nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Visegrádi Négyek Torna: vereség a második játéknapon

Egy nappal a csehek elleni 2-2-es döntetlen után férfi futsalválogatottunk 4-1-es vereséget szenvedett a házigazda lengyelektől Krosnóban.

Turzó József együttese hétfőn jó játékkal ért el döntetlent a magasabban jegyzett csehekkel, és bár a mutatott játékkal kedden sem volt probléma, eredményben nem tudtuk megismételni az egy nappal korábbi teljesítményt.

A lengyelek gyorsan vezetést szereztek, nekünk ráadásul már a félidő felénél összegyűlt a hat szabálytalanságunk, ami kisbüntetőt jelentett a házigazdáknak. Ebből nem született gól, ezt követően támadásban átálltunk az öt a négy elleni játékra, amiből ziccereket alakítottunk ki, kapufát lőttünk, betalálni viszont nem sikerült, sőt, egy helyzetünket követően a hazaiak bevették az üres kapunkat, így alakult ki a 2-0-s félidei eredmény – számolt be a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapja.

A fordulás után Rábl János révén szépítettünk, majd újabb helyzetek következtek, ám öt a négyes szituációban egy eladott labdát a lengyelek ismét góllal büntettek meg. Továbbra is esély látszott a szoros eredményre, de a hajrában egy kisebb kapushiba megpecsételte a sorsunkat, a házigazdák beállították a 4-1-es végeredményt.

– A mutatott játékban voltak biztató jelek, de picit fáradtabbak voltunk, mint a lengyelek, ez vezethetett a gyengébb helyzetkihasználáshoz. Az eredmény nem néz ki jól, összességében mégis pozitívan értékelhetem a mutatott teljesítményt. Mentálisan is rendben volt a csapat, mindenki tette a dolgát, de a befejezések ma nem működtek, elsősorban ez vezetett a vereséghez – nyilatkozta a mérkőzés után Turzó József.

Felkészülési mérkőzés:
Lengyelország–Magyarország 4-1 (2-0)
Magyarország: Alasztics Marcell – Hajmási Milán, Dávid Richárd, Pál Patrik, Dróth Zoltán. Cserék: Siska Gergő, Vas Ádám, Rábl János, Horváth Norbert, Horváth Szabolcs, Nagy Imre, Komáromi Péter, Sánta Attila, Varsányi Áron. Szövetségi kapitány: Turzó József.

Rajki Tamás
2019. szeptember 25. 10:33