nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
ma
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

Háromból három – élre állt a Veszprém!

Továbbra is százszázalékos a futsal NB I-ben a Balaton Bútor FC Veszprém, amely hétfőn 4-1-re nyert a Dunaferr vendégeként.

A két bajnoki fordulót követően hibátlan Veszprém az egy győzelemmel és egy vereséggel rajtoló Dunaferrhez látogatott a futsal NB I hétfői játéknapján. A bakonyi alakulat élére nyáron érkező Fehér Zsolt tehát először tért vissza ellenfélként korábbi sikerei helyszínére. A Duna-partiak kispadján pedig az a Frank Tamás foglalt helyet, aki az előző kiírásban még a mieinket dirigálta.

Nem sokáig tétlenkedtek a felek: Szeghy már az első percben kapufát lőtt, a túloldalon pedig az exdunaújvárosi Pál tüzelt, de Reveland bravúrral védett. A korábbi veszprémi kapus a folytatásban is remekelt: előbb Bencsik Roland, majd Tatai löketét is hárította. A hazaiak helyzetig sem igazán jutottak, mindössze a spanyol Tonitól jegyezhettünk fel néhány távoli kísérletét. Kisvártatva Bognár iramodhatott meg a dunaújvárosi porta felé, ám Reveland remek ütemben mozdult ki kapujából, s tisztázni tudott.

Frank Tamás időkérése után két veszélyes kontrát is vezetett a vendéglátó. Horváth Norbert lövése még Spandler kapuja fölé szállt, nem sokkal később aztán Toni passzából Szeghy a hálóba lőtt (1-0). Ezúttal Fehér Zsolt hívta magához az övéit, ami meg is hozta a várt áttörést. Németh Péter eladott labdájára Rutai csapott le, aki higgadtnak bizonyult, így megszerezte első veszprémi gólját (1-1). S ezzel még nem volt vége. A bal oldalon megiramodó Fridrich egy remek csellel csapta be emberét, majd a mellette érkező Tataihoz passzolt, aki kapásból a hálóba bombázott (1-2).

Pál távolról eleresztett hatalmas kapufájával indult a második felvonás elején. Az exújvárosi kisvártatva ismét a lécet találta el, a kipattanó Bognárhoz került, aki fölé lőtt. A másik térfélen Szeghy bombázott próbálkozott kétszer is: előbb Spandler védett bravúrral, a hét méterről ellőtt szabadrúgása pedig a felsőlécen csattant. A folytatásban is lüktető, izgalmas meccset láthatott a publikum. Pál újabb életerős bombát tűzött Reveland portájára, ám a veterán portás megint bravúrt mutatott be. Ekkor jött az újabb kapufa, ezúttal Toni járt centikre a gólszerzéstől.

Rutai gyönyörűen fordult le Dorogiról, s ugratta ki Tatait, aki a léc alá vágta a labdát (1-3). A negyven esztendős Revelandon semmi sem múlott: kétszer is blokkolta Tatai próbálkozását, aztán Fridrich eszén is túljárt. A végjátékhoz közeledve öt a négy elleni játékra váltott a Frank-csapat. Szeghy passzolt a bal oldalon helyezkedő Toninak, a légiós kapásból lőtt, Spandler azonban a lécre tolta a labdát. A Veszprém pedig büntetett: Boromisza harminc méterről gyönyörűen ívelt Reveland feje fölött a kapuba (1-4).

Vasárnap újabb pikáns ütközet vár a Veszprémre, amely egykori edzője, a Madarász János vezette Ferencvároshoz látogat majd.

Futsal NB I, a 8. fordulóból előrehozott mérkőzés:
Dunaferr–Balaton Bútor FC Veszprém 1-4 (1-2)
Dunaújváros, vezette: Czene-Joó (Apkó, Muhari).
Dunaferr: Reveland – Németh P., Szeghy, Östör, Horváth B.
Csere: Rigó (kapus), Cseresnyés, Sánta, Klacsák, Csányi, Dorogi, Slett, Toni, Németh L.
Vezetőedző: Frank Tamás.
Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai.
Csere: Sásdi (kapus), Palvek, Fridrich, Tar, Bognár, Fellembek, Bencsik Á., Kiss M., Bencsik R.
Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Gólszerzők: Szeghy, ill. Rutai, Tatai (2), Boromisza.

futsalveszprem.hu
2020. szeptember 14. 21:42