nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Nem sikerült kimászni a gödörből

Idénybeli harmadik NB I-es találkozóján is alulmaradt a Veszprém, amely nagy akarattal, ám meglehetősen tompán futsalozott péntek este a vendég Csömör ellen.

A Debrecen elleni hazai és a Nyírgyulaj elleni idegenbeli vereség után első győzelmére készült Frank Tamás irányításával a veszprémi futsalcsapat az első osztályú bajnokságban. A bakonyiak a nyáron jól erősítő, két forduló után egy ponttal álló Csömört fogadták péntek este a Március 15. utcai csarnokban.

Korántsem indult azonban jól a bajnoki a mieink számára: Keresztury passzából ugyanis Nehéz már a 3. percben vezetést szerzett a vendégeknek (0-1). Gyorsan felocsúdtak a veszprémiek, ezt jelezte Tatai kapufája is. Kisvártatva Schmidmajer merészkedett előre, a kapura lövését kollégája védte. Az 5. percben aztán – Tatai jóvoltából – a vendég hálóban kötött ki a játékszer, de a játékvezető érvénytelenítette a találatot ugyanis a közvetett szabadrúgást Tatai közvetlenül a kapuba zúdította.

A 7. minutumban viszont már semmi sem állhatott a mieink útjába: egy gyors kontra végén Tatai adott nagyszerű passzt Bognárnak, aki a hálóba is bombázott (1-1).

Mindkét gárda felvállalta a nyíltsisakos küzdelmet, a jó iramú találkozón sorra záporoztak a lehetőségek. Schmidmajer az utolsó pillanatban szedte le a labdát Keresztury lábáról. A túloldalon pedig Komáromi átadásából Gyurcsányi tüzelhetett, akinek a középre tartó löketét könnyedén ölelte magához Varsányi kapus.

Frank Tamás időkéréssel próbálta nagyobb összpontosításra bírni együttesét, amely a szerencsével is hadilábon állt. Öttel a szünet előtt ugyanis Husz megpattanó lövése ismét a hazai hálóban kötött ki (1-2). A Veszprém továbbra is küzdött, hajtott, ment előre, de Komáromi kísérletéből megint csak a kapufáig jutott a társaság. A pihenő előtt Gyurcsányi is betalálhatott volna, ám a rutinos játékos kísérlete elkerülte a kaput.

A fiatal Tama nagy lehetőségével indult a második felvonás, amit Varsányi bravúrral hárított. Schmidmajer is remekelt, aki két Rubeola-ziccert is hatástalanított. A hazaiak küzdőszellemét nem érhette kritika, akik továbbra is becsülettel mentek előre.

Sikerült is beszorítani a riválist, de a kapufa – Tatai perdítése után – a 26. percben is a mieink ellen dolgozott. Tama életerős lövését még blokkolta Varsányi, a 29. percben aztán megtört a jég: Tar bombája védhetetlenül zúdult a gólvonal mögé (2-2).

Sajnos egyetlen percig sem örülhettek a veszprémi hívek az egyenlő állásnak. Csömöri szögletet követően Schmidmajer elsőre még védeni tudott, aztán a kipattanót bevágta Nehéz (2-3).

A Frank-csapat tovább rohamozott, s több nagy lehetőséget is kidolgozott. Tatai lövését bravúrral spárgázta ki Varsányi. A hajrára összegyűlt a fekete mezesek ötödik szabálytalansága, de több faultot már nem vétettek.

Öttel a lefújás előtt váratlanul a Pest megyeiek szereztek újabb gólt: Keresztury talált be takarásból Schmidmajer lábai között (2-4). Az 1. FCV a végjátékban öt a négy elleni játékkal is kísérletezett. Eredménytelenül. A gárda idei harmadik bajnokiján is kikapott.

A következő fordulóban (szeptember 16.) Frank Tamás korábbi csaptához, a budaörsi Aramishoz látogatnak Bencsikék.

Futsal NB I, 3. forduló:
1. FC Veszprém–Rubeola FC 2-4 (1-2)
Március 15. utcai csarnok, 800 néző. Vezette: Vass (Kubicsek, Héra).
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Tama, Komáromi, Boromisza D. Csere: Klcso (kapus), Miklós, Tar, Fülöp, Gyurcsányi, Varga, Bognár P., Bencsik Á., Bencsik R. Vezetőedző: Frank Tamás.
Csömör: Varsányi – Horváth N., Horváth Sz., Nehéz, Keresztury. Csere: Németh M. (kapus), Dauner, Vizner, Husz, Fischer, Józsa. Vezetőedző: Jenei Ottó.
Gólszerzők: Bognár P. (7.), Tar (29.), ill. Nehéz (3., 29.), Husz (15.), Keresztury (35).

Edzői értékelések

Frank Tamás: – Támadtunk, támadtunk, volt nyolc-tíz kapussal szembeni lehetőségünk, amelyek azonban rendre kimaradtak. Eközben két gólt kaptunk megpattanó lövésből, egyet pedig kontrából. A fiúk mindent megtettek, betartották a taktikai utasításaimat. Nem tudom az okokat, jelen pillanatban én is tanácstalan vagyok.

Jenei Ottó: – Nagyszerűen működött az, amit elterveztünk. Visszatoltuk a veszprémieket a saját térfelükre, s amikor az első védelmi vonalunkat átjátszották, hősiesen visszajöttek az elöl lévő embereink. Így nagyon kevés hely maradt Tataiéknak. A Rubeola számára nehéz terep volt ez a csarnok az elmúlt években, de ma azt mondtam, hogy ezúttal csak a győzelem fogadható el.

2019. szeptember 11. 14:01