nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
ma
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

Legyűrte az Aramist a Veszprém

A hajrában biztosította be győzelmét a veszprémi futsalcsapat, amely így az alapszakasz hátralévő három fordulójának eredményeitől függetlenül biztosan a felsőházban kezdheti meg az NB I rájátszásának küzdelmeit.

Majd’ másfél hónap elteltével lépett pályára ismét az élvonalban a veszprémi futsalcsapat, amely a 15. forduló hétfői játéknapján az Aramis együttesét látta vendégül. A bakonyi alakulat – melyet a betegség miatt hiányzó Fehér Zsolt távollétében Németh Gábor másodedző dirigált – annak tudatában vonult ki a zárt kapus Március 15. utcai sportcsarnok parkettjére, hogy győzelme esetén az alapszakasz hátralévő három fordulójának eredményeitől függetlenül biztosan a felsőházban kezdheti meg a rájátszást. Jó hír, hogy Pál Patrik visszatérhetett, Bencsik Roland azonban továbbra is hiányzott.

Hatalmas elánnal kezdett a házigazda, Vámosi kapusnak kétszer is védeni kellett a találkozó elején. A budaörsiek beszorultak a saját térfelükre, szinte csak a védekezésre összpontosítottak.  Az első lehetőség a játékrész derekánál adódott előttük: Moga tíz méterről eleresztett szabadrúgását Spandler a kapu fölé tolta. A veszprémi fölény aztán góllá érett: Pál Patrik beadását Tatai kapásból a léc alá vágta (1-0). Öttel a szünet előtt ismét Pál jeleskedett az előkészítésben, ám Fridrich kihagyta a ziccert. Hasonlóan nagy helyzet adódott a túloldalon is, ahol Moga lőtt a kapu fölé. A hajrában ígéretes szabadrúgást végezhetett el a Veszprém, a figura végén Tatai duplázhatta volna meg a különbséget, de Sámson megint résen volt.

Vendég lehetőséggel kezdődött a második felvonás: Harnisch löketét szép mozdulattal védte Spandler. A Balaton Bútor továbbra is aktívabban futsalozott. Rutai távoli bombákkal kísérletezett, majd Tatai maradt le centikkel Pál beadásáról. Ekkor kissé váratlanul egyenlített a rivális, miután Sáhó tizenegy méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Igaz, egy percig sem örülhettek a budaörsiek, Moga ugyanis kezezett a hatoson belül, Pál pedig kíméletlenül bevágta a hatméterest (2-1). A 30. percben már kettő volt közte. Komáromi egy szép emeléssel a saját térfeléről indította Tatait, aki Sámson mellett a hálóba gurított (3-1).

Úgy tűnt, hogy a végjáték már nem tartogat izgalmakat, ám néggyel a lefújás előtt Harnisch lövése Komáromin megpattanva a hálóban kötött ki (3-2). A bakonyiak többször is lezárhatták volna a találkozót, de Sámson újabb bravúrokat mutatott be, illetve a kapufa is a vendégeket segítette. Az utolsó percben összegyűlt az Aramis hatodik szabálytalansága, Pál lőhetett újabb büntetőt, de ezúttal kihagyta. Fridrich viszont akcióból betalált. S ezzel még nem volt vége, az utolsó másodpercben ugyanis tízméterest lőhetett a házigazda, Tatai pedig már nem rontott (5-2).

Futsal NB I, 15. forduló:
Balaton Bútor FC Veszprém–Aramis SE 5-2 (1-0)
Március 15. utcai sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Zimonyi (Apkó, Muhari)
Veszprém: Spandler – Tatai, Komáromi, Boromisza D., Rutai
Csere: Klcsó (kapus), Palvek, Fridrich, Tar, Pál, Bognár P., Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek
Megbízott edző: Németh Gábor
Aramis: Vámosi – Moga, Harnisch, Sáhó, Boznánszky
Csere: Molnár (kapus), Kövesdi, Verhoczki, Bognár B, Pap, Lévai, Papp, Gál, Jenei
Vezetőedző: Flavius Moga
Gólszerzők: Tatai (11., 30., 40.), Pál (26.), Fridrich (40.), ill. Sáhó (25.), Komáromi (36. – öngól)

Edzői értékelések

Németh Gábor: – Hosszú idő után játszottunk ilyen parázs hangulatú mérkőzést. Jól küzdött a csapat, de nyögvenyelős volt a játékunk. Simább is lehetett volna a találkozó, hogyha berúgjuk a helyzeteinket.

futsalveszprem.hu
2021. január 12. 8:25