nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
holnap
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

Nyert és két helyet előrelépett a veszprémi futsalcsapat

Akárcsak októberben hazai pályán, az első osztályú futsal-bajnokság 16. fordulójában, idegenben is legyőzte a Dunaferrt a Veszprém.

A játéknap előtt sereghajtó, s már biztosan az alsóházba tartó Veszprém a hatodik helyezett, a felsőházról álmodozó Dunaferrhez látogatott az élvonal hétfői találkozóján.

A mieink számára bizakodásra adott okot, hogy az októberi „odavágón” – remek teljesítményt felvonultatva – nyerni tudtak Revelandék ellen. Továbbá az előző körben szintén kiváló játékkal értek el döntetlent a címvédő, listavezető Berettyóújfalu ellen. Ráadásul Frank Tamás tanítványai múlt héten a Magyar Kupa negyeddöntőjében is előnyt harcoltak ki a Csömör otthonában.

Helyzeteket bőven, gólt azonban nem hozott az első játékrész. Sokáig úgy tűnt, hogy e tekintetben a második felvonás sem hoz változást. A 31. percben aztán Szeghy csúnyán buktatta Komáromit, majd a földön ülő játékoshoz vágta a játékszert, amiért azonnal piros lapot kapott. Az emberelőnyös helyzetet gólra is váltotta az 1. FCV: Tatai hatoson belülről kipöckölt labdáját Boromisza vágta nagy erővel a léc alá (0-1).

Az újvárosiak mindent bevetettek a pontszerzésért, az utolsó percekben öt a négy elleni játékkal is próbálkoztak. Gólt azonban ismét a mieink jegyeztek: Miklós a saját térdeléről, kapásból lőtt a hálóba. A slusszpoént aztán Tatai szolgáltatta az utolsó percben, aki labdát szerzett, majd a hazai ketrec előterébe érve az üres kapuba gurított (0-3).

Roppant értékes három ponttal lett gazdagabb a Veszprém, amely a Csömört és a Kecskemétet is megelőzve a tabella nyolcadik helyére ugrott.

Futsal NB I, 16. forduló:
Dunaferr–1. FC Veszprém 0-3 (0-0)
Dunaújváros, vezette: Zimonyi (Szabó P., Hartung).
Dunaferr: Rigó – Fridrich, Szegő, Faragó, Pál. Csere: Reveland (kapus), Németh P. Dorogi, Klacsák, Sáhó, Csányi, Németh L., Horváth B. Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Veszprém: Klcsó – Tatai, Gyurcsányi, Boromisza D., Bognár P. Csere: Schmidamjer, Spandler (kapusok), Miklós, Tar, Komáromi, Varga Á., Bencsik Á., Bencsik R. Vezetőedző: Frank Tamás.
Gólszerzők: Boromisza D. (33.), Miklós (39.), Tatai (40.).
Piros lap: Szeghy (31.).

Rajki Tamás
2020. január 24. 17:58