nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Kilencet lőtt, négyes döntőbe jutott a Veszprém

Kettős győzelemmel jutott a futsal Magyar Kupa négyes döntőjébe a Balaton Bútor FC Veszprém, miután januári idegenbeli sikerét követően péntek este hazai környezetben is kiütötte a másodosztályú Kistarcsa együttesét.

Januári idegenbeli győzelmének (3-10) köszönhetően hétgólos előnnyel várta az NB II Keleti csoportjában éllovas Kistarcsa elleni Magyar Kupa negyeddöntő visszavágóját az NB I harmadik helyén álló Balaton Bútor FC Veszprém. Ahogyan azt Fehér Zsolt vezetőedző a találkozó előtt elmondta portálunknak, a tetemes fór dacára is a legerősebb összeállításában küldte pályára csapatát péntek este a zárt kapus Március 15. utcai sportcsarnokban. A nemzeti együttesben szerdán pályára lépő Tatai József és Pál Patrik a kezdősorban szerepelt, Komáromi Péter azonban pihenőt kapott.

Az erőviszonyoknak megfelelően azonnal magához ragadta a kezdeményezést a Veszprém, az első percekben szinte csak a vendégek térfelén folyt a játék. Rutai már a 2. percben vezetést szerezhetett volna, de Dolhai tisztázott a gólvonalról. Pál szabadrúgása után Tatai még közelebb járt a gólhoz, ám a kapufa megmentette a riválist. Érkezett a bakonyiak második sora, s Bencsik Ádám tűpontos beadása, amit a spanyol Montero közelről be is vágott (1-0). A folytatásban a vendégek is egyre bátrabban futsaloztak, de sokáig nem tudtak veszélyesebb helyzetet kialakítani. A 9. minutumban Néma löketét elsőre még védte Sásdi, kisvártatva aztán már nem rontott a labdával szemlátomást jó barátságot ápoló támadó (1-1).

A játékrész derekánál Fehér Zsolt időt kért. Nem is váratott sokáig magára az újabb hazai találat: Pál tíz méterről lőtte ki a hosszú alsót (2-1). Hatalmas lehetőség adódott a Pest megyeiek előtt. Besnyő vezette egy az egyben a labdát Sásdira, aki bravúrral védett. A mieink viszont éltek a sansszal a túloldalon: Tatai passzából ismét Montero volt eredményes (3-1). A szünethez közeledve egyre inkább kidomborodott az osztálykülönbség. Tatai duplájának köszönhetően 5-1-es vezetéssel vonulhattak pihenőre a kék-fehér mezesek.

A térfélcsere után ott folytatta a Veszprém, ahol az első játékrész végén abbahagyta. Fél perc sem telt el, amikor Pál ismét megzörgette a hálót. Nem sokkal később Rutai és Tatai kényszerítőzött egy gyors kontrából indulva, melynek végén ismét a bakonyi csapatkapitány volt eredményes (7-1). A hátralévő időben a Balaton Bútor fiataljai is lehetőséget kaptak, akik bátor megmozdulásokkal hálálták meg edzőjük bizalmat. A kapus Klcsó mellett Bencsik Roland is beállt, aki hosszú ideig tartó sérülését követően tért vissza.

A 25. percben Palvek erőszakosságának köszönhetően tovább nőtt a különbség, a labda Némán megpattanva kötött ki a hálóban. Tízzel a vége előtt aztán szépítettek a fekete mezesek, miután Kanalas labdát szerzett a hatoson belül, majd Klcsó eszén is túljárt (8-2). A végjátékban az öt a négy elleni játékot is gyakorolhatta a házigazda, ami két másodperccel a lefújás előtt eredményre is vezetett: Rutai centerezését követően Tatai lőtte meg önmaga negyedik, csapata kilencedik gólját (9-2). A veszprém kettős győzelemmel jutott tovább a Magyar Kupa négyes döntőjébe, melyet április végén vagy május elejéln rendeznek meg. A torna helyszíne egyelőre ismeretlen.

Férfi futsal Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Balaton Bútor FC Veszprém–Kistarcsai VS 9-2 (5-1)
Március 15. utcai sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Tolnay (Imrő, Tóth)
Veszprém: Sásdi – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai
Csere: Klcsó (kapus), Palvek, Fridrich, Montero, Bognár, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Bencsik R.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Kistarcsa: Ribai – Dolhai G., Mezőfalvi Loránd, Méhes, Barabás
Csere: Besnyő, Kanalas, Mezőfalvi László, Néma, Dolhai S.
Technikai vezető: Both István
Gólszerzők: Montero (4., 15.), Pál (12. 21.), Tatai (19., 20., 22., 40.), Néma (25. – öngól), ill. Néma (9.), Kanalas (31.)
Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel, 19-5-ös összesítéssel

Mindkét fronton döntőzne a Veszprém

Fehér Zsolt: – Annak tudatában léptünk pályára, hogy az első meccsen eldőlt a továbbjutás kérdése. Ettől függetlenül mindent megtettünk, hogy ismét jó mérkőzést játsszunk. Köszönöm a kistarcsaiak hozzáállását, akik nagyon sportszerűen játszottak. Az előttünk álló időszakban a bajnokságra koncentrálunk, ahol döntős szereplésben bízunk, s ugyanez a célunk a Magyar Kupában is.

Both István: – Nem voltak illúzióink a sorsolást követően, tudtuk, hogy ennek a párharcnak nem mi vagyunk az esélyesei. Szerettünk volna szorosabb meccseket játszani, de ennyire telt tőlünk. Örülünk és büszkék vagyunk, hogy NB II-es csapatként eljutottunk a Magyar Kupa negyeddöntőig.

A negyeddöntő további párosítása

Újpest RFC 220Volt–REAC-SISE
Az első meccsen 6-4-re nyert az Újpest

Berettyóújfalu–FTC
Nyírgyulaj–Haladás

futsalveszprem.hu
2021. február 6. 9:16