Három pont a fővárosból

A veszprémi futsalcsapat háromgólos győzelmet aratott a BME vendégeként az első osztályú bajnokság hétfői játéknapján.

Egy héttel a Berettóújfalu ellen elveszett rangadó után a tabella utolsó előtti helyén álló BME gárdájához látogatott a Veszprém a futsal NB I-ben.

Jól tartották magukat a hazaiak az első játékrész első felében, a 10. percben aztán Dávid révén vezetést szereztek a bakonyiak. Kisvártatva Márkus is betalált, majd néggyel a szünet előtt Bencsik Ádám zörgette meg a hálót (0-3). Rónaszéki révén még szépített a vendéglátó, de Tar visszaállította a háromgólos különbséget a pihenő előtt (1-4).

A térfélcsere után Fritz góljával kapaszkodtak a fővárosiak, de hiába. Hárommal felelt ugyanis a Madarász-csapat: sorrendben Márkus, Tatai és Boromisza is a betalált (2-7). A hajrában kettőt is faragott hátrányából a BME, ám a veszprémi siker egy pillanatig sem forgott veszélyben (4-7).

Győzelmével a tabella harmadik helyére lépett a Veszprém, hátránya egyetlen pont az egy találkozóval többet játszó Dunaferrel szemben. Tataiék csütörtökön az Aramishoz látogatnak Budaörsre, jövő hétfőn pedig a Haladás érkezik a Március 15. utcai csarnokba.

Futsal NB I, 16. forduló:
BME-BT FC–1. FC Veszprém 4-7 (1-4)
Budapest, MAFC Sportcsarnok. Vezette: Szilágyi (Juhász, Leél-Őssy).
BME-BT FC: Tyukász – Szigeti, Andorka, Horváth B., Fritz. Csere: Papp (kapus), Sóvári, Fazekas, Csernai, Szalmás, Rónaszéki, Palásthy, Milavecz, Bertalan. Játékos-edző: Csernai Gábor.
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Dávid, Gyurcsányi, Bognár. Csere: Simon (kapus), Tar, Márkus, Boromisza D., Bencsik Ádám. Vezetőedző: Madarász János.
Gólszerzők: Rónaszéki (18.), Fritz (23.), Fazekas (36.), Szigeti (38.), ill. Dávid (10.), Márkus (13., 28.), Bencsik (16.), Tar (20.), Tatai (32.), Boromisza (34.).

Forrás: vehirsport.hu

Balassa Gergő

További cikkek

Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom A hatodik helyen zártuk a bajnokságot A hatodik helyen zárta a futsal NB I 2023/2024-es kiírását a Veszprém, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 3-2-re alulmaradt a Kecskemét vendégeként. Az alföldiek ezzel megszerezték a második helyet és készülhetnek fennállásuk első bajnoki fináléjára. elolvasom
2019. január 15. 11:48