nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC Veszprém
ARAMIS
holnap
Utolsó mérkőzés
ASF Nyíregyháza
6
1. FC Veszprém
4
2023. november 27.
#együttdobban

Karnyújtásnyira a második hely

A veszprémiek – Tatai duplájának köszönhetően – fontos győzelmet arattak a vendég Haladás felett a futsal NB I hétfői rangadóján.

Utolsó hazai meccsét vívta az NB I alapszakaszában a veszprémi futsalcsapat, amely közvetlen riválisát, a Haladást látta vendégül hétfő este a Március 15. utcai sportcsarnokban. A játéknap rangadója arról döntött, hogy melyik alakulat kerül közelebb a második helyhez, s az azzal járó hat bónuszponthoz a rájátszás küzdelmeire.

A szombathelyiek kezdték aktívabban a találkozót, a brazil Melo rögtön az első percben helyzetbe került, de a lövése keresztben elszállt a kapu előtt. A Bencsik Rolandot és Spandler Mátyást sérülés miatt nélkülöző hazaiak átengedték a területet riválisuknak, s gyors kontrákra rendezkedtek be. Éppen így adódott lehetőség a mieink előtt a 3. percben, amikor is a jobb oldalon megiramodó Boromisza középre passzolt, ám az érkező Tatai csak spiccel találta el a játékszert, amely így elkerülte a kaput.

A folytatásban az exveszprémi Vas előtt adódott két lehetőség is, de egyikkel sem tudott élni. Különösen a második miatt bosszankodhatott. Sásdi kapus ugyanis ügyesen cselezte végig a pályát, majd lőtt kapura. A kipattanó pedig Vas elé került, aki nem találta el az üresen tátongó ketrecet.

A játékrész derekánál Tatai is betalálhatott volna, de Sásdi résen volt. Tovább záporoztak a helyzetek: Komáromi mellé lőtt, majd a túloldalon Dávid blokkolta a hatoson belül Simic löketét.

Madarász János időkérését követően Schmidmajer hárított nagy helyzetben. A másik térfélen Tatai szabadrúgását Sásdi ütötte ki az alapvonalon túlra. Az emiatt megítélt szögletet aztán Tatai kapásból, gyönyörű mozdulattal a jobb alsóba vágta (1-0).

A Haladás több lehetőséget is kidolgozott, de Schmidmajer kiválóan állta a sarat. Hárommal a szünet előtt az egykori Haladás-kiválóság, Gyurcsányi tüzelt távolról, Sásdi ismét a helyén volt. A hajrára összegyűlt a vasiak szabálytalansága, ám a büntetőt érő hatodikat már nem fújták be a sípmesterek. Igaz, enélkül is egyenlítettek a zöld mezesek: Dróth jobb oldali beadását Horváth vágta be (1-1).

A végjátékban a vezetést is megszerezhették volna a szombathelyiek. Előbb Mendes távoli bombája kerülte el a jobb felső sarkot, majd Hajmási lőtt kapufát.

A második felvonásra tovább javult az 1. FCV játéka, bár igazán nagy helyzetet nem sikerült kidolgoznia. Egészen a 27. percig, amikor is Tar centerezett a kapu előterébe, a jó ütemben érkező Tatai pedig a hálóba sodorta a játékszert (2-1).

A hazaiak a folytatásban is nagy elánnal harcoltak, erőszakosan, de sportszerűen küzdöttek minden labdáért. Úgy tűnt, hogy a szombathelyiek felőrlődtek a csatában, s már nem tudták igazán nagy nyomás alá helyezni vendéglátójukat.

Öttel a lefújás előtt aztán öt a négy elleni játékra váltott Sziffer András, amivel nehéz pillanatokat okozott a Veszprémnek. Mégis Dávid lőtt gólt kis híján, a rivális a gólvonalról tisztázott. Aztán Vas előtt adódott egyenlítési esély, aki üresen állva sem találta el a labdát.

Másodpercekkel a vége előtt Dróth gyűjtötte be második sárga lapját, s egyben alakulata hatodik szabálytalanságát. Dávid végezte el a tízméterest, aki a kapufát trafálta telibe. Az óra végül lepergett, a Madarász-csapat győzött, s mérföldes lépést tett az alapszakasz második helye felé.

Szerdán (18.30) ismét hazai környezetben lép pályára a Veszprém, amely a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán a Szigetszentmiklóst fogadja.

Futsal NB I, 17. forduló:
1. FC Veszprém–Haladás VSE 2-1 (1-1)
Március 15. utcai sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Wittner (Tamási, Kubicsek).
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Dávid, Boromisza D., Bencsik Ádám. Csere: Simon (kapus), Tar, Márkus, Komáromi, Gyurcsányi, Erdősi, Bognár P. Vezetőedző: Madarász János.
Haladás: Sásdi – Melo, Simic, Dróth, Vas. Csere: Gyimesi (kapus), Hajmási, Horváth P., Sipos, Mendes, Péter, Vidák. Vezetőedző: Sziffer András.
Gólszerzők: Tatai (13., 27.), ill. Horváth P. (17.).
Piros lap: Dróth (40.).

Edzői értékelések

Madarász János: – Különböző félidőket láthattunk. Az elsőben a Haladás fölénk kerekedett, akár több góllal is vezethetett volna, de megúsztuk ezeket a helyzeteket. A szünet után aztán mi játszottunk jobban. Úgy éreztem, hogy ellenfelünk belefáradt a mérkőzésbe. Igaz, az emberelőnyös játékukkal szemben voltak nehézségeink. Ez egy ki-ki meccs volt, amelyen a szerencsésebb csapat nyert.

Sziffer András: – Az első játékrészben sokkal jobban játszottunk vendéglátóinknál, több góllal is elléphettünk volna. A másodikban aztán megváltozott a játék képe: visszaálltunk, nem bizonyultunk kellően kezdeményezőnek. Amíg mi nem tudtuk gólra váltani a számtalan helyzetünket, addig a Veszprém a kevés lehetőségével is élt. Tatai klasszisa ismét döntőnek bizonyult. Gratulálok a Veszprémnek, amely taktikusan játszott. Remélem, hogy a rájátszás során sikerül visszavágnunk.

Forrás: vehirsport.hu

Balassa Gergő
2019. január 21. 21:58