nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Féltucat gólig jutott Budaörsön a Veszprém

Tatai triplázott, Pál duplázott – a Balaton Bútor FC Veszprém imponáló magabiztossággal, 6-1-re nyert a vendéglátó Aramis ellen a futsal NB I pénteki játéknapján.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Mint ismert, az első osztályú futsal-bajnokságban öt győzelemmel rajtoló Veszprém múlt hétvégén, a Haladás vendégeként elszenvedte idénybeli első vereségét. A Fehér-csapat – melynek soraiból továbbra is hiányzott a térdsérüléssel bajlódó Boromisza Gábor – pénteken a két sikerrel és három fiaskóval kezdő Aramishoz utazott, hogy kiköszörülje a csorbát.

A bakonyiak az első perctől kezdve magukhoz ragadtak az irányítást, a hazaiak jobbára védekezni kényszerültek. Tíz percet kellett várni az első gólra: Tatai sarokrúgása Pált találta meg, a veszprémiek házi gólkirálya tolt egyet a labdán, majd hatalmas erővel a léc alá vágta azt. Gyorsan és némileg váratlanul jött a válasz a hazaiaktól, Keresztury csent labdát Tataitól, majd a középen érkező Boznánszkyhoz passzolt, aki a bal alsó sarokba lőtt (1-1). Másodpercekkel később Tatai emelt gyönyörű mozdulattal a jobb oldalon előre törő Bognár Péterhez, a veszprémi védelem oszlopa pedig kapásból a hálóba juttatta a labdát. Tovább pörögtek az események: Tatai első kísérletét még kiütötte Vámos, a kipattanót azonban a hálóba vágta a csapatkapitány (1-3).

Szépíthettek volna a budaörsiek, Sásdi ugyanis a hatoson belül buktatta Jeneit, amiért a veszprémi kapus sárga lapot, az Aramis pedig büntetőt kapott. Keresztury állt a hatméteres vonal elé, de Sásdi bravúrral védett. Másodpercek voltak már csak hátra az első felvonásból, a Balaton Bútor kontrázhatott, Bognár és Tatai szép kényszerítője után utóbbi volt eredményes (1-4). A második félidő is veszprémi lehetőséggel indult: Pál ugratta ki a saját térfeléről remek ütemben Tatait, aki egy szép csel után védhetetlenül a hálóba bombázott (1-5).

Magabiztos vezetése birtokában is a Fehér-csapat birtokolta többet a labdát, veszélyesebb rohamok nélkül. A játékrész második felében az öt a négy elleni játékot is gyakorolhatták a mieink, igaz, nagyobb helyzet ebből sem alakult ki. A végjátékhoz közeledve a csereként beállt Molnár hárította bravúrral Bencsik Ádám kísérletét, Tatai pedig kapufát lőtt. Az i-re a pontot Pál tette fel, aki a vendéglátó hatodik szabálytalansága után tízméteresből állította be a végeredményt (1-6).

Futsal NB I, 6. forduló:
Aramis SE–Balaton Bútor FC Veszprém 1-6 (1-4)
Budaörs, vezette: Tamási (Ibriksz, Karsai)
Aramis: Vámosi – Tama, Harnisch, Bognár B., Juhász
Csere: Molnár G. (kapus), Moga, Frankovszky, Fischer, Keresztury, Papp, Pap, Boznánszky, Jenei
Vezetőedző: Flavius Moga
Veszprém: Sásdi – Tatai, Fridrich, Pál, Rutai
Csere: Spandler (kapus), Szili, Palvek, Tar, Bognár P., Bencsik Á., Petróczi, Bencsik R.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Boznánszky (13.), ill. Pál (10., 39.), Bognár P. (13.), Tatai (14., 20., 23.)

futsalveszprem.hu
2020. október 10. 10:43