nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
2024. április 26.
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

Mindhárom pontot elvitte Veszprémből a Kecskemét

A Balaton Bútor FC Veszprém kétgólos hátrányból egyenlített, de fordítani már nem tudott a légiósokat felvonultató Kecskemét ellen, amely végül egy bombagólnak köszönhetően nyert a futsal NB I hétfői, zárt kapus meccsén.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Zárt kapuk mögött folytatódtak az első osztályú futsalbajnokság küzdelmei: a harmadik helyen álló Balaton Bútor FCV hétfő este az ötödik Kecskemétet fogadta. A kezdő sípszó előtt Tatai József vehetett át emlékplakettet Rajki Tamás ügyvezetőtől, a bakonyiak csapatkapitánya – aki éppen a mai napon ünnepelte 32. születésnapját – ugyanis 250. meccsét játszotta az együttesben. Tatai tehát meggyógyult betegségét követően, az izomsérüléssel bajlódó Bencsik Roland, valamint a bokaszalag-szakadást szenvedő Bognár Péter viszont nem állt együttese rendelkezésére.

Az első helyzetet a vendégek alakították ki: a szerb Bozidar lövését Spandler szögletre ütötte. Az már a találkozó elején látszott, hogy szívós ellenfél érkezett a Március 15. utcai csarnokba, amely szervezett védekezésével komoly nehézségek állította a mieinket. A 7. percben jegyezhettük fel az első veszprémi lehetőséget: Pál távoli bombája a jobb kapufa mellé szállt. Kisvártatva a vendégek kontrázhattak, ám Mánya lövését védte Spandler. A játékrész derekánál ismét Pál próbálkozott távolról, ezúttal már jóval pontosabb volt, ám Tombácz hárított. A túloldalon Gavrilovics bombázta kapura a játékszert, amit Spandler bravúrral hárított. A folytatásban is az alföldiek futsaloztak veszélyesebben, de az első játékrészben érintetlenek maradtak a hálók.

A második felvonás viszont azonnal góllal kezdődött: Mánya, Serban és Gavrilovics szép összjátéka végén utóbbi lőtt közvetlen közelről a hálóba (0-1). A 24. minutumban még nehezebb helyzetbe került a vendéglátó: Bozidar lövésébe Pál ért bele szerencsétlenül, így már kettővel mentek a fehér mezesek (0-2). Kétgólos hátrányban azonnal megélénkült a Fehér-csapat, amely egyértelműen átvette a játék irányítását. A 27. percben ez góllá is érett, amikor Komáromi labdaszerzését követően Tatai vágta a kapuba a labdát (1-2). A Balaton Bútor beszorította saját térfelére fáradó riválisát. Fridrich nagyszerű labdával találta meg Tatait, aki nem habozott lőni, de Tombácz hatalmasat védett.

Kontrázott a Kecskemét: Risztics szép cselek után a bal kapufa mellé durrantott. Aztán héttel a vége előtt jött a helyzet a másik térfélen: Komáromi szúrta rá tizenöt méterről, csakhogy Tombácz résen volt. Nem sokkal később aztán a kecskemétiek remeklő hálóőre sem segíthetett már. Komáromi beadása után ugyanis Bencsik Ádám a kapuba belsőzte a labdát a (2-2). Izgalmasan alakult a végjáték. Ismét Tatai tüzelt, a lövése megpattant, Tombácz azonban leért a rövid alsó sarokba. A 35. percben újabb veszélyes kontrát vezettek a Bács-Kiskun megyeiek: Mánya átadásából Gavrilovics hatalmas gólt vágott (2-3).

Fehér Zsolt időt kért, majd öt a négy elleni játékra váltott. Rutai hozta helyzetbe középen a vészkapus szerepben villogó Tatait, aki ordító helyzetben mellé lőtt. A születésnapos csapatkapitány előtt aztán újabb lehetőség adódott, ám Tombácz két másodperccel a lefújás előtt három pontot érő védést mutatott be. A Veszprém a Berettyóújfalu elleni vereséget követően ismét kikapott hazai környezetben.

Futsal NB I, 10. forduló:
Balaton Bútor FC Veszprém–SG Kecskemét Futsal 2-3 (0-0)
Március 15. utcai sportcsarnok (zárt kapuk mögött). Vezette: Vass (Kubicsek, Kondákor)
Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Komáromi, Rutai
Csere: Sásdi (kapus), Fridrich, Tar, Boromisza, Kiss M., Szili, Ábrahám
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Kecskemét: Tombácz – Gavrilovics, Bozidar, Serban, Mánya
Csere: Csákó (kapus), Risztics, Nyeste, Szedmák
Vezetőedző: Koós Károly
Gólszerzők: Tatai (27.), Bencsik Á. (34.), ill. Gavrilovics (21., 35.), Pál (24. – öngól)

Huszonöt perc előny az ellenfélnek

Van olyan nap, amikor az egyik csapatnak semmi sem sikerül, s a mai nap ilyen volt számunkra. A Kecskemét egy jó alakulat, mi pedig huszonöt perc előnyt adtunk nekik. Mindezek után óriási erőket mozgósítottunk, hogy 0-2-ről visszahozzuk a találkozót. 2-2 nél eldönthettük volna a mérkőzést a javunkra, ám a helyzeteinknél, ziccereinknél rossz döntéseket hoztunk. Ellenfelünk pedig a végén egy kontrából megszerezte a vezetést. Minden játékosom óriásit küzdött, de ezért ma nem járt három pont! Holnaptól dolgozunk tovább, kijavitjuk a hibainkat, s megyünk előre

– fogalmazott Fehér Zsolt.

futsalveszprem.hu
2020. november 17. 10:15