nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
holnap
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

Az Újpest érkezik Veszprémbe

Három idegenbeli összecsapás után hétfőn (18.30) ismét saját közönsége előtt lép pályára a Balaton Bútor FC Veszprém futsalcsapata, amely esélyesként várja az Újpest elleni élvonalbeli bajnokit.

Nagyszerűen kezdték a futsal NB I idei kiírását a veszprémiek, akik sorrendben a Kecskemét, a Nyírgyulaj, a Dunaferr, a Ferencváros és a Debrecen együttesét is legyőzték. Bár a Haladás elleni szuperrangadót 4-1-re elvesztették a bakonyiak, az Aramis elleni, szintén idegenbeli találkozón azonnal kiköszörülték a csorbát, s nyertek imponáló magabiztosággal (1-6).

A Haladás elleni találkozó első öt percében a koncentrációval adódott problémánk, amit később átbeszéltünk, videón is kielemeztük a látottakat. Nem lehet így kezdeni egyetlen egy mérkőzést sem, ahogy azt Szombathelyen tettük. A budaörsi ütközetre úgy készültünk, hogy mind magunknak, mind pedig a mellettünk álló szurkolóinknak bizonyítsuk, a szombathelyi vereség rövidzárlat eredménye volt. Ez sikerült is, hiszen magabiztos játékkal, önbizalommal tele futsaloztunk, és megérdemelt sikert aratva hoztuk el a három pontot

– tekintett vissza az előző két mérkőzésre a Veszprém vezetőedzője, Fehér Zsolt.

A Veszprém az említett két bajnoki után szerdán ismét vendégként lépett pályára. A Magyar Kupa 2. fordulójában Szászbereken, a regionális bajnokságban szereplő Lurkó Focimánia ellen 5-2-re nyertek a mieink és jutottak a legjobb tizenhat közé a sorozatban.

Hétfőn (18.30) az Újpest RFC látogat a Március 15. utcai sportcsarnokba, amely az anyagi problémákkal küszködő Rubeola FC jogán indulhatott idén a legmagasabb osztályban. A lila-fehérek eddig négy vereséget szenvedtek, egyetlen győzelmüket a Nyírgyulaj ellen aratták, illetve emlékezetes meccsen 8-8-as döntetlent értek el a Ferencváros vendégeként.

Újpesten is, mint manapság a legtöbb NB I-es csapatnál, lassan nagyobb létszámmal vannak jelen a külföldi játékosok, mint a magyarok. Ez az ő nagy erősségük, a remek brazil légiósaik mellett egy iráni futsalos is jelentős erősítést hozott számukra. Így Póta mesternek van miből merítenie. Ami az én csapatomat illeti, nem szeretnék és nem is fogok változtatni az alakulat játékán. Szeretném, ha a mi akaratunk érvényesülne az első pillanattól kezdve

– nyomatékosította a veszprémiek mestere.

Mint megtudtuk, a Balaton Bútor keretéből jelenleg mindenki hadra fogható, a korábban sérüléssel bajlódó Komáromi Péter és Boromisza Dániel is játékra jelentkezett a közelmúltban. Utóbbi a szerdai Magyar Kupa-mérkőzésen is bizonyította, hogy jó formában van.

futsalveszprem.hu
2020. október 18. 11:07