nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
ma
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

Kölcsönös tisztelet, alázatos munka

A futsal NB I-ben egyedüliként százszázalékos Balaton Bútor FC Veszprém hétfőn (18.30) az újabb győzelem reményében a jó erőkből álló DEAC gárdáját látja vendégül.

Pazar rajtot vett a Balaton Bútor FC Veszprém az első osztályú futsalbajnokságban. Fehér Zsolt legénysége sorrendben a Kecskemét vendégeként (2-5), majd hazai pályán a Nyírgyulaj ellen is nyerni tudott (2-1), ezt követően pedig egyaránt idegenben verte a Dunaferr (1-4) és a Ferencváros együttesét (0-5).

A bakonyiak egyedüli csapatként százszázalékosak az élvonalban, a bajnokság pénteki szuperrangadóján ugyanis a Haladás 2-1-re nyerni tudott a címvédő, ez idáig szintén hibátlan Berettyóújfalu vendégeként. A sikeres szereplés hátteréről a Veszprém nyáron kinevezett vezetőedzője beszélt a vehir.hu érdeklődésére.

Az egyik legfontosabb tényező az egymás felé mutatott kölcsönös tisztelet, illetve az alázatos munka. Minden nap dolgozunk. Sőt, előfordul, hogy egy nap háromszor is együtt van a társaság: reggel edzünk, délután videózunk, majd ezt követően újra tréningezünk. A fiúk nyitottak az új dolgokra, amelyeket eddig sikerrel építettünk be a csapat játékrendszerébe. Mindenki éhes a sikerre és mindenki győzni akar. Megvannak a személyes beszélgetések is, hiszen érdekel a játékosaim véleménye, meglátása

– fogalmazott Fehér Zsolt, aki elmondása szerint gyorsan beilleszkedett az egyesület mindennapjaiba. Kiválóan érzi magát a királynék városában, a klubvezetőkkel és a játékosaival egyaránt remek kapcsolatot ápol.  

Utóbbit bizonyítja, hogy a szakember a hét elején a tanítványaival együtt indult útnak Szombathelyre, hogy a 3-2-es hazai sikerrel végződő Haladás–DEAC találkozón testközelből térképezze fel soron következő két ellenfelét.

Úgy indult, hogy csak én megyek, de amikor a játékosok meghallották, hogy készülök Szombathelyre, azonnal jelezték, hogy ők is velem tartanának. Nagyon pozitív dolognak tartom ezt. Ugyanis maradhattak volna, pihenhettek volna, de mégis úgy döntöttek, érdekli őket a következő két ellenfelünk játéka.

A következő körben – hétfő, 18.30 – tehát a Debrecen látogat a Március 15. utcai csarnokba. A hajdúságiak eddigi mérlege ötvenszázalékos: a Haladás mellett ugyanis a Berettyóújfalutól is szoros vereséget szenvedtek, a Nyírgyulajt és az FTC-t azonban könnyedén verték.

A futsal élvonalban négy forduló után listavezető, százszázalékos mutatóval jeleskedő Balaton Bútor FC Veszprém csütörtökön kora délután hivatalos weboldalán tudatta, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében hazai mérkőzéseire egészségügyi protokollt vezet be hétfőtől egészen visszavonásig.

Az idei DEAC egy olyan csapat, amely mindenki ellen győzelmi eséllyel léphet pályára. Nagyon jól sikerült erősíteniük, válogatott játékost igazoltak, illetve van két nagyon jó brazil légiósuk is. Gyors, fiatal csapat, amely villámgyorsan kontrázik, védekezésben pedig agresszív. Egyértelmű célunk, hogy itthon tartsuk mindhárom bajnoki pontot. A legutóbbi négy meccsünkből háromszor is idegenben szerepeltünk. Plusz önbizalmat ad nekünk, hogy hazai környezetben, a szurkolóink előtt játszhatunk

– nyomatékosította Fehér Zsolt.

Rossz hír, hogy a Nyírgyulaj és a Dunaferr ellen egyaránt betaláló Boromisza Dániel térdsérülést szenvedett az FTC elleni bajnoki, így hétfőn biztosan nem állhat a stáb rendelkezésére. A többiek viszont mindannyian hadra foghatóak lesznek.

Forrás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

futsalveszprem.hu
2020. szeptember 26. 13:06