nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

A veretlen látogat a hibátlanhoz

A futsal élvonal harmadik fordulójában a két döntetlennel rajtoló Csömört fogadja a százszázalékos Veszprém hétfőn (18.30) a Március 15. utcai sportcsarnokban.

Mint arról a vehirsport.hu is beszámolt hétfőn, az 1. FC Veszprém második hazai mérkőzésén is nyerni tudott az NB I-ben. A bakonyiak hatalmas küzdelemben – kétgólos hátrányból felállva – fordítottak az Aramis ellen, így két meccs után a tabella második helyén állnak (a Berettyóújfalu csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a mieinket). Madarász János vezetőedző a győzelem ellenére is önkritikusan nyilatkozott együttese teljesítményéről a lefújást követően, a találkozót visszanézve azonban más másként látta a történteket.

– A játékunk korántsem volt olyan gyenge, mint ahogyan azt a helyszínen érzékeltem. A nehézségeinket az okozta, hogy óriási egyéni hibákat vétettünk, amelyeknek köszönhetően könnyű gólokat szerzett az Aramis. Mindkét fél kiszolgálta a publikumot, hiszen sok-sok érzelem és izgalom kísérte az ütközetet. A fiúknak is elmondtam, hogy az így megszerzett három pont sokkal értékesebb, mint ha öt-hat góllal nyertünk volna. Bizonyítottuk ugyanis, hogy van tartásunk és hitünk. S akkor is tudunk nyerni, ha nem az elképzeléseink szerint alakul a meccs – húzta alá a Veszprém trénere, majd hozzátette: végre vannak olyan játékosai, akik át tudjuk venni a főszerepet azoktól a társaiktól, akiknek kevésbé megy a játék.

Zsinórban tehát a harmadik hazai meccsét játssza a Veszprém. Hétfőn (18.30) a Csömör látogat a bakonyi megyeszékhelyre, amely az első fordulóban hatalmas bravúrral döntetlent ért el a Haladás csarnokában, majd a Nyírgyulaj vendéglátójaként is 2-2-es eredményt ért el.

– Jókora meglepetés számomra a Csömör szombathelyi pontszerzése, ami óvatosságra int minket. Ettől függetlenül hazai környezetben csak a három pont megszerzése lehet a célunk. Hétfői riválisunk hasonló stílust képvisel, mint az Aramis. Sok fiatal alkotja a keretüket egy-két rutinos játékossal kiegészülve. Az elsőtől az utolsó percig veszélyesen és fegyelmezetten játszanak. Arra számítok, hogy a mérkőzés nagyobb részét mi fogjuk uralni. Fontos lesz azonban az egyensúly támadás és védekezés között, hogy az esteleges labdavesztések után ne tudjon lekontrázni minket a rivális.

Balassa Gergő
2018. szeptember 16. 19:23