nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
holnap
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

Fordulatos meccsen szerzett pontot az 1. FCV

Kétszer is egyenlített a vendéglátó Csömör ellen a Veszprém. Sőt, a hajrában a két gólt szerző Tatai a vezetést is megszerezhette volna, ám a kisbüntetője kimaradt, csapata így egy ponttal gazdagodott a futsal NB I keddi meccsén.

Az élvonalbeli futsal-bajnokság 12. fordulójában a sereghajtó Rubeola FC-hez látogatott az utolsó előtti helyen álló Veszprém. Frank Tamás legénységének tehát égető szüksége volt a három pontra, de a csömöri vendégjáték korántsem ígérkezett könnyű feladatnak. Már csak azért sem, mert a szeptember elején rendezett „odavágón” a Pest megyeiek 4-2-re nyerni tudtak a Március 15. utcai sportcsarnokban.

Jó iramban kezdődött a kedd esti bajnoki, valósággal egymásnak esett a két rivális. A mérkőzés első időszakában a Rubeola, a folytatásban pedig az 1. FCV alakított ki nagy helyzeteket. A hálók azonban nem zörrentek meg, előbb ugyanis Schmidmajer, utóbb pedig Varsányi mutatott be óriási védéseket.

A 16. percben aztán a hazaiak jutottak előnyhöz: Keresztury ballábas lövése nyomán a bal alsó sarokban kötött ki a játékszer (1-0). A bakonyiak a hátralévő időben is domináltak, de több gól már nem esett a pihenőig.

A szünet után nyolc percet kellett várni az egyenlítésre. Schmidamjer gyors kidobása után Márkus játszotta meg azonnal Boromiszát. Utóbbi a hosszú oldalon érkező Tataihoz tálalt, aki közelről a hálóba pofozta a játékszert (1-1).

Alig öt percig örülhettek a mieink az egálnak. Az alapvonaltól befelé cselező Érsek ugyanis hatalmas gólt zúdított Schmidmajer feje fölött a hálóba (2-1). A Veszprém öt a négy elleni játékra váltott, ami eredményre is vezetett: két perccel a lefújás előtt ismét Tatai volt eredményes (2-2).

Kisvártatva mesterhármast, csapatának pedig vezetést is szerezhetett volna a vendégek csapatkapitánya, a Csömör hatodik szabálytalansága után megítélt kisbüntetőt azonban mellérúgta. A hajrában a hazaiak is vészkapussal támadtak, de több gól már nem esett. A Veszprém tehát egy ponttal térhet haza Csömörről.

Futsal NB I, 12. forduló:
Rubeola FC–1. FC Veszprém 2-2 (1-0)
Csömör, vezette: Szilágyi (Újhelyi, Takács).
Rubeola: Harsányi – Horváth N., Érsek, Víz, Fischer. Csere: Németh M. (kapus), Nehéz, Dauner, Milavecz, Keresztury, Józsa. Vezetőedző: Jenei Ottó.
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Márkus, Komáromi, Boromisza D. Csere: Spandler, Klcsó (kapusok), Miklós, Tar, Gyurcsányi, Varga Á., Bognár P., Bencsik Á., Bencsik R. Vezetőedző: Frank Tamás.
Gólszerzők: Keresztury (15.), Érsek (33.), ill. Tatai (28., 39.).

Rajki Tamás
2019. december 11. 9:13