nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Nehézségei dacára is kiharcolná a négyes döntőbe jutást az 1. FCV

Egygólos előnyből várja a Csömör elleni futsal Magyar Kupa negyeddöntő pénteki (18.30) visszavágóját a Veszprém. Az idény egyik legfontosabb meccse előtt sérülés, munkahelyi elfoglaltság és adminisztratív jellegű probléma is nehezítheti Frank Tamás vezetőedző feladatát.

Előnyből várja a futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének pénteki (18.30) hazai visszavágóját az előző kiírásban ezüstéremig jutó Veszprém, köszönhetően annak, hogy január 15-én 4-3-ra nyerni tudott a Csömör vendégeként.

Érdekesen alakult az odavágó. Jól kezdtünk, számos nagy helyzetet kialakítottunk az első félidőben. Akár jelentősebb előnyt is szerezhettünk volna, de elpuskáztuk a lehetőségeinket, így döntetlennel zárult az első felvonás. A szünet után kevésbé játszottunk jól, de a szerencse ezúttal mellénk állt, s az utolsó pillanatban egy magpattanó lövésből nyerni tudtunk – emlékezett vissza a győztes találkozóra Frank Tamás. Az 1. FCV vezetőedzője hangsúlyozta: játékosaival együtt úgy tekintik, hogy egálról indul a párharc második felvonása.

Két hasonló játékerőt képviselő csapat küzdelmére van kilátás, ötven-ötven százalék a továbbjutás esélye. Egy gól még nagypályán sem előny, nemhogy futsalban. Ahogy mi nyertünk 4-3-ra, úgy a Csömör is tud nyerni Veszprémben. Úgy vágunk neki a mérkőzésnek, mintha minden most dőlne el, s természetesen győzelemre törekszünk.

Ahogy Frank Tamás fogalmazott, együttese több sebből vérzik. A válogatottnál megsérült Komáromi Péter szereplésére ugyanis biztosan nem számíthat, Bognár Péter játéka is erősen kérdéses, Márkus Gábor pedig munkahelyi elfoglaltsága miatt nem segíthet ezúttal az övéin. Ráadásul – a kedd délutáni állapot szerint – adminisztratív okokból a nemrégiben szerződtetett szerb és brazil légiósok bemutatkozása is várat még magára.

Kizárólag a külföldi szövetségeken múlik, hogy időben megérkeznek-e az újoncaink szerepeltetéséhez szükséges különböző dokumentumok. Ha erre nem kerül sor, hét-nyolc játékossal leszünk kénytelenek felvenni a harcot a Rubeola ellen. S velük kell elérnünk a kitűzött célt, a négyes döntőbe jutást. Nem könnyű a helyzetünk, de mindent megteszünk ennek érdekében. Hazai pályán játszunk, már az első percekben nyomatékosítani szeretnénk a szándékainkat – vetítette előre a szakember.

A Magyar Kupa négyes döntőjét február 22-23-án rendezik Szombathelyen. Ami a bajnoki küzdelmeket illeti, az már korábban eldőlt, hogy a bakonyiak idén az NB I alsóházában szerepelhetnek. A jó kupaszereplés tehát az egész idény szempontjából gyógyírt jelenthetne. Igaz, pontosan így vannak ezzel Csömörön is…

Rajki Tamás
2020. február 5. 7:17