nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Vissza az élmezőnybe

Fennállása legsikeresebb időszakára készül az 1. Futsal Club Veszprém új vezetőedzője, Fehér Zsolt irányításával. A Dunaferrtől érkező szakember nemcsak csapatot, közösséget is épít, ezért kizárólag azokra számít, akik számára a csapatérdek az első.

Meglehetősen nehéz idényen van túl a veszprémi futsalcsapat, amely a Magyar Kupában ugyan négyes döntőbe jutott, a bajnokságban viszont csak az alsóházi rájátszásban szerepelhetett. Ott két mérkőzést játszott ­– egyszer kikapott, egyszer nyert –­ amikor a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) befejezettnek nyilvánította az élvonal küzdelmeit. Ezzel biztossá vált, hogy az 1. FCV a 2020/2021-es kiírást is a legjobbak között kezdheti meg.

A legfontosabb, hogy jövőre is az NB I-ben szerepelhetünk. Amint lezárták a bajnokságot, azonnal értékeltük a mögöttünk hagyott időszakot, s arra a döntésre jutottunk, hogy nem Frank Tamással tervezzük a továbbiakat. Köszönjük ezt az egy évet, további sok sikert kívánunk neki. Ami a folytatást illeti, mérlegeltük a lehetőségeket, s végül Fehér Zsoltra esett a választásunk, akinek a mentalitása egyezik a mienkkel. Azt szeretnénk, hogy Zsolt újra az élmezőnybe vezesse a gárdánkat, s újra sikeres időszak elé nézzünk

– mondta el az 1. FC Veszprém ügyvezetője, Rajki Tamás a klub csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján. Hozzátette: hosszú távra terveznek Fehér Zsolttal, akivel kettő plusz egyéves szerződést kötnek.

Mint megtudtuk, négy játékosával máris szerződést bontott a klub. Az egyaránt brazil Caio Matheus és Raimundo Junior mellett a szerb Milozsavljevics Lazar, illetve Miklós Tamás is távozik a bakonyiaktól.

Gazdasági szempontból nehéz év elé nézünk, az azonban bizakodásra ad okot, hogy sem a városvezetés, sem a szponzoraink nem engedték el a kezünket, továbbra is mellettünk állnak. Ahogy eddig is, jelenleg is mindent megteszünk, hogy minél stabilabb hátteret teremtsünk a csapat számára. Ami az erősítéseket illeti, megkezdtük a tárgyalást a kiszemeltekkel

– húzta alá a klubvezető, aki konkrét neveket még nem említett, annyit azonban elárult, hogy csapatembereket keresnek, akik számára a közösség az első.

Fehér Zsolt nagy ambíciókkal érkezett a királynék városába, ahol hosszú távra tervez.

Óriási megtiszteltetés, hogy a Veszprém megkeresett. Nem sokat gondolkodtam az ajánlaton, azonnal elfogadtam a felkérést, hiszen kifejezetten szeretem a kihívásokat. Nem újkeletű a kapcsolatunk. A klub 2012-es alakuláskor én tartottam az első edzést az akkori együttesnek. Akkor nem folytattuk közösen a munkát, most azonban azt érzem, hogy hazataláltam. Hosszú távra tervezek Veszprémben. A célom, hogy közös munkával a klub eddigi legnagyobb sikerét érjük el

– húzta alá a negyvenkét éves szakember, aki az elmúlt öt évben a Dunaferr együttesét vezette. Emellett pedig a felnőtt válogatott másodedzőjeként és az U21-es gárda edzőjeként is dolgozott.

A szakember elmondta, hogy az első szezonban kizárólag magyar játékosokat szeretne szerepeltetni. Mint fogalmazott, feladatának érzi, hogy a veszprémi csapat mellett a magyar futsalt és a válogatottat is előrébb juttassa.

Már az első évben szeretnék olyan eredményt elérni, amire mindenki felkapja a fejét. Egyértelműen a dobogóra várom a csapatot. Csapatot és közösséget építek. Aki egyéni sikereket szeretne, elmehet sakkozni. Ha egy irányba húzunk, sikeresek leszünk. Aki visszafelé evez, azt azonnal ki fogom tenni a csapatból. Ütőképes gárdát szeretnék kialakítani. Minden napom azzal telik, hogy ide csábítsam azokat, akik szakmailag és emberileg is segíteni tudnak

– fogalmazott Fehér Zsolt, aki azt kérte a klubvezetéstől, hogy maga alakíthassa ki a gárda keretét. Az egyesület pedig szabad kezet adott neki ehhez. A tervek szerint a gárda július közepén kezdi el az alapozást a következő idényre, amelynek küzdelmei augusztus végén kezdődhetnek el. Mivel a szövetség – a rendkívüli helyzetre való tekintettel – nem hirdetett sem kiesőket, sem feljutókat, ősztől előreláthatólag ugyanaz a tíz gárda szerepelhet az NB I-ben, mint idén.

futsalveszprem.hu
2020. május 24. 12:12