nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Tíz góllal kezdte az évet a Balaton Bútor

Fél lábbal már a Magyar Kupa négyes döntőjében a veszprémi futsalcsapat, amely a negyeddöntő első, keddi felvonásán 10-3-ra nyert a másodosztályú Kistarcsa vendégeként.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

A négyes döntőbe jutás a tétje a futsal Magyar Kupa negyedik fordulójának, amelyben az élvonal ötödik helyén álló Veszprémre az NB II keleti csoportjában éllovas Kistarcsa várt. Az oda-visszavágós párharc esélyesének tehát a Veszprém számított, az azonban nem kedvezett a mieinknek, hogy legutóbb november 29-én léptek pályára, amikor is hazai pályán kikaptak a Ferencvárostól. Szintén megnehezítette Fehér Zsolt helyzetét, hogy nélkülöznie kellett a gólerős Pál Patrik játékát.

A hazaiak kifejezetten bátrán kezdték az összecsapást, melynek eredményeként a 4. percben a vezetést is megszerezték. Rutai nem sokkal később egyenlített, majd Sásdi kapus révén a vezetést is megszerezték a bakonyiak. Erre is volt azonban válasza a Pest megyei alakulatnak, a játékrész derekánál így 2-2-es egált mutatott az eredményjelző. A folytatásban Fehér Zsolt legénysége dominált, amely Rutai újabb góljával és Tatai találatával kétgólos előnnyel vonulhatott a pihenőre (2-4).

A szünet után kétséget sem hagyott a találkozó kimenetét illetően a Balaton Bútor: Boromisza rögtön a játékrész elején betalált, majd Tatai villant meg újra a 30. minutumban (2-6). A végjátékhoz érve teljesen felőrölte vendéglátóját a Fehér-csapat, amelyben a fiatal Palvek is betalált. A hajrában szépített a Kistarcsa, Tatai azonban újabb két gólt jegyzett, majd Tar állította be a végeredményt (3-10). A Veszprém tehát hétgólos előnnyel várhatja a januári hazai visszavágót, melynek pontos időpontja még nem ismert.

Futsal NB I, Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Kistarcsai VSC–Balaton Bútor FC Veszprém 3-10 (2-4)
Kistarcsa, zárt kapuk mögött. Vezette: Tamási (Sipos, Imrő)
Kistarcsa: Bohony – Dolhai G., Mezőfalvi, Méhes, Barabás
Csere: Ribai (kapus), László, Besnyő, Kanalas, Néma, Dolhai M., Dolhai S.
Veszprém: Sásdi – Tatai, Komáromi, Boromisza D., Rutai
Csere: Spandler, Klcsó (kapusok), Palvek, Fridrich, Tar, Bognár, Bencsik Á., Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Méhes (4.), Barabás (11.), Dolhai S. (37.), ill. Rutai (8., 16.), Sásdi (9.), Tatai (17., 30. 37., 40), Boromisza D. (21.), Palvek (36.), Tar (40.)

futsalveszprem.hu
2021. január 6. 11:25