Izgalmak nélkül – az 1. FCV simán verte az Aramist

Madarász János együttese – Tatai és Püspök duplájával, valamint Bognár góljával – 5-1-re legyőzte a vendég budaörsieket a futsal élvonal hétfői játéknapján.

Idei utolsó hazai bajnokiján azt az Aramist fogadta a Veszprém, amely ellen egy héttel ezelőtt hatalmas csatában kiesett a Magyar Kupából. Már az első percektől látszott, hogy a mieink szeretnének visszavágni, a Madarász-csapat nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe.

A kezdeményező fellépés már a 4. percben eredményre vezetett: Boromisza Gábor végezhetett el az tíz méterről szabadrúgást, kapura lövés helyett a jobb oldalon helyezkedő Püspököt választotta, aki bevágta a rövidbe (1-0).

Szinte azonnal egyenlíthettek volna a budaörsiek, ám Bognár Péter az utolsó pillanatban tisztázni tudott. Egál helyett az 1. FCV növelte előnyét, Tatai gyönyörű mozdulattal, kapásból a hálóba bombázott (2-0).

A folytatásban rendezték soraikat a vendégek, akik bár átvették a mérkőzés irányítását, igazán nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni. Sámson járt a legközelebb a gólszerzéshez, akit Szeghy talált meg egy remek ütemű átadással, de a kapu előteréből tüzelve csak az oldalhálót találta el.

Negyedóra játék után ismét a bakonyiak villantak. Püspök, Boromisza és Bognár tetszetős háromszögelése után utóbbi növelte háromra a különbséget (3-0). Nem sokkal később szépíthetett volna az Aramis, ám Schmidmajer a helyén volt.

A második felvonást is a vendéglátó kezdte jobban, Tar egy alkalommal, Tatai pedig kétszer is közel járt az újabb gólhoz, mindhárom esetben a csereként beállt Hegedűs kapus volt a labda végállomása.

Négy perc telt el a játékrészből, amikor két percre megfogyatkoztak a Pest megyeiek. Fekete Olivér ugyanis lerántotta a gólhelyzetben kapura törő Gregust, amiért azonnal piros lapot kapott. Az emberelőnyös lehetőséget nem tudta gólra váltani a Veszprém. Négy a négy ellen viszont sikerült betalálni, Tar letett labdáját Tatai vágta a hálóba (4-0).

Schmidmajernak viszonylag kevés dolga akadt, Bognár Bence tizenhárom méterről eleresztett löketét aztán jó reflexszel hárította.

Az Aramis küzdött, ment előre a szépítésért, aminek következtében veszélyes kontrákat vezethettek a mieink. Fél óra elteltével Tatai és Püspök vezetett egy villámgyors ellentámadást, melynek végén Püspök is megszerezte a második gólját (5-0).

A végjátékban kissé hitehagyottá váltak a narancs mezesek, a veszprémiek magabiztosan őrizték tetemes előnyüket. Úgy tűnt, hogy Boromiszáék lehozzák érintetlen hálóval a találkozót, ám az utolsó percben Póta labdája becsorgott Schmidmajerről (5-1). A hazaiak jutalma vastaps volt a szépszámú közönségtől.

Futsal NB I, alapszakasz, 10. forduló:
1. FC Veszprém–Aramis SE 5-1 (3-0)
Március 15. utcai sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Kovács (Wittner, Tolnay).
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Tar, Püspök, Bognár P. Csere: Spandler (kapus), Gregus, Kellner, Fehér, Boromisza G., Ruzicska, Apatini. Vezetőedző: Madarász János.
Aramis: Soós – Kulcsár, Büki, Cseri, Bognár B. Csere: Hegedűs (kapus), Szabó Á., Sámson, Szeghy, Frankovszky, Póta, Fekete M., Fekete O. Vezetőedző: Frank Tamás.
Gólszerzők: Püspök (4., 31.), Tatai (5., 28.), Bognár P. (16.), ill. Póta (40.).
Piros lap: Fekete (24.).

Edzői értékelések

Madarász János: – Az első félidőben nem tudtuk végig irányítani tudtuk a játékot, a másodikban már jóval inkább azt történt, amit akartunk. Ennek a három pontnak azonban akkor lesz értéke, ha pénteken nyernünk Debrecenben.

Frank Tamás: – Szorosabb meccset vártunk. Már többször elmondtam a fiúknak, hogy nem fogunk tudni minden mérkőzésen hátrányból felállni. Az első három gólból kettőt mi ajándékoztunk ellenfelünknek, amit nem bírtunk el. Az én csapatom mindig nyerni próbál, ezáltal viszont rendre beleszaladunk a maihoz hasonló kontrákba. Sok a fiatalunk, akik most tanulgatják a játékot, néhány holnap múlva talán már nem fogják elkövetni ezeket a hibákat. Ettől függetlenül a mai mérkőzésen a Veszprém jobb volt.

Forrás: vehirsport.hu

Balassa Gergő

További cikkek

Szeretem, Megvédem! A Magyar Honvédség országos kampányt indított, amelynek célja, hogy minél többen megismerhessék az általuk kínált területvédelmi tartalékos szolgálat adta lehetőségeket. A kampány mottója a Szeretem, Megvédem! – ez jellemzi a tartalékost, hiszen készen áll arra, hogy megvédje saját környezetét és a hazát. elolvasom Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom
2017. december 12. 8:58