nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Ismét itthon – az Aramis lesz az FCV ellenfele

A Debrecen elleni magabiztos győzelem után ismét hazai pályán játszik az NB I-ben a Veszprém, hétfőn (18.30) az Aramist látogat a Március 15. utcai csarnokba.

Nem okozott gondot a vendég Debrecen legyőzése az 1. Futsal Club Veszprémnek az első osztályú bajnokság nyitó fordulójában. A nyáron alaposan megerősített alakulat 3-1-es első félidőt követően 6-2-re nyert a hajdúságiak ellen.

– Nagyon tetszett a fiúk hozzáállása, remek produkciót nyújtottak. Megvolt az egyensúly a támadójáték és a védekezés között. Elégedett vagyok a látottakkal, noha nem késztetett minket olyan erőbedobásra az ellenfél, hogy a hiányosságaink felszínre kerüljenek. Ebben persze az is szerepet játszott, hogy nem engedtük őket kibontakozni – tekintett vissza Madarász János, az 1. FCV vezetőedzője.

[

A DEAC elleni találkozóra kilátogatóknak szemet szúrhatott, hogy a Veszprém kezdősorában a régi játékosok, a másodikban pedig az új igazolások szerepeltek. A későbbiekben persze várható „keveredés”.

– Kellemetlen stílusú csapatunk van, úgy vélem, nehéz dolga lesz idén az ellenfeleinknek. Más-más futsalt játszik a két sorunk. Az első arra törekszik, minél gyorsabban befejezze a támadásait; a második ugyanakkor átgondoltabb, tovább járatja a labdát, nem akar azonnal a kapu elé kerülni. Az elsőnek az az erénye, hogy kiválóan ismerik benne egymást a srácok, a másodiknak pedig az, hogy olyanokból áll, akik tanulták a játékot.

Hétfőn (18.30) ismét hazai környezetben léphetnek pályára a bakonyiak, az Aramis kérésére ugyanis felcserélték a pályaválasztói jogot. A budaörsiek az első körben szoros meccsen 5-4-re alulmaradtak a Nyírgyulaj otthonában.

– Azon a találkozón három meghatározó játékosa is hiányzott az Aramisnak, így nem szabad messzemenő következtetéseket levonni az eredményből. Egy jó ellenfélre számítok, amely más stílust képvisel, mint a Debrecen. A játékosaik tanulták, tudják és értik a futsalt. Nehezebb összecsapásra számítok az előzőnél, de természetesen ezúttal is a győzelem a célunk – húzta alá a tréner.

Balassa Gergő
2018. szeptember 10. 9:49