nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Továbbra is pont nélkül az 1. FCV

A szünetben még vezetett, végül azonban 3-2-es vereséget szenvedett a veszprémi futsalcsapat az Aramis vendégeként hétfőn az NB I-ben.

Miután az első három bajnokiját – sorrendben a Debrecen, a Nyírgyulaj és a Csömör ellen – egyaránt elvesztette, győzelmi kényszerben utazott az Aramis együtteséhez a Veszprém az első osztályú futsalbajnokság negyedik fordulójában.

Az 1. FCV élére nyáron kinevezett Frank Tamás számára különös pikantériával bírt a hétfő esti találkozó, hiszen a szakember tizenhat év után hagyta el a budaörsieket. Akik, immáron Flavius Moga irányításával két vereséggel és egy győzelemmel kezdték a 2019/2020-as idényt.

Nem váratott sokáig magára a bakonyiak vezető találata, a válogatott Miklós a 6. percben megszerezte első veszprémi gólját. S mivel többször már nem zörrentek a hálók az első játékrészben, a mieink vonulhattak előnnyel a pihenőre (0-1).

A második felvonás viszont rögtön góllal kezdődött: Fekete Márk révén villámgyorsan egyenlített a házigazda. Töretlen hittel küzdött tovább a Frank-csapat, amely meg is hozta eredményét. A szintén nyáron igazolt, ugyancsak első veszprémi gólját szerző Tama révén ismét a mienknél volt az előny (1-2).

Mindkét térfélén záporoztak a lehetőségek. Előbb Schmidmajer védett bravúrral, majd Tatai előtt adódott két nagy helyzet, de azok is kimaradtak. Nem úgy a 32. percben, amikor is rutinos Harnisch egyenlíteni tudott. Hárommal a vége előtt aztán jött a hidegzuhany, ekkor ugyanis Papp is bevette Schmidmajer portáját, beállítva ezzel a 3-2-es végeredményt.

A bakonyiak tehát a negyedik bajnokijukon a negyedik vereségüket szenvedték el, így maradtak a tabella utolsó helyén. Folytatás szeptember 30-án, amikor is az ezüstérmes Haladás látogat a Március 15. csarnokba.

Futsal NB I, 4. forduló:
Aramis SE–1. FC Veszprém 3-2 (0-1)
Budaörs, Aramis Futsal Csarnok. Vezette: Farkas (Molnár, Deme).
Aramis: Vámos – Pankotai, Vattamány, Bognár B., Gál. Csere: Soós (kapus), Fekete M., Harnisch, Frankovszky, Monori, Juhász, Panyi, Papp, Bozánszky. Vezetőedző: Flavius Moga.
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Tar, Boromisza D., Bognár P. Csere: Spandler, Klcso (kapusok), Miklós, Tama, Komáromi, Gyurcsányi, Bencsik Á., Bencsik R. Vezetőedző: Frank Tamás.
Gólszerzők: Miklós (6.), Tama (26.), ill. Fekete M. (21.), Harnisch (32.), Papp (37.).

Rajki Tamás
2019. szeptember 24. 8:44