Ismét gazdagabb lett a veszprémi sportélet

Kedd délután átadták az NB I-es 1. Futsal Club Veszprém Erdész utcai öltözőkomplexumát, amely közösségi teret, büfét, öt vizesblokkal ellátott öltözőt, irodahelyiséget, s egy orvosi szobát is kapott.

Új öltözőkomplexummal gazdagodott városunk futsalcsapata. A mintegy 100 millió forintos beruházás egy háromlépcsős terv részeként jöhetett létre – tudtuk meg Rajki Tamástól, az 1. Futsal Club Veszprém ügyvezető igazgatójától. – Az Erdész utcai sporttelep nemrégiben egy 60x40 méteres műfüves focipályával bővült, majd lakossági kérésnek eleget téve a parkolóhelyek számát is megnövelték – idézte fel a fejlesztés elő két ütemét a sportvezető. A harmadik fázisban a XXI. századi igényeket kielégítő öltözőkomplexum közösségi teret, büfét, öt vizesblokkal ellátott öltözőt, irodahelyiséget, s egy orvosi szobát is kapott.

Porga Gyula polgármester a fiatal veszprémi futsalklub eredményeit méltatta a komplexum avatóünnepségén. A városvezető kiemelte: a futsalosok rövid idő alatt is igen komoly eredményekkel örvendeztették meg a veszprémi közönséget. Emellett a klub utánpótlásnevelő munkáját is dicsérő szavakkal illette. – Egy szép sikertörténet folytatódik a mai napon. Jó látni azt, hogy városunkban igény van arra, hogy új sportpályákat építsünk. Külön öröm számomra, hogy ez a beruházás nemcsak az élsportot és az utánpótlásmunkát fogja szolgálni, hanem azoknak is hasznára lesz, akik szabadidejükben, a sportág öröméért hódolnának a labdarúgásnak – tette hozzá Porga Gyula, akit büszkeséggel tölt el az is, hogy Veszprémben igen aktív amatőr sportélet folyik. Mondadója végén a klubvezetés munkáját méltatta, megköszönve nekik azt az erőfeszítést, melynek révén TAO-s forrásból erősödhetett tovább a városi sport infrastruktúra.

Csík Ferenc, a MLSZ Veszprém megyei igazgatója elmondta, Veszprém városa példaként szolgál arra, hogy igenis jól megférhet egymás mellet a labdarúgás több szakága is egy városban. – Bebizonyosodott, hogy szisztematikus munkával a futsal és a nagypályás labdarúgás egymást erősíti – húzta alá.

Az ünnepélyes avatón Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya is részt vett. A szakember az előtte felszólalókhoz csatlakozva kiemelte, mindkét szakág képviselői profitálhatnak a másik jelenlétéből, nem véletlen, hogy a legsikeresebb nagypályás csapatok is alkalmazzák a futsalos stílusjegyeket játékukban.

Forrás: vehirsport.hu

Balassa Gergő

További cikkek

Szeretem, Megvédem! A Magyar Honvédség országos kampányt indított, amelynek célja, hogy minél többen megismerhessék az általuk kínált területvédelmi tartalékos szolgálat adta lehetőségeket. A kampány mottója a Szeretem, Megvédem! – ez jellemzi a tartalékost, hiszen készen áll arra, hogy megvédje saját környezetét és a hazát. elolvasom Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom
2017. november 29. 18:22