nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
holnap
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

Veszprémben nevelnék ki a jövő futsalosait

Hét korosztályban közel kétszáz gyermek tartozik a veszprémi Szilágyi DSE égisze alá. Míg az óvodásoknak edzőik megtanítják a futsal csínját-bínját, addig a rangidős korosztályos csapatok játékosai már az élvonal bajnoki címéért küzdhetnek. Szöllőskei Péterrel beszélgettünk.

A veszprémi születésű labdarúgó, Szőllöskei Péter anno a helyi NB II-es csapatot erősítette. Később Ajkán és Balatonfüreden futballozott, jelenleg Ausztriában hódol szenvedélyének, ugyanakkor Veszprémben, a Szilágyi DSE kötelekében immár ügyvezetőként is számítanak rá. 

Tavaly nyáron, a 2020/2021-es idény kezdetén Rajki Tamás, a Balaton Bútor FCV vezetője azzal a kérdéssel keresett meg, hogy lenne-e kedvem csatlakozni élvonalbeli futsalcsapatuk utánpótlásnevelő bázisának stábjához. Mivel itt, Veszprémben nőttem fel, itt tanultam, a megyében játszottam pályafutásam java részét, természetesen örömmel mondtam igent a felkérésre, amely nagy megtiszteltetést jelentett számomra

– emlékezett vissza portálunk megkeresésére Szöllőskei. Aki elmondása szerint már akkor, abban pillanatban érezte, hogy a megtiszteltetés mellett hatalmas felelősség is hárul rá. Hiszen, mint megtudhattuk, a Szilágyi DSE kötelékében ha csak a futsalos fiatalokra tekintünk, akkor közel kétszáz gyermeket számlálunk.

Edzőink a futsal alapjait már az óvodásoknak is megtanítják, hiszen jelenleg hét korosztályt tudunk felmutatni. Az U7-es kisgyermekektől egészen az U20-as fiatal felnőttekig jó erőt képviselő csapataink vannak. Ehhez természetesen nemcsak a mi háttérmunkánk, és edzőink tevékenysége szükségeltetik, hanem a kötelékünkben fejlődő gyermekek tenniakarása is. Öröm számunkra, hogy láthatjuk őket felnőni, majd debütálni a nagycsapatban.

Ugyanis Veszprémben a jövő magyar futsalgenerációját szeretnék kinevelni.

Szöllőskei kiemelte, a Balaton Bútor FC Veszprém hitvallása is egyértelműen az, hogy ahogy a múltban, úgy a jövőben is magyarok alkossák együttesüket. Arra, hogy jó úton haladnak a bizonyíték az, hogy Szilágyi DSE U17-es és U20-as alakulatából rendszeresen részt vesznek gyermekek a felnőttek edzésein, akik pedig rászolgáltak, azok a felnőtt NB I-es mérkőzéseken is bizonyítási lehetőséget kapnak Fehér Zsolt vezetőedzőtől.

Előremutató, ami az egyesületünkben történik: U17-es csapatunk vezeti saját élvonalbeli bajnokságát, míg az U20-as alakulatunk is jó eséllyel pályázik a dobogóra. Ezekben a korosztályokban már célokat is kitűzünk a fiatalok és edzőik elé: mindkét csapat maximálisan megfelel az elvárásoknak, ehhez nagyban hozzájárul edzőik, Weisz Zoltán és Németh Gábor lelkiismeretes tevékenysége is. 

De mi van akkor, ha a gyermek útközben észleli, hogy a szíve inkább a fűre, a nagypályás labdarúgás irányába húzza? Szöllőskei hangsúlyozta, ezt az opciót elnökükkel, Varga Tündével számításba is vették. Úgy döntöttek, hogy a megyében a Bozsik-program mellett U14-es, U16-os, valamint felnőtt nagypályás csapatot is indítanak. És milyen jól tették!

Már több mint százötven nagypályás reménység tartozik egyesületünkhöz, akiknek fejlődésért szintén mindent megteszünk. Ha úgy döntenek, hogy a nagypályás edzések mellett futsalozni is szeretnének, ennek semmi akadálya. Sőt, úgy véljük, hogy azok a gyermekek, akik mindkét edzésformát alkalmazzák, javukra tudják fordítani a tanultakat a pázsiton valamint a parkettán egyaránt. Számunkra egy a lényeg, hogy örömmel tegyék a gyerekek mindezt: nálunk nem a padon fognak ücsörögni, ha edzésre eljárnak, akkor megkapják a bizonyítási lehetőséget a mérkőzéseken is

– zárta az ügyvezető.

futsalveszprem.hu
2021. január 26. 16:53