nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Új(ra) parketten a futsalosok

Az előző kiírásban bronzérmet szerző 1. Futsal Club Veszprém is megkezdi bajnoki szereplését. Frank Tamás legénysége augusztus 26-án, hétfőn (18.30) a Debrecent látja vendégül az új parkettaborítással ellátott Március 15. utcai csarnokban.

Fennállása során először állhatott az NB I dobogójára a veszprémi futsalklub, amely a 2018/2019-es idényben – Madarász János és Németh Gábor edzők irányításával – bronzérmet szerzett, a Magyar Kupában pedig ezüsttel gazdagodott.

A gárda keretében nem történt jelentősebb változás a mögöttünk hagyott nyári szünetben: Márkus Gábor és Dávid Richárd távozott, az érkezők oldalán pedig Miklós Tamás, Tama Ádám és Klcso Gábor neve áll. No meg az újdonsült vezetőedzőé, Frank Tamásé, aki előző klubjánál, a budaörsi Aramisnál – játéksoként, majd játékos-edzőként – összesen tizenhat (!) évet húzott le.

– A legnagyobb erősítés számunkra, hogy a csapat gerincét egyben tudtuk tartani. Hosszabb időbe telik, amíg a csapat és az új vezetőedző összecsiszolódik, de abszolút jó úton haladunk. Nagyon kemény alapozáson van túl a társaság. Bízom benne, hogy ebből már a bajnokság első időszakában is profitálni tudunk – fogalmazott Rajki Tamásügyvezető elnök a vehirsport.hu megkeresésére.

– Úgy vélem, hogy Márkus Gábor és Dávid Richárd helyére sikerült minőségi játékosokat igazolnunk. Az U19-es válogatott Tama Ádám nagy tehetség. Fiatal kora miatt még hullámzó a teljesítménye, de Frank Tamás kezei alatt tovább fejlődhet. A felnőtt nemzeti együttes tagja, Miklós Tamás rutinos, nagyon alázatos futsalos. Azt várom, hogy stabil, meghatározó tagja legyen a gárdának. Klcso Gábor agilis fiatal, akinek az érkezése egészséges versenyhelyzetet teremthet a kapusaink között. Úgy látom továbbá, hogy Boromisza Dániel is visszatalált a régi önmagához, így ezáltal is erősödtünk – bizakodott a klubvezető.

A bakonyiak a felkészülési időszakban több edzőmérkőzést is vívtak. A Csömör ellen 3-3-as döntetlent értek el, az újonc Fradit – amely kiválóan erősített – pedig 2-1-re sikerült legyőzniük.

– Messzemenő következtetéseket nem szabad levonni ezekből a találkozókból. Láttuk a hibáinkat és a pozitívumokat is. Ami viszont kirajzolódik az az, hogy az idei bajnokság az előzőnél is kiegyensúlyozottabb lesz. A Csömör és a Fradi is jól erősített. Biztos vagyok benne, hogy idén is izgalmas csatákat láthatnak a szurkolóink, akik továbbra is ingyen tekinthetik meg a találkozóinkat az új parkettaborítással ellátott Március 15. utcai csarnokban. A célunk a felsőházba jutás, ott pedig majd meglátjuk, hogy mire lehetünk képesek – húzta alá Rajki.

Az NB I lebonyolítása egyébként változik az előzőhez képest: a kétkörös alapszakasz után az első öt helyezett a felső-, a többiek pedig az alsóházban folytatják. Itt szintén kétszer mérkőznek meg egymással a felek, végül az felsőház első két helyezettje a bajnoki címért, a harmadik-negyedik pedig a bronzéremért csatázhat.

Augusztus 26-án, hétfőn (18.30) tehát az előző évad hetedik helyezettjét, a Debrecent látja vendégül az 1. FCV.

– A hajdúságiak játékát mindig a szívós, keményen védekezés jellemezte. Idén valamelyest gyengültek, de most is arra készülünk, hogy szorosan záró reteszt kell feltörnünk. Ezzel együtt mindenképpen győzelmet várok, hiszen a jó rajt nagyon fontos lenne számunkra – nyomatékosította az egyesület vezetője. Akitől azt is megtudtuk, hogy a Csömör elleni hazai bajnokijukat – a válogatott programja miatt – szeptember 9. helyett szeptember 6-án, pénteken játsszák le.

Balassa Gergő
2019. augusztus 26. 20:43