nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Kevés hiányzott a bravúrhoz

Biztató játékkal rukkolt elő, de egyetlen góllal alulmaradt a címvédő és éllovas Berettyóújfalu vendégeként a Veszprém a futsal NB I pénteki meccsén.

Négy nappal a Haladás elleni 1-0-s hazai verseség után hazánk másik élcsapatával, a címvédő és listavezető Berettyóújfaluval nézett farkasszemet a bajnokságban még pont nélküli Veszprém.

A fiatal Klcsó – akárcsak a vasiak ellen – ez alkalommal is a kezdőcsapatban kapott helyett, amit rögtön az első percben nagy védéssel hálált meg. A játékrész derekánál a mieink is közel jártak a gólszerzéshez, ám Tatai szemfüles átadása után Gyurcsányi sajnos nem találta el a kaput.

Nem úgy a túloldalon Rábl, aki három perccel később sarokkal volt eredményes (1-0).

Kisvártatva a fiatal Tama közel állt az egyenlítéshez, de a ziccere kimaradt, így egygólos hazai előnnyel vonulhatott pihenőre a felek.

[Nagy csatában maradtak alul a veszprémiek a bajnok otthonában - Fotó: Jónás Áron] Nagy csatában maradtak alul a veszprémiek a bajnok otthonában - Fotó: Jónás Áron

Veszprémi lehetőséggel kezdődött a második játékrész. Tatai labdáját a gólvonalról piszkálták ki a berettyóiak. Ráadásul ebből vezethetett gyors kontrát a bajnok, amelyből Henrique zörgette meg a hálót (2-0).

Fél óra játék után nagy esély kínálkozott a bakonyiak előtt. Mezei ugyanis piros lapot kapott, a mieink pedig büntetőt lőhettek, amit Gyurcsányi magabiztosan értékesített (2-1).

A hajrában öt a négy elleni játékra váltott az FCV, de a címvédő állta a sarat, több gól így már nem esett. Biztató játéka ellenére sem tudott pontot szerezni a Frank-csapat, amely egy hét múlva a Dunaferrt látja vendégül.

Futsal NB I, 6. forduló:
MVFC Berettyóújfalu–1. FC Veszprém 2-1 (1-0)
Berettyóújfalu, vezette: Újhelyi (Takács Á., Katona).
Berettyóújfalu: Mezei – Pereira, Rábl, Gál, Maurício. Csere: Sándor (kapus), Nagy I., Szabó P., Kártik, Harmati, Trencsényi, Takács Z., Henrique, Sipos. Vezetőedző: Mullor Cabrera Sergio.
Veszprém: Klcso – Tatai, Tar, Komáromi, Boromisza D. Csere: Spandler (kapus), Miklós, Tama, Gyurcsányi, Bognár P., Bencsik Á., Bencsik. R. Vezetőedző: Frank Tamás.
Gólszerzők: Rábl (13.), Henrique (23.), ill. Gyurcsányi (32.).

Rajki Tamás
2019. október 7. 16:41