nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Közös teherviselés a futsalosoknál

A Magyar Labdarúgó-szövetség hétfő esti döntésének alapján, az új koronavírus-járvány következtében a férfi futsal NB I 2019/2020-as évada hivatalosan is véget ért. A határozat értelmében az 1. FC Veszprém a következő idényben is az élvonalban szerepelhet.

Mint ismert, az új koronavírus-járvány következtében a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) előbb zárt kapuk mögé rendelte mérkőzéseinek lejátszását, később pedig határozatlan időre fel is függesztette azokat. A tegnapi nap folyamán azonban végre a végleges határozat is megszületett.

A döntés értelmében az 1. FC Veszprém számára hétfőn este befejeződött a 2019/2020-as idény.

A világjárvány közepette a tömeges érintkezés továbbra is komoly veszélyt jelenthet, a szövetség ezért úgy látta a legjobbnak, ha egységesen lezárja a futsal-bajnokságokat mindkét nemben, minden korosztályban. 

Ebben az idényben így több mérkőzést már nem játszanak a csapatok: nincsenek helyezettek, nincs végeredmény alapján feljutó és kieső, az együttesek nem kapnak érmeket és oklevelet.

Az 1. Futsal Club Veszprém, amely az élvonal felfüggesztése előtt a tízcsapatos tabella hetedik pozícióját foglalta el, a 2020/2021-es évadot is az NB I-ben kezdheti meg.

Rajki Tamás ügyvezető elmondta, a jelen helyzet természetesen senkinek sem egyszerű, mégis mind emberileg, mind gazdaságilag megpróbálták a leghumánusabb döntést hozni az elkövetkezendő időszakra. Ami azt jelenti, hogy a klub a szerződésbontások helyett inkább a közös teherviselés elve mellett határozott: 

a vezetőktől az edzőkön át a játékosokig minden stábtagnak egységesen csökkentették a bérét az idény elmaradt időszakára.

Az igazgatótól megtudhattuk, az edzésmunka egyelőre még mindenkinek a saját otthonában, online ellenőrzéssel zajlik. A vezetők az edzőkkel a hét folyamán egyeztetnek arról, hogy miként folytatódjon a munkavégzés.

futsalveszprem.hu
2020. május 24. 12:30