Egy híján tíz gólig jutott a veszprémi futsalcsapat

Tatai négy, Montero három, Rutai két gólt lőtt – a Balaton Bútor FC Veszprém 9-3-ra nyert a rokonszenvesen küzdő, utánpótláskorú játékosokat felvonultató dunaújvárosi csapatnak a futsal NB I szombat esti találkozóján.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Abszolút esélyesként várta soron következő, szombati találkozóját a Veszprém az első osztályú futsal-bajnokság alapszakaszában. A tabella harmadik helyén álló bakonyiak a zárt kapus Március 15. utcai sportcsarnokban azt a Dunaújvárost fogadták, amely főszponzora, a Dunaferr tavaly novemberi kiszállása óta utánpótláskorú játékosaira építve szerepel.

A mieink nagyszerű formában kezdték az évet, hiszen a Kistarcsa elleni Magyar Kupa-sikert követően a bajnokságban az Aramist és az Újpestet is magabiztosan verték, legutóbb pedig értékes döntetlent értek el az éllovas Haladás vendéglátójaként. Jó hír, hogy az elmúlt hetekben betegséggel bajlódó Fehér Zsolt visszatérhetett a bakonyi kispadra. Éppen volt csapata ellen, amelynek élén 2013-től 2020-ig hét sikeres évet töltött. Igaz, hiányzója is akadt a házigazdának: Bencsik Roland sérülés, Sásdi Bálint, Bognár Péter és Tar Tamás betegség, Pál Patrik pedig eltiltás miatt maradt távol.

Másodpercek kellettek csak az első veszprémi helyzethez. Rutai távoli lövése nyomán Tataihoz került a labda, aki a kapu fölé lőtt. Kisvártatva ismét Tatai lőhetett, ezúttal Szabó vetődött bele a lövésébe. A 2. percben aztán már semmi sem állhatott a Balaton Bútor útjába, Fridrich, Tatai és Rutai szép összjátéka végén utóbbi talált be (1-0). A Fejér megyeiek első lehetőségét a 4. minutumban láthattuk: Danó tizenegy méterről eleresztett bombája a bal kapufán csattant. Ezt követte a második bakonyi gól: Bencsik Ádám önzetlen passzát követően Tatai volt eredményes (2-0). A korábbi dunaújvárosi Montero lőhette volna a harmadikat, de Cseresnyés résen volt.

A hazai kapuba a hosszú sérüléséből felépülő Klcsó állt be, aki egy gyors kontra végén Danó lövését hárította. A szünethez közeledve felpörgették játékukat a kék-fehérek. A vendégek egyetlen felnőttkorú játékosa, Cseresnyés továbbra is remekelt, ezúttal Rutai kísérletét hatástalanította. A Veszprém beszorította ellenfelét, ami eredményre is vezetett. Rutai és Tatai együttes labdaszerzését követően Tatai tüzelt, elsőre még védett Cseresnyés, de a kipattanót bevágta a góllövőlista vezetője (3-0).

A minden dicséretet megérdemlő Dunaújváros kiválóan kezdte a második felvonást. Ismét Danó végezhetett el ígéretes szabadrúgást, aki – ezúttal tizenkét méterről – be is talált. Másodpercekkel később pedig Csányi „ragasztott” hatalmas bombát távolról a hosszú felsőbe a kapufa segítségével (3-2). Vérszemet kaptak a Duna-parti fiatalok, de a nagyobb helyzetek a vendég kapu előtt adódtak. S újabb gólt is a vendéglátó szerzett: Komáromi, Bencsik és Tatai szép háromszögelése után utóbbi köszönt be (4-2).

Fél óra elteltével ismét zörrent az újvárosi háló, Tatai lőtt a rövidbe Cseresnyés mellett. A Veszprém végleg felőrölte szívósan küzdő ellenfelét. Fridrich passzából Montero növelte tovább a különbséget (6-2). A hajrához érve öt a négy elleni játékkal kísérletezett a Facskó-csapat. Németh első lövését még védte Spandler, másodjára azonban már betalált a tehetséges futsalos (6-3).

Továbbra is vészkapussal rohamoztak a piros mezesek, ezt kihasználva Rutai szerzett labdát, majd emelt az üres kapuba. S ezzel még korántsem volt vége. Komáromi szögletét követően Montero lőtt távolról, a löketet pedig bevédte Cseresnyés. Az utolsó percben aztán egy mintaszerű támadás végén Montero lőtt újabb gólt, beállítva a 9-3-as végeredményt.

Futsal NB I, 17. forduló:
Balaton Bútor FC–Dunaújváros 9-3 (3-0)
Március 15. utcai sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Vass (Futó, Héra)
Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Boromisza, Rutai
Csere: Klcsó (kapus), Cseresznyés, Palvek, Komáromi, Montero, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Dunaújváros: Cseresnyés – Danó, Boldizsár, Szabó K., Bartha
Csere: Gergely (kapus), Schnierer, Kürti, Csányi, Szili, Dorogi, Slett, Németh L., Garda
Vezetőedző: Facskó József
Gólszerzők: Rutai (2., 39), Tatai (5., 20., 26., 31.), Montero (32., 39., 40.) ill. Danó (22.), Csányi (22.), Németh L. (37.)

futsalveszprem.hu

További cikkek

Döntetlennel kezdte a rájátszást a Veszprém Legalább nyolc kapufát lőttek és háromszor is vezetést szereztek a bakonyiak, a vendég Debrecen azonban rendre egyenlíteni tudott, így egy pontot elvitt a Március 15. utcai csarnokból a futsal NB I felsőházi rájátszásának nyitó fordulójában. elolvasom Vereség a tét nélküli rangadón A Tatai Józsefet és Boromisza Dánielt eltiltás miatt nélkülöző Balaton Bútor FC Veszprém három góllal alulmaradt a címvédő Berettyóújfalu vendégeként a futsal NB I alapszakaszának hétfői utolsó körében. elolvasom A Debrecen legyőzésével alapszakasz-harmadik a Veszprém A Balaton Bútor FC Veszprém magabiztos, 5-2-es győzelmet aratott kedd este a Debrecen vendégeként a futsal NB I alapszakaszának utolsó előtti fordulójában. elolvasom Kilencet lőtt, négyes döntőbe jutott a Veszprém Kettős győzelemmel jutott a futsal Magyar Kupa négyes döntőjébe a Balaton Bútor FC Veszprém, miután januári idegenbeli sikerét követően péntek este hazai környezetben is kiütötte a másodosztályú Kistarcsa együttesét. elolvasom Veszprémben nevelnék ki a jövő futsalosait Hét korosztályban közel kétszáz gyermek tartozik a veszprémi Szilágyi DSE égisze alá. Míg az óvodásoknak edzőik megtanítják a futsal csínját-bínját, addig a rangidős korosztályos csapatok játékosai már az élvonal bajnoki címéért küzdhetnek. Szöllőskei Péterrel beszélgettünk. elolvasom
2021. január 24. 11:47