nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Idegenben harcolt ki előnyt az 1. FC Veszprém

A hajrában fordított a Csömör vendéglátójaként a Veszprém a futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán. Frank Tamás legénysége így egygólos előnyből várhatja a hazai visszavágót.

A futsal Magyar Kupában már a négy közé jutás a tét, az előző kiírásban ezüstérmet szerző veszprémiek idegenben, Csömörön kezdték meg a szintén NB I-es Rubeola elleni oda-visszavágós párharcot.

Álomszerűen indult az összecsapás a bakonyiak számára, akik Márkus révén már az 1. percben vezetést szereztek. Nem sokkal később Józsa egyenlített, a 8. minutumban pedig – Márkus szerencsétlen öngóljának köszönhetően – már a vendéglátónál volt az előny. Igaz, nem sokáig örülhettek, Tatai ugyanis öttel később ismét egyenlőre alakította az állást, beállítva ezzel a 2-2-es félidei eredményt.

A pihenő után is folytatódott a hullámzó játék: Nehéz góljával megint a Rubeola érezhette magát nyeregben. Bár az 1. FCV mindent bevetett az egyenlítésért, a hajráig nem láthatott újabb találatot a publikum. Eggyel a vége előtt aztán Bencsik Roland, majd az utolsó percben névrokona, Bencsik Ádám is betalált (3-4).

A Frank-csapat így egygólos előnnyel várhatja a február 12-re kiírt veszprémi visszavágót. A párharc győztese bejut a február 22-23-ai szombathelyi négyes döntőbe.

Futsal Magyar Kupa, 3. forduló, 1. mérkőzés:
Rubeola FC–1. FC Veszprém 3-4 (2-2)
Csömör, vezette: Farkas (Ibriksz, Sipos).
Csömör: Varsányi – Horváth N., Érsek, Varga Cs., Viz. Csere: Oswald, Füzy, Nehéz, Dauner, Milavecz, Fischer, Józsa. Vezetőedző: Jenei Ottó.
Veszprém: Klcsó – Tatai, Márkus, Boromisza D., Bognár P. Csere: Schmidmajer, Spandler (kapusok), Miklós, Tar, Komáromi, Gyurcsányi, Varga Á., Bencsik Á., Bencsik R. Vezetőedző: Frank Tamás.
Gólszerzők: Józsa (5.), Márkus (8. – öngól), Nehéz (24.), ill. Márkus (1.), Tatai (13.), Bencsik R. (39.), Bencsik Á. (40.).

Rajki Tamás
2020. január 16. 10:23