nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Az első öt percben eldőlt a futsalrangadó

Hatalmas elánnal kezdett, öt perc alatt négy gólt is szerzett a vendéglátó Haladás a Veszprém ellen, amely csak egy találattal tudott felelni, így elszenvedte idénybeli első vereségét a futsal NB I-ben.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Csúcsrangadóval folytatódott a futsal NB I: a százszázalékos teljesítménnyel listavezető Balaton Bútor FC Veszprém szombaton a második helyen álló, négy győzelem mellett egyetlen döntetlent számláló, a legutóbbi fordulóban a címvédő Berettyóújfalut idegenben két vállra fektető Haladásnál vendégszerepelt.

Akárcsak egy kézilabda-mérkőzésen, úgy potyogtak a gólok a találkozó elején. Egy perc sem telt el, amikor Dróth labdát szerzett, majd sarokkal megjátszotta az exveszpémi Vast, aki a hálóba vágta a játékszert. A Haladás továbbra is ellenállhatatlanul futsalozott, Dróth a gólpassza után maga is betalálhatott volna el, de a kapufára lőtt. Simics viszont pontosabban célzott, a szerb légiós a 3. minutumban megduplázta csapata előnyét (2-0).

Gyorsan jött a válasz is: Bencsik Roland sarokrúgása Pált találta meg, aki tolt egyet a labdán, majd a hálóba bombázott. Tovább folytatódott a gólzápor, ismét a házigazda villant meg: a korábban a Veszprémet is erősítő Dávid a jobb felsőbe vágta a játékszert (3-1). Fehér Zsolt időkérése sem segített együttesén. Dróth kiválóan tartotta a labdát, majd lefordult Fridrich mellett és a hosszú alsó sarokba lőtt.

Öt perc elteltével már 4-1 állt az eredményjelzőn.

Tetemes előny birtokában csökkentette játéka intenzitását a Szombathely, s úgy tűnt, hogy a rémálomszerű kezdés után a bakonyiak is rendezték soraikat. A játékrész derekánál egy kontrát követően Pál vezethette a labdát Alaszticsra, ám a válogatott portás bravúrral védett. Rutai kapufáig jutott, Tatai lövését pedig ismét Alasztics védte a hajrában.

Egy-egy helyzettel kezdődött a második felvonás: Dróth löketét Sásdi, Tatai próbálkozását pedig Alasztics hárította. Még közelebb járt a gólszerzéshez a Balaton Bútor, Pál távoli lövése ugyanis az egyik védőn megpattanva a kapufán csattant. A Veszprém jóval kezdeményezőbb volt a szünet után, a Haladás – magabiztos előnye birtokában – átengedte a teret ellenfelének. A meccs kétharmadánál Fridrich továbbította a játékszert Bognárnak, aki nagy helyzetben a kapu mellé lőtt.

Héttel a vége előtt öt a négy elleni játékra váltott a Fehér-csapat. Nem is kellett sokat várni a veszprémi lehetőségre: Pál lökete kipattant Alaszticsról Bencsik Roland elé pattant, aki fölé bombázott. A hátralévő időben Pál újabb távoli kísérletekkel veszélyeztetett, de Alasztics eszén nem lehetett túljárni. Több gól nem esett, a Veszprém elszenvedte idénybeli első vereségét.

Futsal NB I, 5. forduló:
Haladás VSE–Balaton Bútor FC Veszprém 4-1 (4-1)
Szombathely, Haladás Sportcsarnok. Vezette: Tamási
Szombathely: Alasztics – Dávid, Dróth, Vas, Vidák
Csere: Gyimesi (kapus), Soares, Nagy K., Hajmási, Horváth P. Simics, Sipos, Gerencsér, Szakasics
Vezetőedző: Calvo Rodriguez Juan Ramon
Veszprém: Sásdi – Tatai, Pál Rutai, Bognár P.
Csere: Spandler (kapus), Szili, Fridrich, Tar, Ábrahám, Bencsik Á., Kiss M., Bencsik R.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Vas (1.), Simics (3.), Dávid (5.), Fridrich (6.), ill. Pál (4.)

futsalveszprem.hu
2020. október 3. 18:00