nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Frank Tamás: Nem tűröm jól az eredménytelenséget!

Hétfőn Haladás, pénteken Berettyóújfalu – Magyarország két legerősebb alakulata ellen szeretne kimászni a gödörből az NB I-es veszprémi futsalcsapat.

Finoman szólva sem indult jól az élvonalbeli bajnokság az előző idényben bronzérmes 1. FC Veszprém számára, amely az első négy fordulóban valamennyi mérkőzését – sorrendben a Debrecen, a Nyírgyulaj, a Csömör és az Aramis ellen – elvesztette.

– Nem kertelek: a csapat mentálisan összezuhant az elmúlt időszak eredménytelensége miatt. Mindenkiben óriási becsvágy dolgozik, talán túlzott is, ami görcsösséget eredményez. A játékosaim hozzáállására ugyanakkor továbbra sem lehet panaszom, mert becsülettel dolgoznak, végzik a feladataikat – kezdte a beszélgetést Frank Tamás, a veszprémiek nyáron kinevezett vezetőedzője, aki folyamatosan azon dolgozik stábjával, hogy kilábaljanak az eredménytelenségből.

– Magabiztosan kijelenthetem, hogy nem lettem hülyébb edző, márpedig előzőleg sehol sem vallottam kudarcot. Az is biztos, hogy a játékosaim sem lettek rosszabbak az elmúlt egy-két hónapban. Egyértelmű tehát, hogy mentális problémákkal küszködünk, melyeket folyamatosan próbáljuk orvosolni, kezelni. Bízom benne, hogy már hétfőn látható lesz ennek az eredménye. Én is türelmetlen vagyok magammal szemben. Nem az a típusú edző vagyok, aki jól tűri az eredménytelenséget – tette hozzá a szakember.

Két roppant nehéz bajnoki vár azonban az előttünk álló héten a bakonyiakra, akik hétfőn (18.30) a bajnoki ezüstérmes Haladást fogadják a Március 15. utcai csarnokban, négy nappal később pedig a címvédő, listavezető Berettyóújfalunál vendégeskednek.

– Jelen helyzetben nem mi vagyunk a következő két találkozó esélyesei, de az a célunk, hogy végre elkezdjük a pontok gyűjtését. Nagyon szeretném már én is látni a közösen elvégzett munka eredményét, mert higgyék el, rengeteget dolgozunk. Ehhez az kell, hogy kirángassuk magunkat a gödörből. Nekünk mostantól minden meccsen égetően fontos a pontszerzés. Azért vagyunk sportemberek, hogy ebből a helyzetből is felálljunk – húzta alá.

A hét első feladata tehát a Haladás elleni hétfői (18.30) hazai ütközet. A vasiak a nyitó körben 7-4-re kikaptak a címvédő Berettyóújfalutól, a folytatásban azonban magabiztosan verték a Dunaferrt, az FTC-t és a Kecskemétet is.

– Az előző idényhez képest tovább erősödtek a szombathelyiek, akik a már meglévő két kiváló légiósuk mellé újabb két minőségi külföldit igazoltak. Azt gondolom, hogy jelen pillanatban övék Magyarország legerősebb kerete. A válogatott meccsek tapasztalatai alapján azt is elmondhatom, hogy Alasztics személyében egy bombaformában lévő kapussal is meg kell küzdenünk. Alaposan kielemeztük a játékukat, tudjuk, hogy mi vár ránk. Nagyon nehéz találkozóra számítok, de remélem, hogy el tudjuk bizonytalanítani őket.

Rajki Tamás
2019. szeptember 29. 17:00