nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Elmaradt a bravúr a Fradi ellen

Tatai József sérülése és Komáromi Péter kiállítása is sújtotta a veszprémi futsalcsapatot, amely 5-1-es vereséget szenvedett az újonc Ferencváros vendégeként pénteken az NB I-ben.

A futsal NB I 8. fordulójában a hatodik helyen álló Ferencvároshoz látogatott a kilencedik Veszprém. Az első győzelmét az előző körben, a Dunaferr vendéglátójaként megszerző bakonyiak számára nehéznek ígérkezett az újonc, ám a nyáron alaposan megerősített zöld-fehérek elleni bajnoki. Az előző idény gólkirálya, Tatai József ugyanis kisebb sérülése miatt nem utazhatott el a fővárosba.

Az 1. FCV nehezen is vette fel a mérkőzés ritmusát. A Fradi már az 5. percben vezetést szerzett, Büki remek pördítését Rábold vágta kapásból a hálóba. Újabb öt minutum elteltével Bognár Bence szerzett labdát, majd önzetlenül Büki elé tálalt, akinek már nem volt nehéz dolga (2-0). A szünet előtt ráadásul újabb kulcsemberét vesztette a Frank-csapat, Komáromi ugyanis piros lapot kapott.

A második játékrészt is emberelőnyben kezdhette az FTC, amely élt is a lehetőséggel: Bognár vette be távolról Klcsó kapuját. S ezzel még nem ért véget a hidegzuhany, egy perccel később ugyanis egy gyors kontra végén Öreglaki is betalált (4-0).

A bakonyiak a folytatásban nyomás alá helyezték ellenfelüket, s sorra alakították ki lehetőségeiket. Gólt azonban a Ferencváros szerzett: Büki és Bognár gyönyörű összjátéka végén utóbbi bombázott a hálóba. A mieink erejéből csak a szépítésre futotta, öttel a vége előtt Bencsik Roland talált be szögletből egy megpattanó lövéssel (5-1).

A veszprémiek jövő szerdán (21.00) a másodosztályú Újpesthez látogatnak a Magyar Kupa 1. fordulójában, november 11-én pedig, immáron bajnokin a szintén újonc Kecskemét érkezik a Március 15. utcai csarnokba.


Futsal NB I, 8. forduló:
FTC–1. FC Veszprém 5-1 (2-0)
Budapest, FTC Népligeti Sportcentrum. Vezette: Juhász (Deme, Apkó).
FTC: Tóth Gy. – Büki, Öreglaki, Cseri, Bognár B. Csere: Bajusz (kapus), Gellérfi, Rábold, Fekete R., Hosszú, Gergály, Fülöp, Lőrincz, Jenei. Vezetőedző: Roni Riberio Da Silva.
Veszprém: Klcsó – Komáromi, Gyurcsányi, Boromisza D., Bencsik R. Csere: Schmidmajer, Spandler (kapusok), Miklós, Tar, Tama, Varga Á., Bognár P., Bencsik Á. Vezetőedző: Frank Tamás.
Gólszerzők: Rábold (5.), Büki (10.), Bognár (21., 31.), Öreglaki (22.), ill. Bencsik R. (35.).
Piros lap: Komáromi (20.).

Rajki Tamás
2019. november 13. 1:19