nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
tegnap
#együttdobban

Megtört a jég! A Veszprém legyőzte a Dunaferrt!

A kiváló teljesítménnyel előrukkoló és mentálisan is erős veszprémiek színvonalas, gólgazdag meccsen verték a jó erőkből álló dunaújvárosiakat a futsal NB I péntek esti összecsapásán.

Forrás: vehir.hu, Szerző: Zatkalik Dávid

– Úgy érzem, hogy a szezon egyik legnehezebb meccse vár ránk. A Dunaferr ugyanis egy nagyon összeszokott, stabil, minőségi játékosokból álló csapat – utalt még a hét közepén a péntek esti hazai bajnokira az NB I-es veszprémi futsalcsapat vezetőedzője, Frank Tamás.

Emlékezetes, hogy az 1. FCV az előző szezonban éppen a dunaújvárosiak ellen szerezte meg a klub eddigi legnagyobb sikerének számító bajnoki bronzérmet. A 2019/2020-as idény rajtjánál viszont alaposan beragadt a gárda, amely az eddig eltelt hat forduló során nem tudott pontot szerezni. Igaz, a legutóbbi két fordulóban, az ezüstérmes Haladás vendéglátójaként és a címvédő Berettyóújfalu otthonában is biztató teljesítményt nyújtott, s mindkét alkalommal egyetlen góllal maradt alul. A tabella negyedik helyén álló dunaújvárosiak szintén kikaptak a Berettyótól és a Haladástól, emellett azonban döntetlent játszottak a Ferencvárossal, s legyőzték az Aramist, a Debrecent és a Kecskemétet is.

Hatalmas elánnal vetették bele magukat a küzdelme a veszprémiek, akiknek a játékán az első perctől kezdve érződött, hogy szeretnék végre maguk mögött hagyni rossz sorozatukat. A 4. percben ez kis híján eredményre is vezetett. Tatai erőszakos labdaszerzést követően a hatosig cselezte magát, ahol pókfocis mozdulattal a hálóba is lőtt. A játékvezető azonban úgy látta, hogy szabálytalanság előzte meg az esetet.

Eközben Cseresnyész váltotta az exveszprémi Revelandot a kapuban, akit kisebb sérülés miatt le kellett cserélni. Nem sokkal később Klacsák lőtte el keresztbe élesen a labdát, amely elkerülte Klcsó kapuját. Jóval pontosabban célzott Gyurcsányi, aki a 7. percben Bencsik Roland passzát vágta védhetetlenül a hálóba. A játékrész derekánál aztán az előkészítésben is jeleskedett a veszprémiek tizenhármasa, aki Miklóst hozta kihagyhatatlan helyzetbe (2-0).

Azonnal időt is kért a vendégek mestere, Fehér Zsolt, ami hatásosnak is bizonyult, hiszen csapata kijött vendéglátója szorításából. A 12. minutumban – kissé váratlanul – be is talált a Dunaferr: Klacsák szögletét követően Pál csapott le a játékszerre, s lőtt a jobb alsó sarokba (2-1).

Tama szinte azonnal válaszolhatott volna, de mellé durrantott. Így tett a túloldalon Sáhó is, aki Komáromiról lefordulva a bal kapufa mellé lőtt. Boromisza is kiszállt a játékból, miután Cseresnyés – teljesen vétlen módon – ráesett a bokájára.

Kettővel a szünet előtt a Veszprém vezethetett villámgyors kontrát, amikor is Gyurcsányi átadásából Tatai szerezte meg önmaga első, csapata harmadik találatát. Sajnos Pál révén erre is volt válasza a Fejér megyeiknek az utolsó percben (3-2).

Mindkét kapu veszélyben forgott a második játékrész elején. A vendégek részéről Sáhó lőtt, de Klcsó remekül zárta a szöget és védeni tudott. A másik térfélen pedig Gyurcsányi kísérletét blokkolta Cseresnyés. Pál közel járt a mesterhármashoz, ám a kapufa ezúttal a mieinkkel volt. Kisvártatva a volt veszprémi, Németh löketét blokkolta Klcsó.

A 26. percben Pál kipattanó lövését Sáhó már kíméletlenül bevágta. Szerencsére nem sokáig örülhettek az egálnak az újvárosiak: Tatai gyönyörű labdával hozta játékba a jobb oldalon megiramodó Gyurcsányit, aki kisodródva, nagyon éles szögből is betalált (4-3).

Újabb két perc telt el, amikor Tar és Tatai szép összjátékából, utóbbi révén megint kettőre nőtt a hazai előny. Ekkor ismét offenzívát indított a Dunaferr, amellyel igencsak forró pillanatokat okozott a hazaiaknak. Az olykor meglehetősen paprikás hangulatú összecsapáson Klcsó kiváló védései is kellettek az eredmény tartásához. Hattal a vége előtt Fridrich mutatott be hatalmas szólót, s találta el a kapufát, a kipattanó pedig Tatairól a hálóban kötött ki (5-4).

A hajrához érve öt a négy elleni játékra váltott Fehér Zsolt vezetőedző, de ez sem vezetett sikerre. Nem úgy a másik ketrec előtt, ahol Komáromi begurított labdájára Bencsik Roland pöckölt bele eredményesen (6-4). Az utolsó percben Klacsák újabb kapufát lőtt, Tatai pedig akrobatikus mozdulattal ollózta ki a játékszert a veszprémi gólvonalról.

Futsal NB I, 7. forduló:
1. FC Veszprém–Dunaferr 6-4 (3-2)
Március 15. utcai sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Czene-Joó (Tolnay, Imrő).
Veszprém: Klcsó – Miklós, Tatai, Komáromi, Gyurcsányi. Csere: Schmidmajer, Spandler (kapusok), Tar, Tama, Boromisza D., Bognár P., Bencsik Á., Bencsik R. Vezetőedző: Frank Tamás.
Dunaferr: Reveland – Németh P, Klacsák, Pál, Sáhó. Csere: Cseresnyés (kapus), Kolompár, Dorogi, Fridrich, Szeghy, Faragó, Csányi, Németh L., Horváth B. Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Gólszerzők: Gyurcsányi (7., 27.), Miklós (10.), Tatai (18., 29.), Bencsik R. (38.), ill. Pál (12., 20.), Sáhó (26.), Tatai (34. – öngól).
Piros lap: Sáhó (40.).

Edzői értékelések

Frank Tamás: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Jól kezdtünk, a fiúk azt játszották, amit kértem. A vezetésünk birtokában buta gólokat kaptunk, amelyekkel magunknak tettük nehézzé a találkozót. A játékosaim aztán bizonyították, hogy van lelki tartásuk, mert egyszer sem estek össze. Nagyon örülök az első győzelmünknek, melyet véleményem szerint teljesen megérdemeltük.

Fehér Zsolt: – Felfokozott hangulatú, kiváló találkozót vívtunk. Ilyen ütközetre készültünk, amelyen szerettük volna legalább az egyik pontot begyűjteni. Az döntött, hogy a mérkőzés fontos szakaszaiban a Veszprém mentálisan erősebbnek bizonyult. Jó csapat a Veszprém, eddig sem értettem, hogy mit keres a tabella utolsó helyén. A saját együttesemnek is gratulálok, mert a fiúk mindent elkövettek a pontszerzésért.

Rajki Tamás
2019. október 15. 6:58