nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Továbbra is harcban az álmokért

Újabb fontos győzelmet aratott a futsal NB I középszakaszában a Veszprém, amely a sereghajtó BME vendégeként aratott magabiztos győzelemének köszönhetően már biztosan éremért csatázhat.

Forrás: vehirsport.hu

Az Aramis elleni kettős siker után újabb kötelező győzelem várt az NB I-es veszprémi futsalcsapatra, amely hétfő este a B csoport utolsó helyén álló, s már biztosan ott is záró BME otthonába látogatott.

A fennállása első élvonalbeli érméért küzdő Veszprém az erőviszonyoknak megfelelően magához is ragadta a kezdeményezést. A fővárosiak szívósan küzdöttek, alaposan megnehezítve a mieink dolgát. Öttel a szünet előtt azonban már tehetetlennek bizonyultak Tatai lövésével szemben, egy perccel később Bencsik Roland is villant, csapata így kétgólos fórral mehetett a pihenőre (0-2).

A második felvonásban is a Madarász-csapat dominált. Fél óra elteltével Komáromi betalált, majd négy perc múlva Dávid növelte tovább a különbséget (0-4). Kisvártatva Tatai önmaga második, együttese ötödik gólját lőtte. A végén Fritz szépített, de Komárominak köszönhetően erre is volt válasza a vendégeknek (1-6).

Ezzel eldőlt, hogy az 1. FCV már biztosan a csoport első két helyének valamelyikén végez, vagyis a helyosztókon éremért csatázhat. Az, hogy ez a döntő vagy a bronzmeccs lesz, egy hét múlva kiderül, amikor is a szintén 18 pontos Haladás érkezik a Március 15. utcai csarnokba.

Futsal NB I, „B” csoport, 8. forduló:
BME-BT FC–1. FC Veszprém 1-6 (0-2)
Budapest, MAFC Sportcsarnok. Vezette: Tamási (Borbás, Bereczki).
BME: Tyukász – Szigeti, Andorka, Bozsoki, Fritz. Csere: Papp (kapus), Viza, Csernai, Szalmás, Lipl, Palásthy, Sóvári, Milavecz, Rónaszéki. Edző: Csernai Gábor.
Veszprém: Schmidmajer – Márkus, Komáromi, Boromisza D., Bencsik R. Csere: Simon, Spandler (kapusok), Tatai, Tar, Dávid, Gyurcsányi, Bognár P., Bencsik Ádám. Vezetőedző: Madarász János.
Gólszerzők: Tatai (16., 37.), Bencsik R. (17.), Komáromi (31., 40.), Dávid (35.), ill. Fritz (39.).

A csoport másik mai meccsén:
Haladás–Nyírgyulaj 3-1 (1-1)

Edzői értékelés

Madarász János: – A mai eredmények alapján már biztos, hogy éremért játszunk. A következő mérkőzésen eldőlhet, hogy melyikért. Gratulálok játékosaimnak a magabiztos győzelmükhöz!

Balassa Gergő
2019. május 14. 14:33