényben játszottak, igazán nagy lehetőséget továbbra sem tudtak kialakítani a zöld mezesek. A 12. percben a Veszprém járt közelebb a gólszerzéshez: Fridrich iramodott meg egy gyors kontrát követően, védője szorításában lőhetett is, ám Alasztics hárított.

Néggyel a szünet előtt Diniz távoli lövése a kapufáról Dróth elé pattant, szerencsére Sásdi ezt is védte. Azonnal jött a helyzet a túloldalon is: szép csel után ismét Fridrich lódult meg, a hosszú alsóba tartó löketét Alasztics spárgázta ki. Bő két perccel a vége előtt összegyúlt a Haladás ötödik szabálytalansága, felcsillant tehát a remény a mienk számára, hogy a hajrában kisbüntetőt lőhetnek. Aztán jött a hidegzuhany: az utolsó percben jártunk, amikor Dávid emelését követően Dróth kapásból, gyönyörű mozdulattal a hálóba vágta a labdát (1-0).

A veszprémiek egy pillanatra sem törtek meg, aminek meg is lett az eredménye. Mindössze tizenhárom másodperc volt vissza a játékrészből, amikor Tatait buktatta Dávid. A tízméterest Pál végezte el, aki a félpályáról nekifutva higgadtan a jobb alsóba bombázott (1-1). Hatalmas bakonyi lehetőséggel kezdődött a második felvonás: Rutai szerzett labdát a saját hatosa előtt, a szombathelyi kapu előterébe érkezve Boromiszához passzolt, aki Alaszticsba lőtte a játékszert.

Továbbra is jó iram és kiegyenlített játék jellemezte a találkozót. A 27. percben Simics életerős löketét Sásdi paskolta szögletre, de a másik térfélen Alasztics sem maradt adós a bravúrokkal.

A találkozó háromnegyedénél Montero adta el a labdát a veszprémi kapu előtt, majd a játékvezető szerint szabálytalanul szerelte Sipost a hatoson belül. Dróth lőhetett büntetőt, amit értékesített is (2-1). A Balaton Bútor ekkor is küzdütt, hajtott, ment előre, de ismét a hazaik találtak be. Hajmási éles szögből elengedett lövése ugyanis Sásdiról Sipos elé pattant, aki hatalmas erővel a léc alá vágta (3-1).

A végjátékban vészkapussal támadott a Fehér-csapat, de nem sikerült a szépítés. Győzelmének köszönhetően a Haladás nagy lépést tett a bajnoki döntő felé.

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 3. forduló:
Haladás VSE–Balaton Bútor FCV 3-1 (1-1)
Szombathely, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács G. (Wittner, Ibriksz)
Haladás: Alasztics – Hajmási, Simics, Dróth, Vas
Csere: Gyimesi (kapus), Kovács M., Nagy K., Sipos, Dávid, Gerencsér, Szakasics, Diniz, Vidák
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez
Veszprém: Sásdi – Tatai, Boromisza, Rutai, Bencsik R.
Csere: Spandler, Klcsó (kapusok), Cseresznyés, Fridrich, Pál, Komáromi, Montero, Kiss M., Bencsik Á.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Dróth (20., 30.), Sipos (33.), ill. Pál (20.)

futsalveszprem.hu
2021. március 20. 10:43